Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Чинчилите в зоологическата

Чинчилите в зоологическата

Мнениеот blackrose1989 » Сря Юли 21, 2010 4:57 pm

Вчера ходих в Зоологическата градина в София и обърнах внимание на чинчилите. Преди две години беше май само една, голяма, умърлушена и проскубана, сега ми се стори, че значително са увеличили помещението, в което ги оглеждат и преброих поне 5 чинчилки. Много жизнерадостни, катерещи се и бягащи насам-натам. Хареса ми как са подобрили условията. С разните хралупки, много клони и дори чинчилките бяха с различни разцветки. Имам няколко въпроса които ми изникнаха:
1. Много ми допадна бетонната стена, която цялата е в хралупи, тунелчета и дупки: постоянно се криеха вътре. Дали е сложно да се направи нещо подобно в домашни условия с цимент, стига да имаш пространство. Добре наподобява тяхната истинска среда на живот (скални пукнатини).
2. Бяха разположени зад стъкло в частта с терариуми и аквариуми, там не е ли твърде топло за тях, или камъкът задържа достатъчно хладно, може би има някаква охлаждаща система, но не забелязах...
3. Както споменах бяха поне 5, с риск да прозвуча недообразована по темата: така не се ли бият мъжки с мъжки и женски с женски, като едната примерно роди, другите мъжки не убиват ли бебетата... Една съфорумка преди време беше споделила, че си гледа нейния мъжки с две женски и няма проблеми... Та мисълта ми е: ако за в бъдеще сбъдна плана си да отделя цяло помещение за чинчили, то значи безпроблемно мога да насъбера там 2-3 двойки, без да има побоища (след деликатното запознаване), така ли...?! Малко нереално ми се струва де...

П.С. Имах и доста забележки към условията на зоопарка, конкретно към чинчилите, да не помислите, че съм се възхитила... Просто по-миналата година ми се ревеше пред стъклото, сега са се постарали малко хората.
Аватар
blackrose1989
В ятото
 
Мнения: 155
Регистриран на: Вто Юни 02, 2009 1:11 pm
Местоположение: София

Назад към Чинчила