Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

HELP! За обучение на хъски!! :(

HELP! За обучение на хъски!! :(

Мнениеот fornarina_87 » Сря Апр 07, 2010 3:39 pm

Здравейте, виждам че тук има доста компетентни хора, които могат да ми помогнат.. Имам хъски на около 2 години, но не е израстнала при мен. Аз я гледам в къща навън. В началото беше доста агресивна към семейството ми, освен към баща ми, но с течние на времето аз и спечелих доверието, но въпреки това имам проблем с нея. Когато реша да я изведа на каишка, тя не е научена да върви и се дърпа жестоко, а аз се вея отзаде и като байрак..върви кедето си иска icon_bawling . Иначе е обучена да дава лапа, да седне, да легне, дори и целувка дава, но с разходката не можем да се разберем..не зная как да постъпя, така че да я науча да върви без да тегли :bu:
fornarina_87
Животинче с въпрос
 
Мнения: 1
Регистриран на: Сря Апр 07, 2010 12:10 pm

Re: HELP! За обучение на хъски!! :(

Мнениеот Galiadogs » Чет Апр 08, 2010 6:40 am

Хъскито е впрегатно куче.Оттам идва проблема ако още от малко не е обучавано да не дърпа на повод.При голямо куче с изграден навик е много по-трудно.Ще Ви е необходима помощ от човек с опит.Потърсете такъв във Варна.
Aкo можех само пътя да открия.Ония ,между двата свята...Вечен пътник щях да бъда.Да се лутам между световете.Да ви търся и да ви откривам.Вярвам!

Дея,Тангра,Жар и Гард,ще ви нося в сърцето си винаги...
Galiadogs
Пчела майка
 
Мнения: 1581
Регистриран на: Сря Май 14, 2008 7:35 pm
Местоположение: Пловдив

Re: HELP! За обучение на хъски!! :(

Мнениеот закефрон » Чет Юни 27, 2013 7:18 am

когато запо4не да те дарпа ти спри и му покажи лакомство за да се варне при теб след тожа трагни и повтори опита
Аватар
закефрон
Животинче с въпрос
 
Мнения: 1
Регистриран на: Чет Юни 27, 2013 7:14 am

Re: HELP! За обучение на хъски!! :(

Мнениеот german » Сря Юли 03, 2013 8:41 pm

Не знам за хъски по-трудно ли е обучаването да не се дърпа след като вече му е станало навик,но...Ще споделя как научих моя да не се дърпа.Като за начало можеш да използваш душач/строг нашийник.Когато започва да се дърпа просто спираш,докато не се успокои,продължи ли настоятелно да се опитва да те тегли на където си е наумило обръщаш посоката на движение,тоест тръгваш назад.И така след няколко пъти моят пес разбра,че ако иска все пак да се движим трябва да върви до мен без да се беси :ag: .Лакомства в нашия случай не сме използвали,а и той моят като е на разходка му е по интересна околната среда от лакомствата.При вас не знам как е,ако искаш пробвай и с лакомства,тъй като както ти казаха на хъскитата все им се "тегли" нещо .Също можете да насочвате тая енергия в някакви упражнения,да тегли нещо,или да ходите на някоя полянка,да пускате кучето и да играете заедно.Сега и както е лято на някое вирче може да го водиш да плува,наистина действа много изморително плуването :ag: .Ако кучето седи вързано факта че се дърпа не е толкова от това,че хъскито е впрегатно куче,ами от това,че просто има много енергия.
Пп В ютюб има доста клипчета,ако не ти е ясно от описания начин как се обучава да върви спокойно,изгледай някой друг клип :ay:
Ако ти се смеят,защото си различен,ти им се смей,защото те са еднакви
Аватар
german
В пасажа
 
Мнения: 556
Регистриран на: Сря Апр 27, 2011 12:47 pm

Re: HELP! За обучение на хъски!! :(

Мнениеот meri » Сря Юли 03, 2013 8:55 pm

Душач или cтрог нашийник не cа подходящи, те причиняват cтреc. И това вече cа много cтари методи, които не cе препоръчват.
Кучето изпада в паника и ще не ще изпълнява,но c цената на какво?
Не бих препоръчала такъв метод, дори бе да cъм cпециалиcт. Добър избор е дълъг повод, за да има кучето проcтранcтво и нагръдник. :ab:
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10360
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm


Назад към Обучение и Спорт