Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Концепцията - какво е Свободната зона!?

Концепцията - какво е Свободната зона!?

Мнениеот zoomaniak » Пон Юли 11, 2011 7:44 pm

Концепцията (от латински: conceptio — разбиране за/на системата) e структуриран начин за разбиране, обяснение, тълкуване на даден обект, явление или процес, т.е. основна (отправна) гледна точка към въпроса, съдържаща водещата същностна идея за разкриването на системата.

Терминът се използва за обозначаване на ключова идея, водещ замисъл, конструктивен изначален принцип в научната, художествена, техническа, политическа, философската и друга дейност/деятелност.

Източник: bg.wikipedia.org


Много пъти съм се опитвал да опиша в мислите си какво е този форум. Така и не намерих време да постигна това. Смених тактиката и реших вместо да описвам - да напиша мислите си.

За хората, които не ме познават - аз се казвам Стамен Стаменов и съм собственик на този форум. Но не го управлявам аз - управлявате го вие, ако разбира се искате това. Това е отговорна задача и не е за всеки. Но аз вярвам във всеки от вас.

Благодарен съм на стотици - хиляди хора. Някои са благодарни и на мен.

Познавам великолепни хора тук - и на живо и само през интернет. Едни са на 13 г., други са на 53 г. - годините за мен не са били никога от значение и тук стигнахме до един основен извод в концепцията ми - за да изградя този форум!

ГОДИНИТЕ НЕ СА ОТ ЗНАЧЕНИЕ - това е "Свободна зона" - абсолютно всеки може да пише тук. Абсолютно всеки, изисквам само едно........и тук ще опиша вторият основен извод!

ПРАВИЛАТА СТОЯТ НАД ВСИЧКИ - дори над мен.....правилата са приети от управляващите този форум и от всички вас. Правилата са свободни за коментиране и т н., вие сте ги приели - те са всичко - те дават свободата ни.

ЗА КАКВО ПЪК МИ Е ДА СЪМ СВОБОДЕН - в интернет е много важно да си свободен. Нищо да не те ограничава, до ниво на изразните средства. Свободно да общуваш като свободен вълк, част от нашата глутница. Трябва да почувствате, че сте част - иначе няма да има общуване. Свободата носи отговорност - свободата не е свободия. Трябва да сте културни - това е.

ИСКАМ ДА МИ ПОМОГНЕТЕ - НО КАК ДА СТАНЕ ТОВА - Ами не спирайте да общувате с другите около вас - тук. Пускайте теми; пишете ЛС - всичко. Търсете опита на годините. Търсете опита на грешките. Търсете знанието на дипломата; превода и т н. Това е да си свободен.

Никога не съм искал да ограничавам никой...........никой...................никой! Искам само да дам "Свобода на животните във вас".

ФОРУМА Е НАД ВСИЧКО И ВСЕКИ - Другата магнетична енергия, която аз съм заложил в създаването на този форум е, че хората не са важни - важен е форума. Дано ме разбирате. Получава се сложно изречение, защото повечето хора в интернет искат да получат нещо в замяна: уважение; благодарности; пари; целувки и т н...за да помогнат на някой. А аз това не искам - или го правиш за форума или въобще не прави нищо.

НИКОЙ НЕ Е ДЛЪЖЕН ДА ПОМАГА - Да така е. Истината боли.....незнанието не е оправдание. Но идеята ми е да направите нещо за всички нас - Българският народ, просто защото:

- сте умни
- имате натрупан опит
- можете да описвате темите си добре
- можете да превеждате...

След вас идват хиляди, които са си:

- просо са си купили животно. Те идват да прочетът тук вашият опит; превод; тема - знание. Те идват да общуват с вас. Така както и вие дойдохте както всички други................привлече ви "Свободата на културните хора".

Тук никога не се делим на Деца и Възрастни. Поне аз не ви деля.

Желая да се развивате като общество. Не някой да ви дърпа конците как да общувате и да ви налива акъл с линкове........

Темата е отворена. Ако имате нещо да добавите - пишете смело - смелите хора са "Свободни вълци".
Опитвам се да овладея Хаоса.
zoomaniak
Пчела работник
 
Мнения: 11303
Регистриран на: Пон Май 17, 2004 4:52 pm

Re: Концепцията - какво е Свободната зона!?

Мнениеот zoomaniak » Съб Ное 10, 2012 1:21 pm

Имах последните месеци - година дори много сериозни проблеми в личен и бизнес аспект. Сега последните два месеца започна подобряване и 90% съм сигурен, че всичко се развива така както трябва.

Поради по-горе написаното от мен и др., фактори в живота ми - не можех да пиша във форума, просто не ми остана време. Виждам, че се е променил - това ме радва.

Сега се надявам да съм по активен ежедневно от нас и от работата ми и форума да стане още по-полезен на всички.

Виждам общуване, което ме радва.

След последното местене на нов сървър май намерих сървър, който да приюти за "вечни времена" портала и проектите около него.

Това е, което исках да споделя с вас.
Опитвам се да овладея Хаоса.
zoomaniak
Пчела работник
 
Мнения: 11303
Регистриран на: Пон Май 17, 2004 4:52 pm

Re: Концепцията - какво е Свободната зона!?

Мнениеот meri » Съб Ное 10, 2012 3:16 pm

Аз също съм изключително против да делим хората на деца и възрастни.Нали днешните деца са утрешните възрастни и ако не получат помощ и подкрепа от нас........не виждам смисъл от всичките ни знания и опит.
Форума е чудесно място за общуване.Всеки трябва да се стреми да спазва не само написаните правила,но и ненаписаните,дори те са по-важни.
Ние хората сме различни,мислим различно,но едно ни обединява....любовта към животните.
Никога не трябва да упрекваме децата,че питат много,за мен това е чудесно качество,което показва стремеж за знание,стремеж да се научат,да ги предпазим от грешките.
Да,истината боли,и много по-добре е да я чуете,да помислите,отколкото да чакате да дойде времето,когато сами ще се уверите в това.А тогава,това може да ви коства много.....здраве,пари,загуба на любимец.
Моя съвет към вас е.......никога не спирайте да четете,да се образовате,да знаете.Знанието е сила,свобода.

Стамене,всички сме живи същества със своите болки и проблеми.Но нали и за това сме хора,да разберем.Не се огорчавай,че нямаше време,и аз нямам,но все пак се опитвам да намеря и да отговоря на въпросите,да помогна......макар и малко......."капка по капка,вир става."

В последно време форума се е променил,казваш. Да,така е и аз лично се надявам да продължава да бъде едно приятно и полезно място за общуване за всички нас.
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10366
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm


Назад към Всичко за форума + Портала