Страница 1 от 1

Здравейте,имам НОК на около 2 години

МнениеПубликувано на: Нед Ное 28, 2010 2:07 pm
от chik0.nimfa
Здравейте,имам НОК на около 2 години.Понеже се дърпа си има строг нашийник,слагам му го на обществени места и когато наоколо има други кучета и най-вече котки.Вчера стояхме на една пейка с приятели и покрай нас мина котка,кучето се дръпна и шиповете го ободоха,понеже го държах изкъсо и се извъртя и ме ухапа леко-само ме одраска със зъби.Помогнете!
icon_bawling
Кажете,какво го е накарало да го направи,сега стои на терасата,разхождам го внимателно,старая се да не изпитвам страх,защото отново може да го направи.Ако някой е изпадал в това положение да пише!

Re: Здравейте,имам НОК на около 2 години

МнениеПубликувано на: Нед Ное 28, 2010 4:21 pm
от meri
Прочетете раздела за обучение и променете отношението си към кучето.Махнете строгия нашийник,а нали не мислите че разбира защо седи на балкона, освен да се разболее, да стане още по-непослушен, друго не виждам какво ще постигнете с това.
Вероятно не сте наясно с обучение на кучето и как да се държи стопанина с него.
Реакцията на кучето си е нормална, но не и вашата,обучете се първо вие и след това кучето.До там ще ви докара строгия нашийник, защо решихте че има нужда от него, и знаете ли последиците от носенето му.

Re: Здравейте,имам НОК на около 2 години

МнениеПубликувано на: Нед Ное 28, 2010 7:41 pm
от chik0.nimfa
meri написа:Прочетете раздела за обучение и променете отношението си към кучето.Махнете строгия нашийник,а нали не мислите че разбира защо седи на балкона, освен да се разболее, да стане още по-непослушен, друго не виждам какво ще постигнете с това.
Вероятно не сте наясно с обучение на кучето и как да се държи стопанина с него.
Реакцията на кучето си е нормална, но не и вашата,обучете се първо вие и след това кучето.До там ще ви докара строгия нашийник, защо решихте че има нужда от него, и знаете ли последиците от носенето му.

Защо веднага започвате да ме обвинявате,знам как се гледа куче и мога да го гледам-имам финансова възможност и нужното време.Първо не е непослушен-само се дърпа,много хора слагат строги нашийници на животните си и никъде няма нещо като-ухапа ме или ми ръмжи когато го доближа.четох за строгия нашийник и мислих,просто кучето стана по-силно и реши,че може да ходи където си поиска с малко сила.Защо трябва да обучавам първо себе си-навремето хората хващат едно куче и го завързват на синджир докато не умре-навън и зиме и лете,а вие ми казвате че маменцето щяло да изстине-с двъпластовата козина и при остъклена тераса,има и едно одеало,невиждам да изстине.Страх ме е щом веднъж го е направил да не вземе да повтори,затова не го пускам,защото на първо място мисля за хората,а след това за животните,извинете ме но не мога да го \"правя\" на човек,кучето не е част от семейството,а просто любимото на всички животно,което няма да стане човек.

Re: Здравейте,имам НОК на около 2 години

МнениеПубликувано на: Нед Ное 28, 2010 7:50 pm
от Space
Проблемът е във Вашата глава и в неинформираността Ви. :ab: Като не сте готови да чуете съветите на хората, защо ги молите за такива? :ad:

Re: Здравейте,имам НОК на около 2 години

МнениеПубликувано на: Нед Ное 28, 2010 7:54 pm
от zoomaniak
Покажете на кучето кой е господаря :ab: иначе някой ден ще ви захапе и за гърлото ...

Re: Здравейте,имам НОК на около 2 години

МнениеПубликувано на: Нед Ное 28, 2010 8:05 pm
от meri
Просто си задайте въпроса......защо кучето постъпва така.
Знаете ли, животните ни принципно са членове на семействата, без да са "човеци".
Не си мислете,че строгия нашийник ще ви реши проблема,вместо да се обиждате прочетете някой неща и си вижте грешките,докато е време,защото след това може да е късно.
И какво ще се случи с кучето,ако пак ви нападне, вината разбира се ще е ваша,но няма да си признаете, само защото от инат и нежелание не искате да промените отношението си.
Съжалявам горкото куче,да знаете,след време когато стане голямо и силно, с бой ли ще се справите....тогава наистина ще ви нападне с основание.
Кучето трябва да се обучи, а не като вас.
Това с балкона и синджира все едно не съм го чела.
Защо си мислите,че няма да настине?
А когато престане да бъде любимото животно,поради вашите грешки,какво ще му се случи?

