Страница 1 от 1

Ветеринар за чинчили

МнениеПубликувано на: Нед Май 25, 2014 6:38 pm
от marti_mpj
Здравейте. Бихте ли ми препоръчали ветеринар в София, който разбира от чинчили? За първи път ми се налага и не знам към кого да се обърна.

Re: Ветеринар за чинчили

МнениеПубликувано на: Нед Май 25, 2014 6:45 pm
от zoomaniak

Re: Ветеринар за чинчили

МнениеПубликувано на: Нед Май 25, 2014 6:50 pm
от marti_mpj
Благодаря.

Re: Ветеринар за чинчили

МнениеПубликувано на: Нед Май 25, 2014 8:42 pm
от meri
Какъв е проблема. Освен тези клиники има и други.За жалост много лекари не разбират от чинчили. А препоръчването на такива е рисковано дело. В ЦВК работят различни лекари, не се знае на кого ще попадне, и там също не всички разбират от чинчили, пък и отзивите за тях за доста негативни за жалост....а за цените им да не говорим. :ab: Не всеки може да си позволи услугите им..

Re: Ветеринар за чинчили

МнениеПубликувано на: Нед Май 25, 2014 9:37 pm
от Koset0

Re: Ветеринар за чинчили

МнениеПубликувано на: Пон Май 26, 2014 10:27 am
от marti_mpj
Проблема е че едното око на животинката сълзи. Няма гнойни образования, нито подуване, но не й минава,за това искам да се консултирам с ветеринар.Знам, че е сложно и малко хора разбират, но все някой някъде трябва да е ходил и останал доволвн за това попитах за мнение...

Re: Ветеринар за чинчили

МнениеПубликувано на: Пон Май 26, 2014 11:11 am
от zoomaniak
Сварете малко лайка и с отварата с памуче изчистете окото. Може просто да е възпалено.........

Re: Ветеринар за чинчили

МнениеПубликувано на: Пон Май 26, 2014 7:41 pm
от Bamo
Аз съм доволен от Централна ветеринарна клиника, а цената отговаря на качеството.
Пиши след като го заведеш някъде дали са излекували животното ти.

Re: Ветеринар за чинчили

МнениеПубликувано на: Пон Май 26, 2014 10:19 pm
от meri
Ако имаше качество, нямаше да има толкова недоволни от тази клиника. Познавам хора изпатили от нея....за жалост дерат кожата с цените си.И доста теми, където има смъртни случаи от некадърност....но това е друга тема. Когато се препоръчва клиника с много лекари е опасно, днес един е на смяна, утре друг .....И всеки лекува по свое усмотрение....има доста такива случаи....всеки ден чета по някоя такава тема. Хората едва ли лъжат. Има доволни....недоволни....навсякъде е така, но там апаратурата е скъпа, и трябва да се изплаща за сметка на пациентите....
Не пиша с цел да ги клеветя, но все пак, когато човек препоръчва нещо трябва да е наясно какво точно прави и какъв лекар препоръчва.

Re: Ветеринар за чинчили

МнениеПубликувано на: Пон Май 26, 2014 10:22 pm
от Bamo
Това е така. Но важи и не само за ЦВК.
Така че, marti_mpj, намери препоръки за конкретен ветеринар работил добре с чинчили и не се бави повече.

Re: Ветеринар за чинчили

МнениеПубликувано на: Вто Май 27, 2014 8:11 am
от zoomaniak
@meri Този, който влиза в дадена клиника трябва да е наясно какво иска. Без значение реномето на клиника и доктори. 95% от стопаните на животни знаят при кой доктор да водят детето си - но не знаят какво да правят като водят кучето си на доктор.

Така, че............... препоръките са само отправна точка - реномето е перде, което скрива това което ви липсва - преценка на докторите.

Re: Ветеринар за чинчили

МнениеПубликувано на: Вто Май 27, 2014 8:20 am
от meri
Наясно съм с всичко, знам какво говоря и какво да гледам при лекарите. Именно за това говоря така. Знам достатъчно, за да мога да преценя къде да си водя животните и къде не. Но не може да пренебрегваме и мнението на хората, изпатили си от някои лекари. Когато човек има желание да окаля някой си личи,или когато пише от злоба.За това е важно човек да има елементарни познания, които много помагат, а не да се остави да му замотаят главата и когато е притеснен да се възползват от него.

