В Стара Загора има такова място, в Пловдив не знам. Ако правилно съм разбрала, че си от там.
valnata написа:То не е само гризането.
mischlence1 написа:И все пак какво мислиш по двата въпроса:за породата и дали да е мъжко или женско?
zoomaniak написа:Мери не вися във форума по цял ден. Повтарям това за кой път на теб. И модераторите също си имат личен живот. Ако нещо не е оправено в рамките на 1 час или 24 часа - изчакай поне 3 дни преди да ни се караш.
SuzityYy написа:ама наистина ли ще се изхожда вкъщи докато е малко и има ли начин да го науча да не ходи в тоалетна вкъщи а и ще мога да го извеждам само сутрин и вечер и на обяд
SuzityYy написа:е да ама като го взема на 1 година то няма да е свикнало с мен и няма да мога да го науча на командите
katelina1997 написа:Здравейте :) Бих искала да си взема куче, което е мъничко и не е претенциозно към разходки.
_KaTeNcEtO_ написа:Какво ще рече ''непретенциозно към разходки''?Да не иска дълги разходки или да го разхождаш веднъж на два дена,както някой стопани на дребни породи?
katelina1997 написа:Здравейте :) Бих искала да си взема куче, което е мъничко и не е претенциозно към разходки.
Колебая се между пинчер и чихуахуа, но ако имате по-добра идея с удоволствие ще я чуя (прочета).
Ако може и да ми кажете с няколко думи как се отглеждат и как варира цената им :)
Благодаря на всеки, който ще ми помогне в избора!
vikito40491 написа:Кавалер Кинг Чарлс Шпаньол за 300-400 лева само насън... То и йоркита рядко се срещат за 600 лева, но за шпаньола е абсурдно просто.
Как мислиш, че става работата да не разходиш едно куче цял ден?? Ти можеш ли да стискаш толкова?
top4o написа:***HAPPY PUPPY*** предлага уникални бебета ПОМЕРАН - продават се кученцата от снимките! На 2 месеца, ваксинирани, oбезпаразитени, с европейски паспорт и микрочип.
Ето тяхна обява
Специално тези кучета са 700 лева
Ето и как изглежда самото куче
Тя не желае да разбере, че съществува цяла една система, от която самата тя е станала част. Не желае да признае, че от нея самата зависи дали да бъде част занапред. И следващият път като й се прище куче примерно от порода мадагаскарски бонбонез, ще се втурне пак към борса или ферма, щото там ще й го предложат за 5 лв. Нея не я интересува какво има зад 5-те лева. Какви престъпления се вършат, за да може тя да си пазарува живот евтино. Че единственият начин да й уйдисва цената е чрез системни жестокости, единственият.
Законодателна инициатива - ей на това му викам празна приказка от класа. На Марс ли живеете бе, хора? Гъзовете ни се съдраха от законодателни инициативи. И да не би законите да са лоши? По тях борсаджиите и сега трябва да ги разпнат. Да им правят проверки, да им искат документи, да направят измамите невъзможни, да следят начина на отглеждане на животните ... Чели ли сте ЗЗЖ изобщо?! Ако се спазваше, бизнесът им нямаше да е печеливш в сегашния си извратен вид, защото трябваше да осигуряват 500 неща, които не осигуряват и които им позволяват да продават за 5 лв. и пак да формират мръсна печалба.
Никой закон не може да проработи докато не сме дорасли до него.
Единственият начин да се спрат борсите е осъзнаването от уж обичащите животните, че борсите са олицетворение на жестокостта към животните. И отказа да бъдат част от тази жестокост.
top4o написа:Като не дават, значи няма да си вземеш, едно куче ти стига. Може да не могат да се грижат и за още едно.
valnata написа:ilko3, слагай по някоя друга точка и главна буква. Това не е чат.
Много добре знаеш, че няма как кучето да живее в твоята стая, след като не ти разрешават да вземеш куче.
ilko3 написа:
Знаете ли че имам дневник и постоянно пиша за кане корсо това ми е мечта............. А лично на час харесват ли ви
top4o написа:Кане корсото и на мен са ми слабост, ама наистина с разходките не знам кой кого ще разхожда. Иначе Мери, не всеки мисли за срещи и излизания, а ако съдим по мен и за училище ха ха.. Разликата е че, той иска само едно животно, а аз искам да се занимавам с това като професия и да си имам цял развъдник. Но за парите съм съгласна - ти не изкарваш пари. Не купуваш храната на животното ти, не плащаш ваксините ти, ако се разболее няма да даваш пари ти. Може родителите ти да са преценили, че не могат да изхранват и поемат грижите за още едно животно, което не е малко.
mage99 написа:Е айде сега има и отговорни деца.Изключения са, но не можем да съдим според това как чати.Ако родителите ти смятат че можеш да се справиш ще ти го вземат, но помисли и за други породи все пак това си е голямо куче
Е ако живееш в къща не виждам никакъв проблем за място, ако е в апартамент, ако ти е над 70 квадрата пак става то му трябват 2-3 стаи големи и да го глезиш няма нищо общо за място това им го кажи.