Здравейте!
Нашето зайче е на почти 4 години и сме натрупали опит и знания как да се грижим за него.
По последният пост в който казвате, че зайчето ви е гризнало. Имайте в предвид за в бъдеще, че ръмженето и присвиването на ушите е сигурен знак за нападение така че бъдете внимателни. Едва ли си мрази играчката, напротив обича я и поведението му е било провокирано от намесата ви. По горе има преводи на един от съфорумците, където е описано че зайчетата си маркират територията. Това са животни, които освен че маркират си и пазят територията. Факта че ви е гризнало е знак, че не е искало точно в този момент да го притеснявате. Зайчето е своеволно и свободолюбиво животинче, не може да го накарате да играе, да слуша, да яде или каквото и да е друго по ваша команда. То само решава дали иска ласките ви. Оставете пухкавелкото да се наскача и натича на воля и понеже е гадинка която обича ласките то само ще дойде и смирено ще бутне глава под ръката или крака ви за дозата си почесване.
За 4 години нашето зайче е гризвало мъжът ми веднъж, докато му вземаше купичката за храна с което му показа, че е гладно (нямаше ни 2 дни) и един път е гризвала мен защото бях решила първо да и почистя къщата и след това да и налея вода.
И две думи за тропането с крака.... освен посочените причини в горните постове, зайчетата тропат с крака когато са разгонени, по този начин дават сигнал че са готови да се чифтосват и привличат вниманието на другия пол.
Успех в общуването с дългоухите ви