от kokerka » Пет Авг 28, 2009 6:34 pm
Разбира се, че ще се опитам да помогна. Не само защото сте спасили една страдаща душа от любимата ми порода, а защото самата аз се сблъсках със същият проблем когато намерихме моята на улицата.
Та, моята Сара когато я намврихме на 8 месеца е била хранена не с готвено, а с гнусни пържени филийки, стомаха й на 8 месеца вече имаше гастрит. Разтройство и повръщане бяха всекидневните ни проблеми, освен гореспоменатите от вас. Поради незнание аз още няколко месеца я хранех с готвено пилешко с ориз. В следствие на което освен всички споменати проблеми кучето получи и алергия към пилешките мазнини в бульона. Слава богу тогава се видях със стар приятел с кокер и рот, който ми препоръча марка гранули. В началото и ние имахме проблеми с яденето на гранули, но с малко смесване на гранулите с бульонче и постепенното му намаляване проблемите се решиха. Постоянство му е майката. Няма куче умряло по собствена воля от глад, еле па кокер. Купете му качествени, хубави гранули, няма да е лошо да са с агнешко. След като на третия ден е изяла 10 гранули, на 4 ще изяде 50. Няма къде да ходи. Важното е вие да не се пречупите. Да, разтройство ще има. За да го избегнете можете да смесвате с бульона, може с оризова вода. Може да вземете гранули за чувствителни стомаси. Нормална реакция е повръщане и разтройство, затова трябва постепенно да се смени храната, а не изведнъж да се сипят гранули. Може в началото да са 10 прибавени към пилешкото, после да се увеличават и така след 10 дни да се стигне до гранули с малко овкусител.
Уверявам ви, като човек минал през същото, че след няколко месеца кучето ще е като ново ако свикне да яде качествена гранула. С мойта нещата бяха поразителни. Не е повръщала от 3 години, алергия не е имала от също толкова. В момента у нас временно е и един мъжки кокер, който тепърва ще минава през същата процедура. И той така зле, и него само на гранули го почнахме, мисля, че само месец след началото вече има видим резултат.
Желая ви успех и ви поздравявам за усилията, които полагате.
Животните са По-добрите приятели на човека!