По-добре си коригирайте отношението навреме, защото кучето няма да се страхува от вас, ще доминира, или пък ще нападне от страх,и тогава?
Дали ще искате да чуете за обучение и правилно отношение към него?

Re: Здравейте,имам НОК на около 2 години

МнениеПубликувано на: Нед Ное 28, 2010 8:15 pm
от chik0.nimfa
Съветите-хубаво прочетох там каквото ми каза Мери за промяната на отношението.Аз искам само съвети,ако обичате само без упреци,защото имам информация за породата и изчетох смея да твърдя всичко за нея.Защо във форумите когато някои помоли за съвет и всички му пишат колко е безотговорен.Аз не мисля,че съм от безотговорните,защото мечтаех за овчарка,четох.Накрая ми падна един БЕЗОТГОВОРЕН човек,ако разбирате за кво става дума.Той ги беше завадил с един приятел и се чудеше кво да ги прави,продаде няколко-писа ги от елитни родители,но за жалост не бяха мн елитни.Мислих много,ама много,докато реших да взема двете останали кученца,които той се готвеше да изхвърли на улицата.Намерих дом на женското-търсех отговорен стопанин-изпитан и с опит.Намерих го и сега кучето е щастливо,дори се срещаме по 2-3 пъти седмично и ги пускаме да си играят.Аз дори кастрирах моя,защото не искам междусъседски разплод,моето куче не е елитно или шампйонче,а просто домашен любимец.

Re: Здравейте,имам НОК на около 2 години

МнениеПубликувано на: Нед Ное 28, 2010 8:35 pm
от Space
В момента кучето ти е не просто член на семейството, а вече е водач на глутницата и ако не установите контрол върху него час по-скоро, не само ще ви прави на маймуни, ами дето вика Стамен, мое и да ви похапва от време на време :ab:

Re: Здравейте,имам НОК на около 2 години

МнениеПубликувано на: Нед Ное 28, 2010 9:39 pm
от Animals_huggie
Space написа:В момента кучето ти е не просто член на семейството, а вече е водач на глутницата и ако не установите контрол върху него час по-скоро, не само ще ви прави на маймуни, ами дето вика Стамен, мое и да ви похапва от време на време :ab:


Звучиш като Сизър от говорещия с кучета,но си напълно прав :icon_liplick:

Re: Здравейте,имам НОК на около 2 години

МнениеПубликувано на: Нед Ное 28, 2010 9:47 pm
от Space
Не си далеч от истината :ag: В смисъл,не, че се мисля за него, но много съм го гледал :ag:

Re: Здравейте,имам НОК на около 2 години

МнениеПубликувано на: Нед Ное 28, 2010 9:50 pm
от valnata
Ама то ръмжи ли като го наближиш, или само случая с нашийника те притеснява? Ако е само "инцидента" с дърпането не виждам нищо притеснително-трагично. 99% е изпитало болка, което обяснява ръмженето, но това не означава, че ще ти прегризе гръкляна.. :ag: Това за настинката няма да го коментирам, защото е смешно. Мери мислиш ли, че НОК ще настине при положение, че е на остъклен балкон(няма течение) и има завивка.. :ag: Стига бе хора.. :ag: Тези кучета издържат в палнината на -20, работят, спасяват хора... Живеят на вън без никакъв проблем.. :ag:

Ако не ви допуска до себе си и те ръмжи потърси помощ от учител, инструктор(второто сега е по-модерно наименование) на кучета. Тук освен мъмрене за това колко си неук и неспособен нищо друго не очаквай.. Не, че няма специалист във форума. Има и то добър :ay: , но не се е включила. Ако се съгласи да ти помогне ще иска да види кучето, защото ако е проблемно със съвети по форумите нещата едва ли се получат. smiley24

Re: Здравейте,имам НОК на около 2 години

МнениеПубликувано на: Нед Ное 28, 2010 9:56 pm
от bu6i
chik0.nimfa написа:Защо веднага започвате да ме обвинявате,знам как се гледа куче и мога да го гледам-имам финансова възможност и нужното време.Първо не е непослушен-само се дърпа,много хора слагат строги нашийници на животните си и никъде няма нещо като-ухапа ме или ми ръмжи когато го доближа.четох за строгия нашийник и мислих,просто кучето стана по-силно и реши,че може да ходи където си поиска с малко сила.Защо трябва да обучавам първо себе си-навремето хората хващат едно куче и го завързват на синджир докато не умре-навън и зиме и лете,а вие ми казвате че маменцето щяло да изстине-с двъпластовата козина и при остъклена тераса,има и едно одеало,невиждам да изстине.Страх ме е щом веднъж го е направил да не вземе да повтори,затова не го пускам,защото на първо място мисля за хората,а след това за животните,извинете ме но не мога да го \"правя\" на човек,кучето не е част от семейството,а просто любимото на всички животно,което няма да стане човек.