За жалост аз лично никога не съм обвинявала някой лекар, дори напротив, винаги съм се старала доколкото мога да разбера и двете страни и да взема правилно решение се себе си. Не мога да пренебрегна и негативните и положителните страни, защото и двете са еднакво важни при избора на лекар. :ab:
Знам и как протичат прегледите в клиники с много лекари....днес един, утре друг....различни мнения и препоръки, лечение....и понякога за жалост неправилни.И пати животното.....и джоба на стопанина(което не е маловажно, въпреки всичко).Много хора едва отделят средства за лечение.....не трябва да ги обвиняваме за това....и не значи, че не си обичат животните....
И пак се отплеснах не по темата,съжалявам... :ag:

Проблема е че едното око на животинката сълзи. Няма гнойни образования, нито подуване, но не й минава,за това искам да се консултирам с ветеринар.

Не изключвай и проблем със зъбите, доста често това е причината, а не очно заболяване.

Виж тази тема viewtopic.php?f=216&t=17628

Re: Ветеринар за чинчили

МнениеПубликувано на: Вто Май 27, 2014 5:22 pm
от marti_mpj
Здравейте отново от мен. Писахте да споделя мнение и за това ето - споделям. Заведох чинчилата в клиниката д-р Антов в квартал Лозенец. Доволна съм от отношението на лекарите и определено мисля, че са компетентни. Сълзенето на окото не е от зъбите те са ни наред. Може би е само замърсяване, тъй като няма нараняване на роговицата или нещо по - сериозно. Другото което ми направи впечатление е , че държаха чинчилата увита в кърпа по време на прегледа, за да не й увреждат козината, което също е от значение. Слагаме й капки за очи три пъти на ден и сега чакаме подобрение. След крайния резултат ще Ви пиша пак. За мен е важно лекаря да има и отношение да обича животните да им се радва, а не да те гледа като поредната подвижна касичка, което е адски противно предвид, че отиваш там притеснен и с надежда, а те гледат да те прецакат. Смятам, че човешкото не е маловажно.В тяхната професия има достатъчно доходоносност особено в доказани клиники, така че не е редно да се гледа на пациентите като на златни мини, а да им се помага.

Re: Ветеринар за чинчили

МнениеПубликувано на: Вто Май 27, 2014 8:21 pm
от zoomaniak
@meri - Не е нужно на ЛС да криете докторите от които сте доволни............

Аз съм доволен от това което показвам. Познавам си всички по веригата. Проучил съм ги - но аз съм си аз....... който не е в час - можем - мога само да му помогна....

Защо да ви е срам от това, което ви носи удоволствие и сте доволни. Споделяйте го - това не е реклама.........

Единствено всичко се разваля като почнат сравненията между кабинети - доктори и клиники.

Не разбирам КАТО не си познавате ЛЕКАРИТЕ как очаквате да сте доволни от тях. Аз съм на този принцип.........

Re: Ветеринар за чинчили

МнениеПубликувано на: Вто Май 27, 2014 8:29 pm
от zoomaniak
И искам нещо сериозно да кажа още... цените в България на ветеринарните услуги и т н.... са доста ниски в сревнение с Европа и Белият свят.

В момента ниските цени са добър фактор всеки да има животно. До момента когато не изтегли кредит за Цезарово сечение на женското си куче, което е от 800 лв нагоре..........

99% не пазят здравето на животните си и искат ниски цени. Не е възможно. Един зъб да ми извадят - кътник е 75 лв - на кучето ноктите да отрежат е 10 лв - 5 лв струва нокторезачката в магазина.

Не наричайте докторите - бизнесмени, когато става въпрос за цени - всичко е бизнес.

Сменил съм до сега 7 зъболекари и само 2ма ветеринари :ag:

Re: Ветеринар за чинчили

МнениеПубликувано на: Вто Май 27, 2014 10:31 pm
от marti_mpj
Цените отговарят на стандарта ни zoomaniak . Тук и там заплатите са доста по - различни. А цялата тема се превърна в спор и нападки, което съвсем не ми беше целта аз просто исках съвет и да разбера някой все пак останал ли е доволен от ветеринар излекувал чинчилата му....

Re: Ветеринар за чинчили

МнениеПубликувано на: Сря Май 28, 2014 8:11 am
от meri
Аз никога не съм си крила лекарите, напротив...Това е същата клиника д-р Антов. :ab:
Не се притеснявай за темата, всичко е полезно.Важно е да се оправи животното.... :ax: