Страница 1 от 1

За помощта на лекарите

МнениеПубликувано на: Сря Ное 05, 2008 9:20 pm
от meri
Ето как една тема......зов за помощ.....се превръща в тема за лични нападки и обиди,вместо да помогнат с нещо....лекарите спорят помежду си,като по този начин аз лично поне не виждам с какво помагат, и така е по много теми........а хората пишат,питат, разчитат на помощ.Да- има какво да се научи от нея, не само за взимоотношенията,но и някой полезни неща......въпреки спора.

http://dog.bg/forum/index.php/topic,14116.0.html

Re: За помощта на лекарите

МнениеПубликувано на: Сря Ное 05, 2008 9:23 pm
от zoomaniak
То заради това е най-добре, на всеки форум само по 1 доктор най-много 3 :ab:

Re: За помощта на лекарите

МнениеПубликувано на: Сря Ное 05, 2008 9:41 pm
от meri
Мен ако питаш......нито един е най- добре, не че не могат да пишат,но без да са прегледали дадено животно.......нито диагноза,нито лечение.И така трябва....защото не е възможно ,нито пък желателно,едно животно не може да се лекува от разстояние, а стопаните вместо да задават понякога глупави въпроси и да губят време ......кой какво ще ги посъветва........марш на доктор, за да може да се вземат мерки навреме и да се помогне.Но много пъти се доверяват на хора немедицински лица, чакат да се оправи само,а нещата само се влошават.Толкова ли е трудно да се проумее, че щом има проблем.......трябва лекар...отиваш и го лекуваш, никой не може да ти помогне ,нито да ти излекува животното по интернет.Лекарите могат да са полезни за съвсем други неща ......има за какво да помогнат,а прегледите в клиниките. :bs:

Re: За помощта на лекарите

МнениеПубликувано на: Сря Ное 05, 2008 9:44 pm
от zoomaniak
Мериан :ab: - забравяш теорията. Всеки може на теория (от наученото) да коментира - друг е въпроса, че на практика всичко може да е различно [smile278.gif]

Re: За помощта на лекарите

МнениеПубликувано на: Сря Ное 05, 2008 9:57 pm
от meri
Нищо не забравям и мога да правя разлика. :ad:

Re: За помощта на лекарите

МнениеПубликувано на: Сря Ное 05, 2008 11:13 pm
от mommovet
Трябва да има поне един ветеринарен лекар, който малко по малко да се опитва да изкорени някои от най-големите глупости ширещи се из форумното пространство. Много е хубаво когато някое хамстерче се разболее всички да му изказват съчувствие и да охкат около него, но все пак не е зле и да има и лекар който да каже дали и какво може да се направи вкъщи преди стопаните да го заведът на преглед и как е най-правилно да се грижат за него.
Колкото до споровете между колегите в другия форум, сред тях има двама веселяци , които явно нямат работа и се забавляват - единят да ръси нечовешки глупости, а другият да се заяжда с всички...

Re: За помощта на лекарите

МнениеПубликувано на: Чет Ное 06, 2008 11:24 am
от meri
mommovet, напълно съм съгласна, това имах предвид казвайки, че лекарят във форума може да помага и за много други неща, защото лечението става където му е мястото.Да ,колегите ви се забавляват,но за чия сметка, и как помагат така на хората,жалко е ,защото пишещите все пак търсят помощ.

Re: За помощта на лекарите

МнениеПубликувано на: Чет Ное 06, 2008 10:40 pm
от meri
Както разбрах кученцето е починало.Още веднъж се убеждаваме колко е лекомислено да се вярва на хората от развъдници и тем подобни, сега вината ще се прехвърли на лекарите,но не е точно така......виновни са тези,които не са сложили ваксина, а са излъгали собствениците,които купувайки го са се доверили безрезервно.Жалко за поредната жертва и още не живяла душичка.Няма кой да накаже тези хора така както трябва, за да престанат да манипулират хората с фалшификати.....а за хората закупили или канещи се да закупят нека да запомнят едно нещо.......НИКОГА НЕ СЕ ДОВЕРЯВАЙТЕ НА ДОКУМЕНТИТЕ, ВАКСИНИРАЙТЕ СИ ЖИВОТНИТЕ ВИЕ, ЗА ДА СТЕ СИГУРНИ, ЧЕ ТОВА Е НАПРАВЕНО И НЯМА ДА СЕ РАЗБОЛЕЯТ!!!!!! [ideauu.gif]

