Здравейте и от мен!
Аз си харесвах тези живитинки още от времената,когато не бяха масови домашни любимци и се срещаха изключително рядко .
Не помня преди колко години е било,влязох в зоомагазина,намиращ се на ъгъла срещу ЦУМ(вече не съществува) и след 30-минутно захласване ,попитах един служител за цената на чинчилите.Той ми отговори ,че са по 350 ДОЛАРА и аз само дето не се разплаках...
И така...след толкова време,бях на акваристична сбирка и един приятел от компанията ми каза,че си имат бебе-чинчилче и се чудят какво да го правят.Като му казах,че много харесвам тези животинки и той широко усмихнат заяви,че това ще ми е подаръка за рожденият ден.

Ужасно се зарадвах,прибрах се вкъщи и изчетох де що има информация ..как се отглеждат,какви условия,каква храна...
Брат ми пък ми подари клетка за чинчила( пак за рожденият ден) ,приятелят ми измайстори всичко необходимо за комфортно живеене в нея и ...Джиджи дойде при нас.Беше на 3 месеца,сива топчица. Казаха ми,че е мъж,но след като публикувах неприличните снимки в темата ми,разбра се,че е жена:)
Мина известно време (кратко)

и реших,че трябва Джиджи да си има другарче.Започнах да търся мъжка чинчила и се оказа голям проблем. Само жени се предлагаха!
![[smile3537.gif] [smile3537.gif]](./images/smilies/smile3537.gif)
Видях обява на момиче от Варна,че продава мъжка и женска..попитах за мъжката,уговорихме се да я докара до София и бях повече от щастлива,защото беше бяла,а аз много исках такава разцветка. Пристигна чинчилката..стори ми се доста едричка,попитах дали със сигурност е мъж и момичето беше страшно убедидетелна. Взе парите и от тогава се покри. В последствие се оказа,че Уили не само,че е женска,но е била и бременна. Името й дойде от денят,в който ги събрах с Джиджи - сватбата на принц Уилям и затова кръстих бялата чинчилка Уили(още си й седи името)
Един прекрасен ден,Уили ме дари с още по-прекрасната Мая( роди се на 24.05). И така..3 жени
После видях,че Сузенцето продава своите малки мъже и си харесах бежавият Пинки.Има най-прекрасните розови уши на света!

Малко имахме проблеми със социализацията му,но с много търпение всичко се постига
За сега това е моето чинчилско сечейство,въпреки,че сега си мечтая да го допълня с една черна прелест,но трябва първо да се поопарича
Хубаво е човек да има мечти,защото се случва и да му се сбъднат!
При мен почти всички мечти,свързани със животинки са осъществени - имам си чудесно куче кане корсо,имам два големи аквариума с чудесни рибки,имам си красиво леопардово геконче и 4-те невероятни пухкави чинчилки!