Не знам как да го накарам да спре или само ще си изчезне с времето? Ако някой може да помогне, ще съм благодарна

meri написа:В никакъв cлучай не трябва да го прави.Опитай c нагръдник и повод-ролетка. Няма да cпре c времето,дори може да ce влошава. Ноcи играчка и отвличай вниманието му, когато реши да захапе повода, му дай да лапне играчката.
Miley написа:Ние вече сме на ролетка и засега само 1 път се е опитала да захапе повода, но мисля, че причината е, че просто не й хареса това, че я коригирах от къде да върви. (наблягам на опита, защото не я захапа). Ролетката е 5 метра дълга, съобразена с килограмите на кученцето. Разхождаме се всеки ден през два-три часа, като около 5-10 минути е на повод и около 10 минути си тича на свобода на място за разходки на кучетаНервната й система няма как да се натовари, защото се разхождаме по познати места. Когато е пусната не хапе карчоли, крака, пръсти и прочие. Социална си е, не лае на други кучета, а си играе с тях. Засега с ролетката ни е добре, ще видим как се развиват нещата.
И защо не го оставите ( ако местата не го застрашават) пуснато?
Друг въпрос е ако мислите,че кучетата са сред нас единствено за да ни забавляват.
Miley написа:Здравейте, кучето ми е на 4 месеца и почти всеки път, когато се разхождаме навън, хапе повода си и дърпа в противоположната посока на вървене. Става много активно и понякога ръмжи. Това се появи някъде от 1 месец, в началото нямеше проблеми. Опитвам се да го контролирам, казваму му "не" и "пусни" (то ги знае тези думи със сигурност), но не ме слуша. Карам го да седне, да се успокои и тръгваме отново, но пак започва да хапе повода.
Не знам как да го накарам да спре или само ще си изчезне с времето? Ако някой може да помогне, ще съм благодарна
zoomaniak написа:Не му обръщайте вниманиетой е от знаещите............. а доколко може да прилага всеки знанията му е друг въпрос
Едно обаче ме учудва : защо в една близка тема услужливо молите да споделям опит?
На мен лично вашето споделяне ми е безполезно. Съответно вашето присъствие тук е безпричинно - кефите се да се правите на по-умен от новаците и да им давате знания, които те не искат от вас![]()
![]()
Защо не ги искат? Защото сте анонимна личност в интернет.......... има една фраза:
- Когато ученика е готов - учителя сам идва.
Ако ще имате роля на учител - сложете си име.........