Re: За помощта на лекарите

МнениеПубликувано на: Чет Ное 06, 2008 11:34 pm
от zoomaniak
Мериан :ag: - довери се само на адвоката си :ag:

Re: За помощта на лекарите

МнениеПубликувано на: Пет Ное 07, 2008 3:15 pm
от meri
Темата е доста сериозна и болезнена, за да се шегуваме с нея, адвокат нямам. :ag:Сещам се какво имаш предвид, но...... :bs:

Re: За помощта на лекарите

МнениеПубликувано на: Пет Ное 07, 2008 6:27 pm
от pepi6
Помощ за домашните любимци може да се търси и в Интернет,но най-добре е да се прегледат от ветеринарен лекар. В София има достатъчно такива- проф. Аминков, д-р Надя Златева, доц. Янко Пеев, д-р Асен Атанасов и т.н.

Re: За помощта на лекарите

МнениеПубликувано на: Пет Ное 07, 2008 6:34 pm
от margokk
:ag: Е и лекарите са хора.

Re: За помощта на лекарите

МнениеПубликувано на: Пет Ное 07, 2008 7:49 pm
от meri
Има, зависи обаче от много неща........кой при кого ходи и му има доверие,иначе кабинети и клиники колкото искаш. :ag:

Re: За помощта на лекарите

МнениеПубликувано на: Сря Дек 31, 2008 2:24 pm
от andaluz
Извинявай merri,но не съм съгласна с теб,че не трябва да се вярва на собствениците на развъдници.Точно те са професионалисти в тази област и когато решим да си купуваме животно е много по добре да го купим от развъдник \имам впредвид официално регистриран\,а не от зоомагазин или частно лице.Никъде другаде и никой друг не прави тестове за генетично предавани болести,не подбира качествени\в това число и здравословно\животни.Още повече,че тези хора от практиката си са станали и полуветеринари и що се касае за проблем с животно от техния развъдник могат да са ти много полезни и само с 1 телефонно обаждане.
За мен проблема е в мързела на българина.Него го мързи да се поинтересува от особенностите на расата,от която иска да има животно!Мързи го да се поинтересува от легитимните развъдници!Мързи го преди да отиде да вземе животинката да си напише на листче\за всеки случай\най-основните въпроси по които е необходимо да е осведомен.Мързи го да си заведе животното на преглед.Да продължавам ли...?И заедно с неподплатеното самочувствие,че е в състояние да се справя с всичко последиците са явни.

Re: За помощта на лекарите

МнениеПубликувано на: Пет Яну 02, 2009 2:02 pm
от meri
Именно за това, животните(не всички,но някой ,в зависимост от развъдника)са в такова състояние, болни, неваксинирани.....да продължавам ли........честичко умират ,тези,които са съвестни развъдчици са единици........и уточни се за къде говориш, за България, чужбина........не може да съдим за това, от мястото където живеем и да мислим, че навсякъде е така.

Re: За помощта на лекарите

МнениеПубликувано на: Вто Фев 03, 2009 5:43 pm
от andaluz
meri,говоря за всички развъдници.Погледни на нещата от прагматичната им гледна точка.В чужбина или у нас ако си развъдник и имаш дори 1 качествена разплодна двойка,която си закупил за цифра над 1 000 евро за животно \а храна,ваксини и т.н.\много май ще си помислиш дали ще допуснеш и 1 болно животно между твоите,за да не ги зарази и не само че няма да си докараш нито лев отгоре,а може и да си много вътре.Незнам защо преди да говорите не се замислите малко от другата страна!!! icon_dontknow Не коментирам качеството на продаваните животни в развъдниците-много често се спекулира с това и то е напълно разбираемо от търговска гледна точка.Но,че са здрави в общоприетия смисъл на думата-не се съмнявам.Отделен е въпроса с тестовете за генетично предаваните болести,но именно заради липсата на такива не могат да си продадът животните в чужбина.

Re: За помощта на лекарите

МнениеПубликувано на: Вто Фев 10, 2009 4:39 pm
от pepi6
Ами да не забравяме,че всички сме хора и грешим, дори и лекарите. Недоволните ,при лекаря, с него да разговарят, а не да плюят анонимно по Интернет. Говорят за почтеност, а на самите тях точно това им липсва.
Лекарят на моите животинки - пет кученца е проф. Аминков. Отличен специалист. И посреднощ да го събудя не се сърди и винаги е отзивчив. Като има проблем ,намирам време и лично,без посредници разговарям с него. Вече шест години сме при него.