[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4752: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4754: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4755: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4756: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
Свободната зона - само за животни! • Виж темата - Лечението на нашия любимец
Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Лечението на нашия любимец

Лечението на нашия любимец

Мнениеот meri » Нед Фев 08, 2009 1:08 pm

Освен ,че сега има много информация, има и много лекари.Не е мястото тук да се коментира кой колко е компетентен, темата ще бъде не за лекарите, а за стопаните.

Защо,когато животните ви се разболеят не сте готови да отделите средства за лечението им......доста от вас не го правят,защото смятат за безмислено да дават пари за.....животно?

Защо не търсите своевременно помощ, а пишете във форуми?

Защо си мислите, че там някой ще ви помогне или ще излекува животното ви?

Защо не правите всичко по силите си, за да ги заведете на лекар, защо,не изисквате изследвания, снимки.......?

Защо не бъдете отговорни стопани ,когато се касае за живота и здравето на вашия любимец?

Защо понякога смятате за излишно посещението при лекаря? Навременното лечение е предпоставка за излекуване, за спасен живот?

Някой хора го правят:
от немарливост,
от нежелание да си губят времето,
от излишно похарчени пари( защо,като може да си ги оползотворят за друго),
от разтакаване (дано оздравее само или да не е толкова сериозно),
мислят си, че е загуба на време,
невежество,мързел, очакват проблема да отзвучи сам,
има много причини и няма да ги изброявам всички.

Това освен ,че е неправилно , вреди изключително много на вашия любимец,
лечението се затруднява от забавянето, усложнява се състоянието,настъпва смърт, получават се необратими последици и какво ли още не.
А всичко това може да бъде спестено ,както на вас, така и на животните ви........
нужно е само едно малко усилие от ваша страна........и то е да заведете болното си животно на лекар!

ЗАПОМНЕТЕ, ЧЕ НИКОЙ ДРУГ ОСВЕН КОМТЕНТНО ЛИЦЕ,В СЛУЧАЯ ВЕТЕРИНАРЯ НЕ МОЖЕ ДА ВИ ПОМОГНЕ! НИКОГА НЕ ИЗПЪЛНЯВАЙТЕ СЪВЕТИ НА НЕКОМПЕТЕНТНИ ЛИЦА,НИТО ПРИЛАГАЙТЕ САМОЛЕЧЕНИЕ С ТАЙНАТА МИСЪЛ ДА ОТМИНЕ ОТ САМО СЕБЕ СИ ИЛИ ДА СИ ОЗДРАВЕЕ ЖИВОТНОТО САМО! И НИКОГА НЕ НАПАДАЙТЕ ЛЕКАРЯ,АКО НЯМАТЕ СИГУРНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА В НЕКОМПЕТЕНТНОСТ,ЗАЩОТО ОСВЕН, ЧЕ ВРЕДИТЕ НА ЖИВОТНИТЕ СИ С МНОГОТО ПОСЕЩЕНИЯ ПО КАБИНЕТИ,ОБЪРКВАТЕ ЛЕЧЕНИЕТО ,ДОСТА ЧЕСТО НЕ СМЕ И ПРАВИ, ИМЕННО, ЗАЩОТО НЕ РАЗБИРАМЕ ОТ МЕДИЦИНА!

Много лесно можем да се подлъжем по различните случаи без даже да се замислим каква причина е довела до състоянието, кой в случая е виновен, защото много често ние стопаните сме единствените виновни.......именно защото изчакваме, самолекуваме, сменяме лекарите.......и резултатите са на лице.Много често не забелязваме някои симптоми, друг път се правим, че не съществуват, а най-често упрекваме лекарите за това.Обаче много внимателно трябва да обмислим и своите си постъпки.......кое и как е довело до състоянието на животното.Изключвам случаите,когато обстоятелствата не зависят от нас, заболяването е нелечимо, въпреки, всичко направено от нас и лекаря.

Нека се замислим какво причиняваме понякога на животните си с тези си постъпки,
нека се замислим дали да продължим да постъпваме така,
нека се замислим дали не причиняваме умишлено вреда,
нека се замислим .....ако ние бяхме на мястото на любимеца си,как ще се почувстваме, ако трябва да преживеем всичко причинено ни волно или неволно от стопанина ни?

НИКОГА НЕ БЪДЕТЕ БЕЗОТГОВОРНИ, ГРИЖЕТЕ СЕ КАКТО ТРЯБВА ЗА ЛЮБИМЦИТЕ СИ И ЩЕ ИМАТЕ ОСВЕН ОБИЧАЩИ ВИ.......ЗДРАВИ И ЖИВИ ЖИВОТНИ!

Задължението на стопанина е не само да обича, храни, разхожда (зависи какво животно отглежда, всички рано или късно се нуждаят от медицинска помощ), а да бъде и информиран , да бъде отговорен, да не причинява болка и страдание на любимото си същество.......грижите за него са за цял живот и постоянно.
Научете се да ги водите на профилактични прегледи, спазвайте сроковете за ваксина, обезпаразитяване, спазвайте указанията на лекарите си,когато се нуждаят от лечение и винаги ще имате едни здрави и прекрасни любимци! Често обвиняваме някой друг, но винаги първо трябва да потърсим вината в себе си, да сме сигурни, че не сме сгрешили, че не сме пропуснали нещо, че всичко ни е ясно, нека винаги да обръщаме внимание,когато нещо не е наред със здравето на животните ни, нека винаги и веднага да ходим на лекар!

НО ВСИЧКО ЗАВИСИ ЕДИНСТВЕНО И САМО ОТ НАС,НЕКА НИКОГА НЕ ГО ЗАБРАВЯМЕ!!! [dontuu.gif] НИЕ НЕ СМЕ КОМПЕТЕНТНИ ДА ЛЕКУВАМЕ,И НЕКА НЕ ГО ПРАВИМ!!! [ideauu.gif]
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10394
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Re: Лечението на нашия любимец

Мнениеот meri » Пет Окт 07, 2011 9:10 pm

Много често хората си мислят,че животните им не са сериозно болни и очакват да си оздравеят сами.В друг случай пишат във форумите с надеждата,че някой е имал същия проблем и може да им помогне,обаче да не забравяме,че симптомите може да са еднакви,но не и заболяванията.

Доста чест диалог във вет.клиника:

- Докторе, кучето ми повръща,не яде.Така е от една седмица,например.

Доктора пита:
- Защо го водите чак сега?

Стопанина:
- Не знаех,че може да е сериозно,очаквах да му мине,защото си яде,жизнено е,пие вода,на вид му няма нищо.

Или:
-Моето куче днес повърна,дайте ми нещо да му мине.

Доктора:
-Не мога да назнача лечение без преглед,доведете кучето.

И това са много чести,всекидневни случаи,и не само с такива оплаквания,а най-различни.
Хората си мислят,че животните се лекуват само с питане или с вълшебна инжекция,прахче и т.н.....

А в действителност кучето е отслабнало,козината му е разрошена,някак без блясък,кучето уж е весело,но не съвсем,по очите му личи,че нещо не е наред.

И това е не само с кучетата,с много животни се случва.

Особено пък при малките гризачи,хората все си мислят,че причината не е тази,която предполагат и че всичко ще си премине ей така,само.
Да,обаче не винаги причината е талаша,пълнителя,храната и т.н.

Доста честа причина за заболяванията е лошото хранене...при всички животни.
Много хора си мислят,че невинни на пръв поглед симптоми не са сериозен проблем и могат да си спестят посещението при лекаря.
Други пък си мислят,че щом някой си е излекувал животното със сходни симптоми,значи и неговото ще се оправи.Обаче в действителност не отчитат факта,че не всички еднакви симптоми са едно и също заболяване и че лекарство,което е помогнало на някой,може да навреди на неговото животно,зависи от много обстоятелства.

Да не говорим,че често стопани на някой от животните са деца,които съвсем не могат да разберат доколко е сериозно положението понякога.

Диалога с повръщанията лично чух в клиниката,когато бях там и аз.
И стопанина на кучето беше ....дете,което водеше кучето и при въпроса на докторката,когато попита защо чак след седмица си води кучето, само вдигна рамене.А то горкото беше станало само кожа и кости,иначе било жизнено,е беше си,както много често хората си мислят,че нищо им няма или че сами ще оздравеят.

Така са повечето стопани за жалост,без значение деца или възрастни.
Не зная защо някой хора не търсят помощ при лекаря,а пишат във форуми.Съвети за лечение не се дават от немедицински лица,защото е опасно,както самолечението и изчакването.....
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10394
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm


Назад към Общ форум