P.S. Софианци, наистина ли ви глобяваха както даваха по новините?
valnata написа:Аз за сега съм против. Не защото ме притеснява, че ще смути телевизора или лаптопа, а защото чипа не работи. Той се изисква, но държавата в случая пасува и не пуска базата данни. Ние не получаваме нищо. Този чип за нищо не служи. Дори и да намеря твоето куче аз няма да разбера, че ти си собственика. Плашат хората и се надяват повечето да се юрнат да чипират, без да се замислят и да изискват тяхното. Това за мен не е нормално и няма да чипирам докато базата данни не заработи.
valnata написа:Замислих се. Замислих се и защо е нужно да нося 10 листа с подписи и печати за да докажа чие е кучето. Също се чудя дали доктора сложил печатите и подписа си под тези ваксини и хапчета не е достатъчно доказателство.За мен от чипа файда няма. Той за момента е НЕработещ, заради нехайството на една държавна институция. Хората там отдавна трябваше да свършат тази работа, но се правят на луди. Крайно време е преди да платим за нещо да се запитаме какво получаваме насреща. В момента се прехвърлят едни хвърчащи бележки и това е.. Навсякъде има работеща система, само тук плашат с проверки и системата не работи. За мен не е нормално това.
Просто тук никой не си върши работата и не виждам защо изискват от мен да платя за това нещо. Никой не ми е дал отговор до тоя момент.
По закон общината трябва да осигури много неща, но ги няма. И база данни няма. И язовирите трябва да наблюдава, ама чакаха хората да останат без домове и да загинат, че да започнат да си прехвърлят топката. Не смятам да финансирам подобно нещо..
valnata написа:Аз не съм казал, че не е закон. По закон и на мен ми се полага работеща база данни и др. неща, но ги няма.Аз затова ще чакам и един ден като я пуснат ще чипирам.
rosko написа:То задължително ли е чипирането и как ще разберат дали има?А за данъка не аз отговарям така че...
tedi70 написа:Задължително е и ходят с устройство което разчита номера на чипа .Не знам дали всички имат ,но при мен бяха с уреда.
.То за това улиците са пълни с бездомни,защото все такива отворковци заобикалят или за тях не важат законите.Кражба има и е имало навсякъде,което не означава,че стопаните на кучета не трябва да бъдат отговорни.
Постепенно всичко ще има,трябва време за осъзнаване на много неща.Иначе всеки си тълкува всичко......както му изнася,но не се замисля за ползата.Чипа е информация за кучето,той е нещо като паспорт,така както ние имаме лични карти, всичко ще си дойде на мястото постепенно,не можем да изискваме всичко наведнъж да стане.Чипа не вреди на кучето,нито му
Таксите и данъците също трябва да се плащат,нали???
Като не искаш да имаш нищо общо с това,не налагай мнението си на хората,някой ще си помисли,че това е някакво ужасно мъчение за кучето,което съвсем не е така.
Мисля, че най-добре ще бъде да си намериш друг форум,където ще търпят измислиците ти.
Не съм радетел на тъпотии,а отговорен стопанин,който се грижи добре за животните си.
Отдавна чипирането в много държави е доказано действаща система.У нас нещата са по-бавни,но ще станат
valnata написа:Проблема е че ги няма тези проверки. Ако ги има и са редовни такива като теб първи ще чипират.![]()
Ти как предлагаш да се контролират хората с домашни любимци? Или за теб контрола е излишен..
Бях чел едно мнение как чипирано куче смущавало лаптопа на собственика..
valnata написа:Защото няма редовни проверки(всеки ден), затова така си говориш. Те и глобите са символични, да не говорим, че ако са без полиция нищо не могат да ти направят. Ако всичко е както си му е реда ще чипираш.
На мен ми е интересно за каква вреда толкова говориш и някой друг освен теб знае ли за нея? Докторите нищо не казват, ама да кажем, че те нищо не разбират..Обясни, да знаем и ние. Защото един ден като пуснат базата данни ще чипирам и ако има вреди искам да знам. Бях чел едно мнение как чипирано куче смущавало лаптопа на собственика..
Чипа не е вреден,нито се усеща от кучето.Каква е вредата му? Оная недоказана теза,че причинява рак ли?
Такива като теб не слагат чип, не плащат данъци, не си водят кучетата на повод с намордник, заплождат ги за здраве,след това изхвърлят малките на улицата,не спазват закона......но са първи в крясъците си,че в държавата нищо не е наред.Няма и да бъде,докато няма контрол именно заради такива като вас.
Толкова ми е писнало вече, че........и заради такива съвестните граждани си го отнасят.....
След като не искаш да спазваш нищо......за какво ти е куче?
Ако имаш такова,кастрира ли го,не знам какъв пол куче имаш,и имаш ли изобщо,обаче........
Ей такива като вас и по 1000 лв. да ви глобят,пак е малко,да се научите на ред.
127 написа:Стига плашене с проверки.Ето как мина една проверка.Спират ме,става въпрос за документи,чип и всики тези г лупости.Наи-вежливо им казах да ги поискат от кучето ,а то им ги показа....При втората среща се постараха да има по-голямо разстояние от него А колкото до вредата потърси в нета и ще прочетеш
tedi70 написа:Така е поне засега,но след като е задължително ....То при нас с поставянето на чипа стана и самата регистрация-явно вета подава информация в Общината .
valnata написа:И ще те помоля да спазваш добрия тон и да не раздаваш определения за хора, които не познаваш.
person написа:Който го вземе, първата му работа е да отиде при ветеринар и да го махне, а чувам че може и без лекар да се махне.