[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4752: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4754: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4755: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4756: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
Свободната зона - само за животни! • Виж темата - Таралежа и другите домашни животни
Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Таралежа и другите домашни животни

Таралежа и другите домашни животни

Мнениеот meri » Съб Фев 06, 2016 11:04 pm

Един от често задаваните въпроси:" Как ще живее таралежа с другите домашни животни?"
Бихме искали да кажем, че ще живеят чудесно заедно, но това ще зависи от това какви животни имате и какъв стопанин сте.

Ако имате куче, и сте го обучили добре, и то знае и изпълнява командата НЕ, то няма да навреди на таралежа,т.е. всяко нежелателно действие при запознаването с таралежа ще можете да предовратите с тази команда. Но кучетата са различни породи, а значи, и с различни работни качества. Служебните кучета охраняват семейството, а таралежа е член на това семейство и кучето няма да му навреди. Куче от ловна порода, ще бъде меко казано шокирано, ако вие донесете в дома "жива плячка". То точно така възприема таралежа- за него то е плячка. И няма да се успокои, докато не превърне тази плячка в трофей за вас. Въпреки, че има изключения, има различни породи, които няма да се примирят с присъствието на таралежа. Такава повишена познавателна активност по отношение на всичко живо е характерна за младите кучета- и това трябва да се има предвид, преди да си вземете таралеж.

Изображение

Котките според темперамента си, по-скоро ще заемат наблюдателна позиция. Но, движението в клетката не може да не привлече вниманието им. За това вие трябва да изберете такова място за клетката с таралежа, където клетката ще се окаже максимално устойчива- в случай, че ловния инстинкт на котката ще повиши нейното внимание и ще го надвие, тя ще скочи от шкафа на клетката за въображаемата "мишка". Но няма да може да нанесе съществена вреда на таралежа, тъй като ще си нарани носа в иглите.

Изображение

Поровете със своята природна любознателност и хиперактивност, няма да излязат извън кожата си, за да видят какво мърда там вътре. Порът, както и ловното куче, няма да се успокои, докато не разбере отговора. За него таралежа също е вид плячка, тъй като порът е роден ловец, хищник и неуморим изследовател. Не трябва да рискувате, да предполагате наивно, че ще успеете да сприятелите тези животни- само ще подложите на опасност едното от тях и ще накарате да нервничат силно и двете.

Гризачите се отглеждат предимно в клетки, могат само да се вълнуват от присъствието на таралежа и да се чувстват на по-ниското стъпало на хранителната верига. Таралежът за тях е враг в природата. И вие може да им причините безпокойство и дискомфорт, ако поставите клетките заедно.

Влечуги. За тях всички малки топлокръвни са храна. А таралежа е топлокръвно животно. Ще се тревожат и таралежа и влечугото. По-добре разположете клетката в друга стая.

Изображение

Таралежа не трябва да се държи в един терариум с костенурката. За таралежа е необходима отделна клетка и специализирана храна, отличаваща се по състав от храната на костенурката. И това не са всички причини, заради които таралежа не трябва да се държи заедно с костенурката.

Що се отнася до таралежа и неговото отношение към другите домашни животни, то може да се гарантира за него. Той няма да нападне нито котката, нито кучето, нито някой друг, това не е естествено за него. Най-страшното, което може да очаквате от него, това е само това, че той ще се свие на кълбо, ако нещо го заплашва. Той е готов да се сприятели с всеки, който не го обижда, а сам никога няма да стане инициатор на конфликта.

http://afrohedgehog.mybb.ru/
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10394
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Назад към Таралежи