Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Командата "При мен!"

Командата "При мен!"

Мнениеот german » Нед Сеп 28, 2014 8:29 pm

Здравейте!Тук не става въпрос за моето куче,а за хъски,което гледа един приятел.Оставам с впечатлението,че тази команда е доста трудна за едно хъски :ag: .
Започвам с малко история,защото това непослушание може би се дължи на предишните му преживявания,а и на настоящия му начин на живот.До към съвсем съзнателна възраст,може би 5-6 месеца кучето живееше на верига,много много рядко излизаше и се хранеше с манджи и хляб.Понеже този приятел си търсеше куче,а и хората склониха да го дадат,защото им било "писнало" от него,той го взе.Това е от края на февруари,в началото кучо не е правил номера,но от скоро когато сме на поляната и Макс(така се казва хъскито)знае,че е време за прибиране просто не може да бъде хванат от собствения си стопанин.От начало когато правеше този номер идваше при мен,но аз нямаше как да го задържа,защото ме хапеше.Сега сме му хванали "цаката" неочаквано преди прибиране моя приятел го хваща,но кучето се гърчи и хапе и него :ag: ,опитвайки се да предотврати слагането на повода.
В момента кучето живее на двор на дълга верига,наистина има доста пространство.Ако е пуснат копае под оградите и хората си го намираха често при съседи,на улицата и общо взето където излезе.
Аз лично го посъветвах да се обърне към треньор,но все пак сме ученици и нямаме собствени доходи,а и родителите му не позволяват,за сега ще се мъчим да решаваме проблема така.Кучето е младо,мисля че няма да е толкова трудно.Отучихме го да се дърпа по метода със спирането,доста бързо схваща.
Моят пес също имаше период,в който си позволяваше волности относно кога се прибираме и кога не,пробвах доста неща,не мога да кажа,че нещо е имало ефект,проблема си отмина някак от само себе си.
С хъскито да кажа какво сме опитвали-свободата му е по-ценна от лакомствата,ако е на 10м въже знае,че е вързан и хитрува.Усети ли свободата няма какво да го спре.
Общо взето това е :ag: .Ако някой може да каже някакъв вариант,че Макс е чудесен другар в игрите на моя и не върви да не ги пускаме заедно.
Ако ти се смеят,защото си различен,ти им се смей,защото те са еднакви
Аватар
german
В пасажа
 
Мнения: 556
Регистриран на: Сря Апр 27, 2011 12:47 pm

Re: Командата "При мен!"

Мнениеот Koset0 » Нед Сеп 28, 2014 9:45 pm

Хъскитата на 2- 3 познати до последно не се научиха на такава команда. Единият се казва Макс и той усети ли, че е пуснат, после нямаше намиране. Месеци го бяха търсили единия път. И това се случва при всяко пускане от повода. Явно просто са доста своенравни. Виж какво пише и в Гугъл, като напишеш въпроса и на английски.
Wondering how skinny, would people be if they had to pedal to keep their PCs running.
Аватар
Koset0
Пчела майка
 
Мнения: 1862
Регистриран на: Съб Дек 04, 2010 12:52 pm

Re: Командата "При мен!"

Мнениеот german » Сря Окт 01, 2014 8:07 pm

Неговия случай не е толкова лош,кучето не губи стопанина си от поглед.Не е като да хукне на където му падне и да не се връща. Намерихме един временен начин-стопанинът кляка и изчаква кучето да се върне.Учудващо бързо кучето идва при тези действия,но усети ли че ще се слага повода и започва да се мъчи да хапе.Ако кучето дойде просто така без да бъде закачано за повода няма проблем с хапането.Също така бъде ли изтърван от позиция "опитват се да ме вържат" няма хващане.Идва и ха да го хванеш и драсва и нещата стават още по невъзможни.
До голяма степен пише,че се дължи и на условията,които споменах в предишния си пост.Кучето дори не е пуснато в двора.При предишните си "стопани" кучето е бито след редките разходки,на които се е държало може би по този кофти начин.От тогава е минало доста време,а и човека е различен,дали кучето помни,че някой си там го е шамаросал,когато го е извел 2-3 пъти за целия му живот?
Моята логика е следната,но не знам как да предам това на кучето.Ако кучето слуша и няма проблеми със слагането на повода то ще бъде пускано много по-често,а когато не слуша съответно стопанина няма как да му има доверие и няма да бъде толкова свободен.
Ако ти се смеят,защото си различен,ти им се смей,защото те са еднакви
Аватар
german
В пасажа
 
Мнения: 556
Регистриран на: Сря Апр 27, 2011 12:47 pm

Re: Командата "При мен!"

Мнениеот meri » Чет Окт 02, 2014 8:49 am

Като начало разходка с дълъг повод без пускане на кучето от него и постепенно обучение на командата не, ела тук и т.н. Всичко отначало с търпение и желание от човека да научи кучето си на команди.Да го научи на задържане и другите важни неща.Такова куче по-трудно би се научило и ще трябва време, за да разбере какво се иска от него.
И най-вече човека трябва да се научи да разбира кучето, преди да го обучава. Поразгледай отново раздел кучета. :ab:
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10363
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Re: Командата "При мен!"

Мнениеот da_obache » Чет Сеп 10, 2015 2:45 pm

Явно е късничко да пиша, но за хора с подобни проблеми, четящи това - обръщаш се и си тръгваш, то ще хукне след теб и се прибирате без повод. учиш го на "до мен" и изобщо спирате с връзването. Също не го учете на "ела" в парка, а в къщи/в двора.
Радвай се, утре ще е по-зле!
Аватар
da_obache
Животинче с въпрос
 
Мнения: 21
Регистриран на: Нед Яну 04, 2015 11:20 pm


Назад към Обучение и Спорт

cron