Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Чинчилче, но откъде???

Чинчилче, но откъде???

Мнениеот sinner » Пет Окт 15, 2010 6:31 pm

Първо да кажа здравейте на всички! От преди доста време съм решил, че ще гледам чинчилченца, хаххахах, та няма да споменавам колко информация съм изчел(не това ме тормози), а ще запитам дали има горди собственици на тези великолепни животинки с кръв от извън БГ??! Прочел съм сигурно повече от 50% от всички теми за чинчилите в този форум и подразбрах, че ИНА и SIO имат добри екземплярчета(ако съм разбрал правилно де). Няма да им се разсърдя ако те самите ми драснат някой друг ред...пък после ша го мислим...!
"Справедливостта е нищо без сила, но силата е жестокост когато няма справедливост."...Чой Бедал
sinner
Животинче с въпрос
 
Мнения: 8
Регистриран на: Пет Окт 15, 2010 4:02 pm
Местоположение: Стара Загора

Re: Чинчилче, но откъде???

Мнениеот ИНА » Съб Окт 16, 2010 5:22 am

Здравей и от мен.
Незнам какво точно очакваш да ти пишем свързано с чинчилите,но ако имаш конкретни въпроси ги задай,за да отговорим.
Аватар
ИНА
В пасажа
 
Мнения: 563
Регистриран на: Пет Авг 29, 2008 10:55 pm

Re: Чинчилче, но откъде???

Мнениеот sinner » Съб Окт 16, 2010 5:00 pm

Здравей ИНА! Привет и на всички!

Ами въпроси нямам все още, не заради друго, ами поради факта, че все още нямам някое от тези великолепни създания - чинчилките. Реших може би от преди година (да не казвам повече) че искам да си взема. Но...има едно "но" което е най-плашещото в целия сценарий, за което ще обесня възможно най кратко. Оглеждайки се, образно казано разбира се, виждаме горчивата действителност. По-голямата част от хората всячески се опитват или поне си мислят, че са намерили начин за уж "лесни" пари (като искам да става ясно че не говоря само за чинчили) и какво правят. Гледат, развъждат и продават с едната единствена цел да спечелят пари. В стремежа си разбира се към достигане на заветната "цел" наблюдаваме една какафония...всеки кръстосва майки, бащи, братя, сестри и внуци и всичко това се случва безпрецедентно. Веднага давам пример с брат си, който е кучкар (както и аз), но с разликата, че той не пропуска разгонване на женска, да не говорим, че не се интерисува кой купува, къде отива кучето и как ще се гледа гледа кутрето.Ами не мога да излезна на глава с него. Няма да споменавам за вуйчо си и братовчед ми които са гълъбари и за какви експерименти става въпрос, че много се отклоних от темата, но к'во да правя като даже и сега се ядосвам като пиша. Ами извинявам се за езика, ама такъв е манталитета на най-чудовищното "животно" - човекът! Като не искам да ме разбирате погрешно, разбира се, че не слагам всички под един знаменател...но мисля, че всеки от нас трябва да открие "нечовешкото" в себе си и да се опита да го узапти. Вярно че живеем в трудни времена, че преживяваме криза, знам че на повечето не им е лесно, но трябва ли да затриваме някой даден вид за да оцелее друг...мда, оня същия вид на "чудовищните животни".

Не искам да изграждам портет, говоря за мен, на човек който целият му мироглед е мрачен. Напротив! Радва ме факта, че все още има хора като някой от вас които се стремят към точно обратното. Намерили са късче от божествената красотата с която ни е дарила майката природа и се опитват да го запазят като отглеждат, селектират и запазват гените на даден вид.Мда, казах "някои от вас", защото съм сигурен, че и тука има съфорумници които спадат към хората описани в по-горния абзатц, но съм далеч от мисълта да убидя когото и да било, точно напротив...но това е горчивата истина (от нея винаги боли, знам), по-добре така от колкото да си хвърляме пясък в очите. Нали?

