[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4752: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4754: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4755: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4756: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
Свободната зона - само за животни! • Виж темата - Безопасни играчки за таралежа
Страница 1 от 1

Безопасни играчки за таралежа

МнениеПубликувано на: Чет Фев 11, 2016 9:31 am
от meri
Съществуват различни видове играчки за таралежа. Имайте предвид, че не всички таралежи обичат да играят. Всичко зависи от индивидуалните особености на животното. Всяка играчка се възприема от животното като плячка, която трябва да хване и добре да зашемети, ако има такова настроение. За това не се отчайвайте, ако вашия таралеж не прояви интерес към избраната от вас играчка.

Изображение

Играчките с които играят таралежите, по-скоро младите таралежи, това е един от начините да си почешат венците, когато при тях протича смяна на зъбите. Използването на играчките по този начин предпазва вашите ръце от излишното внимание на малкото.

ПОМНЕТЕ: Избраните от вас играчки трябва да бъдат безопасни за таралежа. Всякакви остри краища, големи или малки отвори, отделни детайли, некачествени материали, могат да бъдат опасни за животното.

Картонена ролка от тоалетна хартия или хартиена кърпа

Изображение

Отличен и достъпен вариант за игра на таралежа. За да обезопасите напълно тази играчка, трябва да бъде изрязана по цялата ролка, за да се изключи възможността таралежа да си заклещи главата в нея. Заклещването в такава картонена ролка може сериозно да изплаши таралежа, затвореното пространство ще паникьоса животното и то ще предприеме спонтанни действия, които могат да доведат до това, че животното да се нарани.

Важно уточнение за тази играчка. Сега много производители на тоалетна хартия произвеждат разтварящи се във вода ролки. Не ги използвайте за игра на таралежа.

Внимателно следете таралежа как използва тази играчка, не го оставяйте сам с нея и веднага я прибирайте, ако се отнася към нея неадекватно и враждебно.

Топки за котки

Изображение

Тези играчки трябва да бъдат произведени от безопасни за таралежа материали (добра плътна тъкан, без стърчащи нишки и шевове, плътна гума, силна качествена пластмаса).
Размерът на топката трябва да бъде такъв, че животното да може да я хваща, т.е. играчката не трябва да бъде прекалено голяма, но и не прекалено малка, за да изключите възможността от нейното поглъщане.

На топката не трябва да има никакви стърчащи детайли, а само гладка повърхност (избягвайте топки от дунапрен), иначе рискувате животното да отхапе от него и да го погълне, което може да доведе до запушване на червата и в най-добрия случай, оперативна намеса.

Допускат се звънчета или някакъв друг недразнещ с шума си елемент вътре в играчката, но без пряк достъп до него.

Топката не трябва да има неприятна или някаква друга чужда миризма.

Препоръчва се таралежа да играе под ваше наблюдение, за да изключите всякаква непредвидена ситуация.

Меки играчки

Изображение

Препоръките за тях са същите, както при топките. Те трябва да бъдат произведен от безопасни за таралежа материали, без стърчащи нишки и шевове.
Размерите на играчката също трябва да бъдат според размера на таралежа. Тя не трябва да бъде прекалено голяма и прекалено малка за него, едновременно.

Ако играчката има очи, нос или други малки детайли, например, от пластмаса или по-тънка тъкан, трябва да ги премахнете, за да предовратите поглъщането им.
От играчката не трябва да излиза неприятна химическа миризма.
Избягвайте играчки с печатни елементи във вид на малки зрънца.
Играта на таралежа трябва да протича под ваш контрол.

Контейнер с флисови парцали

Изображение

Интересен, достъпен, икономичен, но не много популярен вариант за игра.
За да направите такава играчка ще ви трябват:
- пластмасова или картонена кутия (2-3 пъти по-голяма от таралежа), в едната стена трябва да изрежете отвор (на половината на ширината на таралежа);
- чисти флисови парцали (с ширина не по-малко от 5 см и дължина 10 см).

В този контейнер таралежа с удоволствие ще играе и почива. Единственият проблем е, че заедно с играта, таралежа може да го използва за тоалетна, и играчката няма да послужи за дълго.
Също така е вероятно да разпръсне по цялото жилище парцалите, което може да причини неудобство.

Тръби

Изображение

Най- спорният вариант за игра.
От една страна, тази играчка може да заинтересува таралежа, от гледна точка на възможността да я търкаля по цялото жилище, да влезе вътре, да я използва като временно място за почивка.

От друга страна, избирайки тръба с неправилен диаметър е голяма вероятността, че животното да заседне там или да се развива вътре в тръбата, за да се протегне или да си счупи врата.

Категорично не се препоръчва да се използват синтетични тръби и опаковки от чипс. Те са прекалено тесни и неудобни за животното.

Може да използвате тръби за порове и гризачи със средни размери. Такава тръба не трябва да има прорези, а нейният диаметър трябва да бъде не по-малък от 15 см, за да може животното спокойно да се развива в нея.

Най-много подхождат тръбите от флисова тъкан.

Изображение

Такива тръби са направени от безопасни материали, те са меки и уютни, в тях таралежа не може да се заклещи, а най-важното, да се нарани.

http://ezhik-mir.ru/