[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4752: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4754: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4755: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4756: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
Свободната зона - само за животни! • Виж темата - Хранене на охлюва с лакомства
Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Хранене на охлюва с лакомства

Хранене на охлюва с лакомства

Мнениеот meri » Пон Май 15, 2017 7:49 pm

От какво може да приготвите лакомство за охлюва

Основната диета на охлюва е зеленината, листата от салата, плодове, зеленчуци...

Изображение

Именно от това ви предлагаме да приготвите лакомства за охлюва. В процеса на приготвяне в никакъв случай не добавяйте сол, подправки, киселина. Забранява се да въвеждате пържени, пушени продукти, тяхното смесване с яйца или тестени изделия.

Консистенция на храната

Много често начинаещите стопани питат в какъв вид трябва да дават същите зеленина, плодове, зеленчуци.

Меките продукти се нарязват на филийки, твърдите се рендосват, и от тях се подготвя пюре.

Запомнете това е златно правило за здравословното хранене на охлюва. Ако имате малки охлюви, не трябва да им давате меки продукти. Това е така, защото охлюва може да реши да изучи продуктите отвътре, да влезе в средата и...да се задуши. Така че за новородените охлюви за хранене и лакомства използвайте зеленина, нарязан на тънко морков, а след седмица, когато малките пораснат- може да им дадете ябълка и салата.

Изображение

Правила на хранене с лакомства

Приготвените лакомства се предлагат само на стайна температура. Да давате гореща храна или студена от хладилника- категорично е забранено.

Каквото и лакомство да приготвите, непременно добавете в него калций. от неговото наличие зависи състоянието на черупката. А когато става въпрос за подрастващи охлюви (до една година), те не могат да растат без него. Така че добавяйте калций към всеки продукт и не забравяйте да го осигурите в чист вид.

Най-лесния вариант на калциева добавка към лакомствата за охлюва- е да измиете яйчена черупка(не сварено яйце), смляно на прах или натрошено на ситно за по-големите охлюви.

Изображение

Устройвайте на охлюва периодично месни пиршества, предлагайте пюре от месни продукти. Ако нямате възможност да приготвяте такова или нямате желание- може да предложите храна за риби, разредена с вода или суха консистенция.

Старайте се да храните охлюва и да давате такива продукти и лакомства, които ще може да предлагате винаги. Много често стопаните в началото дават други храни, скъпи лакомства, всевъзможни деликатеси, вкусни лакомства. Охлюва бързо привиква, а след това, когато ентусиазма на стопанина угасне, и няма желание да приготвя на охлюва лакомства- той отказва да яде друга храна.

Колко често да давате лакомства на охлюва

Всяко хранене на охлюва е повод да му дадете лакомство. За това, може да поглезите охлюва с различни полезни лакомства веднъж на ден, по-добре вечер. На младите охлюви осигурете целодневен достъп до храна.

Много често стопаните на охлюви се интересуват и от естетичната страна на въпроса- как и в какво да дават храна на охлюва. По-добре използвайте за това листа от салата. На такива естествени подноси можете без опасения да поднасяте храната на охлюва. А ако охлюва опита да изяде самата "чиния", в това няма нищо страшно.

Каквото и лакомство да сте дали на охлюва, ако той не го е изял докрай, без съжаление прибирайте остатъците храна. Тъй като в топлата и влажна среда те бързо започват да се разлагат, което ще допринесе за появата на мушици, червеи.

Как да определите колко яде охлюва? Ориентирайте се според неговия апетит в периода на бодърствуване. и поставяйте приблизително аналогично по размер лакомство. За да има възможност охлюва да пие вода, погрижете се се специален съд. А за да не се притеснявате, че охлюва може да потъне, дълбочината на съда трябва да бъде не повече от 1 см за голям охлюв. Редовната смяна на водата ще ви позволи да не се безпокоите за това, че охлюва може да се отрови от застоялата вода.

http://nutriacultivation.ru/
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10394
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Назад към Сухоземни охлюви