Нека попитам...колко са хората като ИНА, които се интерисуват къде отива тяхната "КРЪВ", при какви хора, как ще се гледат и т.н.??? Не, не искам никой да отговаря на този въпрос, а да се замислим. Да се замислим защо няма генетично здрави индивиди, защо повечето са булнави, капризни и не плодородни? Отговорите са много и те са във всеки един от нас. Друг е въпроса колко от нас искат или по-точно на колко от нас им "оттърва" да отговарят...както и да е...аз тоя път наистина много се отплеснах от темата.

По принцип исках само да попитам ИНА: нали ти имаше "кръв" от Испания или се бъркам?

п.п.: пак повтарям с горе изписаното не искам да обидя никой по какъвто и да било повод...просто още едно мнение в един шантъв свят. Благодаря за разбирането!
"Справедливостта е нищо без сила, но силата е жестокост когато няма справедливост."...Чой Бедал
sinner
Животинче с въпрос
 
Мнения: 8
Регистриран на: Пет Окт 15, 2010 4:02 pm
Местоположение: Стара Загора

Re: Чинчилче, но откъде???

Мнениеот ИНА » Нед Окт 17, 2010 12:56 am

Да имам чинчила от Испания.
Искам да ти напиша,че специално чинчили в България неможеш да развъждаш,за да печелиш.
Аз лично вече имам 10 прекрасни животинки,а от около половин година и повече нямам бебета.
Чинчилите са много капризни и крехки.Трябва добре и внимателно да се гледат,с много познания,четене и любов.Хранят се добре и изобщо неможеш да покриеш храната с която ги храниш и другите лакомства и аксесоари,който им се купуват,та да остане и печалба.
Печелят тези,който внасят чинчили от вън и не ги интересува на кого ги продават,не ги гледат както трябва,а бързат да се отърват от тях.Домашно добре гледаните чинчили недават печалба.
И по принцип в България са малко животните,от който може някой да печели,ако гледа както трябва.В България всички искат подаръци.А дори и мишки да гледаш,пак ги храниш,купуваш им глезотии,а в крайна сметка ги подаряваш.
Относно кръвосмешението аз лично никога небих го допуснала без определена цел /както съм правила при мишки,за да запазим порода/,а при чинчили ми се е случвало един единствен път от незнание.Всичките ми двойки помежду си нямат родствена връзка,а имам и двойки,който нямат родствена връзка с други двойки,та ако трябва да се направи ново семейство,то да е без родствена връзка.И аз купувам чинчили,за да има чужда кръв,а не ги размножавам м/у майки и синове,бащи и дъщери.
И ако направим една равносметка на похарчените пари за:храна,лакомства,аксесоари,нови чинчили,няма как от две-три бебета годишно да покриеш тези разходи,че и да ти останат.
Изобщо в България обаче може всичко.
Аватар
ИНА
В пасажа
 
Мнения: 563
Регистриран на: Пет Авг 29, 2008 10:55 pm

Re: Чинчилче, но откъде???

Мнениеот sinner » Нед Окт 17, 2010 1:32 am

На мене тази сметка ми е до болка позната, онази същата дето някои хора бързат да я правят без кръчмаря и чак когато похабят нещо наистина ценностно разбират, че сметката не излиза...ам, както и да е...да не се отклоняваме пак от темата.

Ами ИНА единственото което искам да отбележа е, че се радвам че има такива хора, най-малкото като тебе. И ще се радвам за вбъдеще да се запозная както с теб така и с други хора които все още са пасивни. А за поколенията които са спрели да те радват от незнам колко, да не гледам сега по-горе, мисля че каза половин година...пожелавам както казват хората: таз година булка, догодина - люлка...хахаха...в кръга на шегата, разбира се!!! А може и наистина да се надявам да зарадват тебе за да може и ти да зарадваш някого, а защо не и мен самия!
"Справедливостта е нищо без сила, но силата е жестокост когато няма справедливост."...Чой Бедал
sinner
Животинче с въпрос
 
Мнения: 8
Регистриран на: Пет Окт 15, 2010 4:02 pm
Местоположение: Стара Загора

Re: Чинчилче, но откъде???

