от Stefan Caromov » Пет Окт 14, 2011 8:08 pm
Така, завчера започнах поредния строеж на клетка,но този път разликата е ,че не ползвам някой готов шкаф ,ами започвам всичко от нулата. Намерих един стар гардероб в мазето и още долу го разчастих . Събрах плоскости ,които биха ми свършили работа и превърнах бифшата стая на Чинчи в работилница. От началото до момента ,не съм направил кой знае колко ,да не кажа почти нищо . Начертах и нарязах плоскостите , измих ги и ги минах с спирт плюс меглио ,за обезпаразитяване. Искам да подчертая ,че не съм нито дърводелец ,нито някакъв вид майстор ,затова приемам идеи и съвети. Ще пустна снимки направени до момента ,както на пласкостите ,така и на импровизираната работна маса хех. Плоскостите са талашит от седемдесетте години ,безумно здрав (едно време са знаели как се правят мебели) дебелината им е 2 см ,а клетката ще бъде 1.30 на дължина ,1.40 на височина и 0.55 см на дълбочина. Струваше ми се малко ,но както по-късно видях ,никак даже не е малка . Та до момента е това . Преди малко сложих фиксиращи винтове ,които само държат в момента плоскостите подредени ,за да не се сгромолясат . Ще ги снаждам със г-ообразни метални ..не им знам имената на джаджите. Не съм измислил още вратичките , зачекмеджето нямам идея до момента ,даже се чудя дали да има чекмедже ,или да залепя теракота на дъното и да го чистя по-лесно. Освен това мислех и да лепя плоскостите ,но се отказах ,имайки в предвид ,че лепилото е отровно . Евентуално след като клетката стане готова ,ще я облепя с фурнир ,но до тогава има много време. На мен днес ми се е****a мамата на ръцете . За инструменти ползвам само една бормашина на батерии- винтоверт и едно зеге . Но завивав винтове на ръка с отвертка ,щото нямам приставки на винторерта .
В обобщение ,давайте съвети за вратичките и чекмедже да има ли ,да няма ли ,теракотата ли да сложа (имам едни плочки останали ) всичко ще ми дойде добре като съвет и идея
Когато Хенри Форд видел по улиците да минава Алфа Ромео, свалял шапката си от удивление и уважение
Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed Distinctive