:ab: в първата част на поста ти пишеш невероятни глупости :ab: ...за втората час..от там че "хората навремето и т.н".....си права :ay:
....няма как да ти се датат съвети...работата е отишла бая далеч :ab: щом те е страх от кучето ти...и все пак само за информация...строгия нашийник се използва само за ОБУЧЕНИЕ...който го използва за друго или за постояно , може само да се надява ,че кучето му не е доминантно..иначе лошо :ab:

Re: Здравейте,имам НОК на около 2 години

МнениеПубликувано на: Нед Ное 28, 2010 10:11 pm
от valnata
Ако ще търсиш учител и си близо до Варна пиши. Пращам те при един мой човек, който ще го направи кукличка. :ay: Само на ръченица не може да ги учи... най-добрия smiley24 smiley24

Re: Здравейте,имам НОК на около 2 години

МнениеПубликувано на: Нед Ное 28, 2010 10:27 pm
от meri
Игнорирането е най-голямата ви грешка, а след нея и останалите.Ако кучето доминира, сама няма да се справите,или не по този начин,който е погрешен.
Покажете му че вие командвате,но не със сила и наказания,а с правилна корекция.

Re: Здравейте,имам НОК на около 2 години

МнениеПубликувано на: Пон Ное 29, 2010 10:28 am
от zoomaniak
Офтопик:
valnata написа:Ако ще търсиш учител и си близо до Варна пиши. Пращам те при един мой човек, който ще го направи кукличка. :ay: Само на ръченица не може да ги учи... най-добрия smiley24 smiley24


Пусни ми на ЛС координатите на човека да го сложа като данни в един каталог...

Re: Здравейте,имам НОК на около 2 години

МнениеПубликувано на: Пон Ное 29, 2010 2:09 pm
от chik0.nimfa
Благодаря на всички ви за отговорите.Мисля,че кучето вече не е толкова агресивно,обадих се на една приятелка,която не е специалист,но разбира горе-долу от кучета,отраснала е с кучета.Тя каза,че трябва да се чувствам водач,да накарам кучето да изпълнява команди и да не се страхувам.Сутринта опитах и мисля,че става,не ми ръмжи и сега е тук до мен,но да не направи пак нещо,няма да кажа че ме е страх,но...

Re: Здравейте,имам НОК на около 2 години

МнениеПубликувано на: Пон Ное 29, 2010 2:30 pm
от meri
Задължително махнете строгия нашийник, ако причинява болка, може да стане повод за агресия.Важно е кучето да усети,че не се страхувате от него, за това играйте, давайте лакомство при изпълнение на команди,игнорирането забравете напълно, защото е погрешно.
Дръжте се ласкаво,но твърдо,не му крещете,нито замахвайте рязко към него,когато се опита да ръмжи,кажете НЕ, говорете му,опитайте да го погалите и дайте лакомство.Започнете съвсем отначало, с командите, седни, ела, не,елементарно послушание, след това увеличете натоварването.При излизане на разходка не поставяйте строгия нашийник, за контрол можете да използвате по-дълъг повод, така ще можете да го разходите и същевременно да покажете,че вие определяте правилата.
В никакъв случай, потупване, озлобяване, и всичко останало,което кара кучето да бъде агресивно.
Щом се опита да ръмжи, кажете НЕ ,но не ръкомахайте пред лицето му,не правете резки движения, не го провокирайте по никакъв начин.
Покажете ,че вие командвате, но го правете така че да няма агресия.
И най-вече не наказвайте кучето, не го игнорирайте и бъдете постоянна.Затвърдете командите и всеки ден ги казвайте, за да свикне.
Когато не направи нещо както трябва, не се карайте, коригирайте с жест или думи.
За да не ви ръмжи,научете го да играе и да носи играчката, да я взима и пуска по команда, не давайте да се качва по мебелите,изобщо контролирайте меко,но с твърда ръка.Търпение и време,няма да стане веднага,защото ако покажете страх,все едно нищо няма да се получи.Кучето трябва да ви уважава като водач,вие него също.

viewtopic.php?f=89&t=10548
viewtopic.php?f=89&t=10639
viewtopic.php?f=89&t=13676
viewtopic.php?f=89&t=13663
viewtopic.php?f=89&t=13649
viewtopic.php?f=89&t=13674
viewtopic.php?f=89&t=8792