Мнениеот ИНА » Нед Окт 17, 2010 8:51 am

Много благодаря и непременно ще се запознаем.
Обещавам. :sunny:
Аватар
ИНА
В пасажа
 
Мнения: 563
Регистриран на: Пет Авг 29, 2008 10:55 pm

Re: Чинчилче, но откъде???

Мнениеот sinner » Нед Окт 17, 2010 8:43 pm

Моля, моля!!!

Както споменах по-горе, по моите планове за търсене на чинчилка ще се мисли може би към пролет, но и както споменах всяко решение е предпоследно като в армията(мъжката част от аудиторията знае за какво говоря). Все пак нали трябва първо да създадем удобства на мъниците, а и сега времето и средствата ми ще бъдат насочени към направата на няколко заечарника, така че всичко на дневен ред. А относно чинчилките имам няколко варианта които обмислям относно клетката за тях:
1. Може с набавянето на материали за заечарниците(което ще е тези дни), да се вземат съответно в малко повече, говоря за профили, скари, арматурни мрежи и т.н....и да се направят ръчно от тези материали. Като разбира се етажите и стълбичките пак ще са от дървени плотове.
2. Този вариант се спира до там, че просто се вземат няколко клетки от тези дето ги продават по зоомагазините(но няма да се купуват, защото ги имам в наличност) и се започва да им се режат съответно дъна-тавани и да се наслагват една върху друга като се изгради до 3-4 етажа.

Ами като цяло това ми се върти в главата, но не съм много компетентен по въпроса кое ще е по-удачно за животинките, затова ще се зарадвам, ако някой сподели експертно мнение и даде съвет евентуално кой вариант би бил по-удачен. Говоря за животинките не за мене...хехехехе...!

Благодаря предварително на всеки който сподели поне малко от опита който е натрупал във времето прекарано с тези великолепни създания...
icon_bowdown
"Справедливостта е нищо без сила, но силата е жестокост когато няма справедливост."...Чой Бедал
sinner
Животинче с въпрос
 
Мнения: 8
Регистриран на: Пет Окт 15, 2010 4:02 pm
Местоположение: Стара Загора

Re: Чинчилче, но откъде???

Мнениеот alena » Чет Окт 28, 2010 10:55 am

Здравейте! Много рядко участвам във форума, но сега не мога и аз да е се изкажа. Най-после се намери човек, който сериозно се отнася към тези разкошни, умни и сладки животинки. Наистина преди да си вземете чинчила трябва да помислите дали можете да и осигурите всичко необходимо,да разберете че чинчила не е плюшена играчка и не подхожда за подарък на деца под 12 г, не става за бизнес, т.к. отглеждането не е евтино, за да имате здрава, красива, весела чинчилка, трябва да и осигурите всичко необходимо и да знаете че чинчила живее и се храни по режим, свиква с вас , но не обича ръце и има още много правила, които трябва да се спазват при отглеждане. Ако имате въпроси по скайп ще Ви отговоря. Успех!
alena
Животинче с въпрос
 
Мнения: 46
Регистриран на: Пет Окт 17, 2008 7:40 pm
Местоположение: София

Re: Чинчилче, но откъде???

Мнениеот petere » Чет Окт 28, 2010 6:57 pm

Инче, Алена, Тази цялата работа е дрън-дрън та пляс .....ще кажем ние търговците.Шегувам се.Успех на устното разстройство.
Peter
petere
В ятото
 
Мнения: 268
Регистриран на: Пет Мар 27, 2009 3:41 pm
Местоположение: София

Re: Чинчилче, но откъде???

Мнениеот sinner » Нед Окт 31, 2010 9:44 pm

petere написа:Инче, Алена, Тази цялата работа е дрън-дрън та пляс .....ще кажем ние търговците.Шегувам се.Успех на устното разстройство.


Мнението на търговците го знаем... icon_crazy
"Справедливостта е нищо без сила, но силата е жестокост когато няма справедливост."...Чой Бедал
sinner
Животинче с въпрос
 
Мнения: 8
Регистриран на: Пет Окт 15, 2010 4:02 pm
Местоположение: Стара Загора

Re: Чинчилче, но откъде???

