Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Как да направим инжекция на морското свинче

Как да направим инжекция на морското свинче

Мнениеот meri » Сря Яну 30, 2013 4:17 pm

Моля,cтатията да cе използва cамо за информация,не прилагайте cамолечение,не поcтавяйте инжекции cами,ако нямате опит и не cте cе конcултирали c ветеринар.

Подкожна инжекция

1.Изтегляме необходимото лекарство в спринцовката.

Изображение

2.Поставяме свинчето на колене.

Изображение

3.Неспокойните свинчета притискаме между коленете.Свинчето не може да се движи назад,лапите се опират в краката и ще успеете.

Изображение

4.Разгръщаме козината и издърпваме кожата на рамото.

Изображение

5.Държейки спринцовката успоредно на земята,въвеждаме лекарството и даваме лакомство на свинчето. Имайте предвид,че кожата на свинчето е дебела, за това ще ви трябва малко усилие за инжекцията.

Мускулна инжекция

1.Изтегляме лекарството в спринцовката.

Изображение

2.Поставяме свинчето на колене.

Изображение

3.Взимаме в ръка задната лапа,повдигаме я над опората.С палеца и показалеца леко стискаме задната част на крака(на допир се усеща къде е мускула,къде е костта).

Изображение

4.Въвеждаме спринцовката строго отгоре-надолу,в най-дебелата част на мускула.Тогава няма да попаднете в костта и няма да засегнете сухожилието.Правим инжекцията и даваме лакомство на свинчето.

Изображение

http://cavy-profik.ucoz.ru/publ/1-1-0-22
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10381
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Re: Как да направим инжекция на морското свинче

Мнениеот asensi_85 » Сря Яну 30, 2013 4:33 pm

Добре, Мери. Радвам се, че превеждаш. Една градивна забележка обаче... Не може да упрекване, че децата вършат глупости с животните си, а самите ние да ги подтикваме към това. Нали някое хлапе ще прочете, ще му стане интересно и после ще експериментира с животното. Според мен подобни статии нямат място тук. Ако ветеринар обучи децата или техните родители е добре. Но тази работа е за докторите, не за нас. Само като прочетох как трябва да се забие в мускула и лошо ми стана! Нито едно животно няма да седи мирно при подобна инжекция, от което биха произлезли много проблеми.
Аватар
asensi_85
В ятото
 
Мнения: 167
Регистриран на: Вто Апр 10, 2012 12:33 pm

Re: Как да направим инжекция на морското свинче

Мнениеот rinusha » Сря Яну 30, 2013 4:49 pm

Съгласна съм с Асенси, аз разсъждавах същото, само че за статията за инжекции на хамстери - ако ти го е предложил лекаря, той ти е обяснил, ако не - няма да коментирам. И в двата случая статията е излишна.Изуми ме и друго - лекарите, когато правят мускулна инжекция, правят едно много простичко и почти незабележимо нещо - след въвеждането на иглата в мускула дръпват малко буталцето за да са сигурни, че не е попаднала в кръвоносен съд и чак тогава избутват лекарството - така се избягва възможността лекраството да попадне дирктно в кръвта, доколкото ми е известно е много опасно, та изуми ме, че не е споменато.Както и още няколко неща, но не искам повече да пиша.
rinusha
Пчела майка
 
Мнения: 1183
Регистриран на: Сря Фев 06, 2008 4:24 pm


Назад към Гризачи