Страница 1 от 1

Няколко въпроса за игуанка

МнениеПубликувано на: Нед Фев 24, 2008 7:11 pm
от fozzy
Здравейте! Първо искам да ви поздравя за хубавия сайт и форум. А сега да попитам няколко неща:

1.Някой знае ли да има свестен ветеринар в Плевен, който да разбира от игуани? Мисля да и правя профилактични прегледи защото не съм наясно с болестите и случайно да не стане нещо и аз да не забележа!

2.Колко време да и отделям в началото? В момента бяга, бие с опашка и общо-взето не иска да я пипам (нормално), затова предложете по колко време да я държа извадена от терариума докато посвикне с мен.

Искам също да ви попитам за големината им. Казват, че стават бая големи, но доколкото разбрах става въпрос за мъжки. Интересува ме до колко порастват и средно с каква бързина женските?

Re: Няколко въпроса за игуанка

МнениеПубликувано на: Нед Фев 24, 2008 8:38 pm
от SIO
1- Нямам на идея

2 - Трябва да я пускаш да се разхожда много... Първо да я запознаеш със стаята после да я пуснеш и тя ще си набележи различни места като места за пекване за катерене за криене и т.н.

3 - Мъжките достигат максимум 2м за 4г. приблизително достигат 1.20... Крайно зависи от храна условия и боледувания а за 10г вече изцяло развити...Казват че растат цял живот но 10г вече е края на видимите промени като структура. Много са индивидуални в развитието си... За женските не винаги са дребни и те могат да доближат 2м... Крайно си зависи от гените на животното и родителите... Има дребни едри всякакви...

Прекалено индивидуални животни са... Трябва сам да си го наблюдаваш и да преценяш...