Мнениеот petere » Пон Ное 01, 2010 11:58 am

А какво означава тази иконка приятелче icon_crazy
Peter
petere
В ятото
 
Мнения: 268
Регистриран на: Пет Мар 27, 2009 3:41 pm
Местоположение: София

Re: Чинчилче, но откъде???

Мнениеот sinner » Пон Ное 01, 2010 6:41 pm

petere написа:А какво означава тази иконка приятелче icon_crazy


Здравей petere!!!

Тази иконка в конкретния контекст трябваше да означава, че "вашето" мнение на търговците звучи доста неразбираемо и не приемливо за хора които отглеждат животинките си с цялата си любов и внимание. Разбира се тука вече влизаме в една много голяма и обширна тема, по която можем да проведем една дълга дискусия. Но като цяло не трябва да ме разбираш погрешно с въпросната иконка, не съм искал и нямам никакво намерение някога да те убидя, най-малкото защото не те познавам като личност.

И накрая в заключение искам с дълбок поклон и мъжка прегръдка да ти поднася извинение!!!
"Справедливостта е нищо без сила, но силата е жестокост когато няма справедливост."...Чой Бедал
sinner
Животинче с въпрос
 
Мнения: 8
Регистриран на: Пет Окт 15, 2010 4:02 pm
Местоположение: Стара Загора

Re: Чинчилче, но откъде???

Мнениеот ИНА » Вто Ное 02, 2010 1:10 pm

petere написа:Инче, Алена, Тази цялата работа е дрън-дрън та пляс .....ще кажем ние търговците.Шегувам се.Успех на устното разстройство.


Във всяка шега има най-малко 70% истина и винаги един търговец мисли различно от крайния потребител.Аз неискам да влизам в спор с тебе Петере,но не ти прави чест,знаейки много за мойте животни и отношението ми към тях да се изказваш така и да се "шегуваш".
Аватар
ИНА
В пасажа
 
Мнения: 563
Регистриран на: Пет Авг 29, 2008 10:55 pm

Re: Чинчилче, но откъде???

Мнениеот petere » Чет Ное 04, 2010 9:59 am

:ax:
Peter
petere
В ятото
 
Мнения: 268
Регистриран на: Пет Мар 27, 2009 3:41 pm
Местоположение: София

Re: Чинчилче, но откъде???

Мнениеот tigarcheto_ev4eto » Съб Ное 08, 2014 11:02 pm

Здравейте и от мен :)
Таа от къде да започнаа. Вече година гледам една двойка чинчили, като непрекъснато чета за тях. Просто съм полудяла от любов към тези създания!
Бях голяма щастливка, че ме дариха и с поколение, три прекрасни и здрави бебета! Родителите са Wilson White-Рико и Homo Beige-Ичиго, съответно Рико е "българка", а Ичиго е "чех". Сега реших да се опитам да получа и хомобеж и си търся хетеробежова чинчила-женска :)
Ако някой е сериозен и я дава/продава, моля да ми пише!
Нека спрем това безобразие! --> http://vimeo.com/10152570 ) Попълни, бъди съпричастен--> http://www.ptroa.co.il/petition/
Аватар
tigarcheto_ev4eto
Животинче с въпрос
 
Мнения: 27
Регистриран на: Чет Фев 19, 2009 12:01 pm

Re: Чинчилче, но откъде???

Мнениеот tigarcheto_ev4eto » Пон Ное 10, 2014 10:07 pm

И всъщност след като се поразрових още, установих, че Pink White ще е по-подходяща. Така че който би могъл да ме зарадва с такава принцеса, моля да пише :) :ax:
Нека спрем това безобразие! --> http://vimeo.com/10152570 ) Попълни, бъди съпричастен--> http://www.ptroa.co.il/petition/
Аватар
tigarcheto_ev4eto
Животинче с въпрос
 
Мнения: 27
Регистриран на: Чет Фев 19, 2009 12:01 pm


Назад към Чинчила