от Erykahhh » Съб Юли 17, 2010 8:51 am
Здравейте!
Исках да споделя с вас подобен проблем.
Предната нощ ме нямаше вкъщи и когато се прибрах сутринта, потърсих моята чинчила Макарон в клетката, но той не беше там. Явно по някое време през нощта е изкъртил една пръчка от клетката си и е избягал. Видях, че е супил чаша, беше преял кабела на рутера, както и кабелната. Аз и близките ми предполагаме, че се е натровил, защото изключвам варианта да е получил топлинен удар, тъй като в стаята, в която седи клетката на Макарон винаги е хладно.. Та като видях поразията в стаята почнах да го търся.. по принцип обича да се крие под дивана, преместих го малко и видях, че Макарон наистина е там, седеше неподвижен до крачето на дивана. Взех го в ръка, почнах да го гушкам и в първия момент не можах да се усетя, че му има нещо, защото по принцип е гальовен и дава да си го мачкам. Когато обаче реших да го прибера в клетката му, той почна да трепери целия, направо се тресеше, легна на една страна. След това го извадих от клетката, сложих го на дивана, а той едвам направи няколко крачки, беше много зашаметен, стори ми се, че не иска да си мърда предната лапичка. Тогава предположих, че може би докато съм мърдала дивана, някак си съм го наранила. С приятеля ми тръгнахме веднага до ветеринарна клиника, където да го прегледат и да кажат какво му е. В колата го сложих в клетката, защото си помислих, че ако съм му повредила лапичката по някакъв начин, не е правилно да го гушкам. Като го сложих в клетката, той легна на една страна,вдигна си едната предна лапа, постоянно се клатеше и трепеше, а погледа му беше толкова измъчен, стреснат, не го бях виждала така. Беше страшно задръстване и пътувахме 50мин близо, климатика работеше, аз постоянно говорех на Макарон и го галех по ухото, а той почна да се предава, дишането му се забави, почна да си затваря очите и не реагираше на почти нищо :((( Адски гадно ми беше да гледам животинката ми да се мъчи така, умираше. Когато пристигнахме в клиниката, приеха ни и ветеринаря тръгна да го преглежда, Макарон живна.. изведнъж. Прегледаха го за фрактура, счупване - за щастие нямаше. Оставихме го няколко часа под наблюдение в клиниката. Когато го взехме привечер, беше добре и си го прибрахме.Аз го гушках, а той си спинка на рамото ми 2ч. поне. Беше малко омърлушен, но после му дойде апетита и се оправи,.. Незнам какво е направил докато е бил навън, но се радвам че се оправи и е жив и здрав :))