Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Чинчила в банята?

Чинчила в банята?

Мнениеот Rosh » Сря Юни 08, 2011 9:58 pm

Здравейте :ab: Скоро смятам да стана горда притежателка на мъжки 10-месечен светлосив убавец .) Прочетох доста по темата за отлеждането на чинчила, (от три часа вися във форума :ag: ) но един въпрос продължава да ме гложди. Отнася се до изкарването на чинчилата извън клетката. Понеже разбрах, че доста обичат да гризат кабели и разни там дървении, и да се завират на всевъзможни невъзможни места, ми стана интересно дали ще е добре да го пускам да лети из банята? Там е сравнително широко, прохладно и светлината идва единствено от крушката, така че няма да е под директни слънчеви лъчи. Споделете мнение, моля :ah: [jumpuu.gif]
Аватар
Rosh
Животинче с въпрос
 
Мнения: 2
Регистриран на: Сря Юни 08, 2011 7:31 pm

Re: Чинчила в банята?

Мнениеот ИНА » Сря Юни 08, 2011 11:12 pm

Ако банята е обезопасена и са прибрани сапуни и подобни,може и да я пуснете.Затваряйте капака на тоалетната задължително.Едната клетка ми е в тоалетната и една от трите ми чинчили излязла,след като не съм затворила вратичката след хранене.Като отидах да ги видя отново,намерих Любчо вътре в тоалетната.Гледаше ме тъжно добре накиснал се и добре че не е дълбоко,та главата му беше отгоре и суха.Извадих го и беше по-зле от мокро коте,но го подсуших много добре,сресах и нямахме проблеми/за щастие/.
Аватар
ИНА
В пасажа
 
Мнения: 563
Регистриран на: Пет Авг 29, 2008 10:55 pm

Re: Чинчила в банята?

Мнениеот Rosh » Чет Юни 09, 2011 8:57 am

хихихихи, ама разбира се, че ше затварям капака .) не ща чинчила, дето смърди на тоалетна вода .) благодаря за бързия отговор, вече ше знам, че мога да разчитам на вашата помощ .)
Аватар
Rosh
Животинче с въпрос
 
Мнения: 2
Регистриран на: Сря Юни 08, 2011 7:31 pm

Re: Чинчила в банята?

Мнениеот MediEVIL » Пет Юни 10, 2011 4:34 pm

Мойте чинчили ги пускам на разходка само в банята. Там се и къпят в пясъка си. Много е важно капака на тоалетната да не забравяш отворен , както каза Ина. Че моя мъжкар 2 пъти дълдисва в тоалетната, но като го исуших няма проблем жив е още :) Тоалетната хартия да не прибарат , че моите направо я правят на малки пърчета :)
Аватар
MediEVIL
В ятото
 
Мнения: 198
Регистриран на: Пон Дек 06, 2010 2:38 pm

Re: Чинчила в банята?

Мнениеот Leo Hug » Пон Юли 25, 2011 2:42 pm

И аз имам чинчила и я пускам да се разхожда в хола всяка вечер по 2 часа и не ми яде кабелите . Повече се качва по диваните и си играе с мен или мама и тате :sunny: :ba: Много я обичаме ! Преди когато ми я купиха оше не бях много запознат и на 2рия ден аз отивам до тоалетна и тя седи вътре и рипа като луда....... [lock1.gif] [lock1.gif] [lock1.gif] [lock1.gif] не знам но явно всички чинчили не си мокрят главата като паднат вътре защото на моята и беше мокро само тялото :bu: Но когато я извадих веднага я изсуших със съшоара и всичко си беше нарес :ay: :ah:
Чинчилките ми - Бела и Тимончо
Аватар
Leo Hug
В ятото
 
Мнения: 297
Регистриран на: Нед Юли 24, 2011 10:30 pm


Назад към Чинчила

cron