Още си няма име, тъй като не знам дали е момиче или момче, но приемам предложения за имена и за двата пола

Малко е грозно с тоя вестник, но аквариума все още подлежи на промени...
http://77.70.106.111:8080/
SIO написа:Честно да ти кажа много много не разбирам от крокодили, но ми е достатъчно да знам че могат да ме разчленят за броени секунди... Винаги съм бъркала крокодил алигатор и обратното... Ама просто ми се стори прекалено беззащитен пред пантерата, а той има всичките нужни потреби да я разкъса... Просто ми стои много неестествено, масивен хищник да бъде убит от 3пъти по-слаба котка... ся и пантерите не са за подценяване ама все пак говорим за наистина мощно влечуго...![]()
В южна америка ягуарите се хранят с каймани и костенурки... Като използват мощните си челюсти.... И тези писани не го правят от скоро :) . Това си е жив занаят наследствен от техните деди. А за предимството на ягуара пред алигатора не съм сигурен... Много зависи от физическото състояние на животните....COLUBER написа:SIO написа:Честно да ти кажа много много не разбирам от крокодили, но ми е достатъчно да знам че могат да ме разчленят за броени секунди... Винаги съм бъркала крокодил алигатор и обратното... Ама просто ми се стори прекалено беззащитен пред пантерата, а той има всичките нужни потреби да я разкъса... Просто ми стои много неестествено, масивен хищник да бъде убит от 3пъти по-слаба котка... ся и пантерите не са за подценяване ама все пак говорим за наистина мощно влечуго...![]()
Братле, алигаторите имат само силна захапка и мощни мускули най вече на опашката. Те нито имат такива дълги разкъсващи зъби като крокодилите, нито са толкова подвижни като кайманите например. Една голяма котка е много по-подвижна от един дебел алигатор. А освен зъби котката има и големи остри нокти, с които да разкъсва. Просто алигатора няма никакъв шанс, освен ако не е някой по малък и неопитен ягуар.
infetka написа:Уааа, честито
не знам дали си писала в др. теми, ама какво ще го правиш и къде ще го държиш като порасне?
сега с какво го храниш? с какво ще го храниш като порастне
мн. ми е интересно уау!
Хахаха спокойно няма да стане много голямако е момиче ще е макс 1,5м ако е момче - 2,5 но ако изобщо достигне тези максимални размери това ще е след около 10 години. Бтв или са ме излъгали на колко месеца е или е мъжко, те растът по-бързо. За сега хапва щурци, даже се опитвам да си ги развъждам, че мноо скъпи по магазините...като порасне ще яде сякво месо, по принцип е хубаво да му давам плъхове и мишки но едва ли. За момента живее в тоя аквариум, по натам като порасне малко ще иде в терариума на игуанката, а като порасне съвсем... сигурно ще му отделя стая само за него
vikito40491 написа:Предлагам ти да се изнесеш от къщата...![]()
vikito40491 написа:Да има място за животните!
COLUBER написа:infetka написа:Уааа, честито
не знам дали си писала в др. теми, ама какво ще го правиш и къде ще го държиш като порасне?
сега с какво го храниш? с какво ще го храниш като порастне
мн. ми е интересно уау!
Хахаха спокойно няма да стане много голямако е момиче ще е макс 1,5м ако е момче - 2,5 но ако изобщо достигне тези максимални размери това ще е след около 10 години. Бтв или са ме излъгали на колко месеца е или е мъжко, те растът по-бързо. За сега хапва щурци, даже се опитвам да си ги развъждам, че мноо скъпи по магазините...като порасне ще яде сякво месо, по принцип е хубаво да му давам плъхове и мишки но едва ли. За момента живее в тоя аквариум, по натам като порасне малко ще иде в терариума на игуанката, а като порасне съвсем... сигурно ще му отделя стая само за него
bu6i написа:Ще ,ще......и плъхове и мишки![]()
![]()
......и пилета и бутчета...
infetka написа:ам ти в къща или апартамент живееш
опитомява ли това животно въобще? можеш ли да го нау4иш на някой трик -примерно да не те изяде докато спиш![]()
знаеш ли за други хора, които имат крокодили
и 1.5 и 2.5 метра не са малко за мен =)
уау
как се реши и как го приеха хората около теб?
kitana написа:Да ти кажа,аз ако си взема нилски и той "успее"да пораснеще му направя местенце на село.
Едно загражденийце,ще му изкопая басейнче....ще го храня с кокошки....домашни при това!
Georg написа:На тази възраст се хранят предимно с насекоми, дребни жабки и рибки. Пита ли продавача с какво е хранен и изобщо хранен ли е, откакто е внесен в България? И ако не, вносителя питал ли е за това, когато го е купил в чужбина? Това са важни въпроси, които обикновено се забравят при еуфорията от покупката.
COLUBER написа:Да бе той яде насекоми :) папа щурци. Снощи му дадох ено розово мишле и през ноща видях, че го е изяли е с пълен тумбак. Вече ще му давам по-често мишлета, колкото и да не искам
Дават солидна награда за откриването на откраднат крокодил
DarikNews
Аквариумът в Берген, в западната част на Норвегия, обещава награда от 3100 евро на този, който помогне за откриването на откраднат крокодил, съобщи АФП, цитирана от БГНЕС.Директорът Кеес Оскар Екели заяви, че крокодилът, наречен Таген, е на възраст между 4 и 5 години и е дълг около 70 см. Според Екели влечугото вероятно е откраднато, за да бъде продадено нелегално. В Норвегия притежаването на подобни животни от частни лица е забранено, което прави цената им на черния пазар много висока, счита той.“Тези крокодили имат нужда от място, където да се скрият, от определена температура, от подходяща храна и не трябва да бъдат стресирани.
rumi написа:Аз чак сега видях темата. Страхотен ти е крокодила! Честито!
jordanmilchev написа:Няма ли да пуснеш нови снимчици на кроко да го видим не е ли станал вече 2.00 метра
ViCToRy ; написа:Каймана е страхотенС нетърпение чакам нови снимки и на лятното му жилище
Какви витамини/минерали му даваш?
nority написа:Хах колко е сладко с тая отворена устачак искам да си тикна пръсчето в устенцата му
![]()
![]()
... какво ли ще стане
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
nority написа:Значи да си подам лявата ръка ... че дясната ми е по-важна![]()
mommovet написа:Нали знаеш, че рибките не са най-здравословната храна за крокодилчета?
COLUBER написа:mommovet написа:Нали знаеш, че рибките не са най-здравословната храна за крокодилчета?
Да, знам ама ходи му обясни, че трябва да ги яде. 4 рибки му бях пуснала - лигави се с тях няколко месеца докат ги изядепак ще му пускам и когато иска тогава да ги папа.
mommovet написа:COLUBER написа:mommovet написа:Нали знаеш, че рибките не са най-здравословната храна за крокодилчета?
Да, знам ама ходи му обясни, че трябва да ги яде. 4 рибки му бях пуснала - лигави се с тях няколко месеца докат ги изядепак ще му пускам и когато иска тогава да ги папа.
Крокодилчето НЕ трябва да яде много риба, а семейство шаранови изобщо не трябва да се включва в менюто.
ViCToRy ; написа:Ето едно полезно (според мен) линкче с информация за кайманите и по специално крокодиловият кайман![]()
http://www.fao.org/docrep/t0750e/t0750e0b.htm