http://www.img-share.eu/f/images/53/Pic ... sredna.jpghttp://www.img-share.eu/f/images/53/Pic ... sredna.jpghttp://www.img-share.eu/f/images/53/Pic ... sredna.jpgОмръзна ми все някакви пуснати кучета да се нахвърлят на моето с не знам и аз каква цел.Вчера се разхождаме и се натъкнахме на жена с огромно куче тип овчарско.Като я видях още от далече си вързах кучето,което беше и най-голямата ми грешка.Тая жена нито можеше да си повика кучето,нито пък имаше повод,с който да го завърже,нито нашийник,за който да го задържи.Последните и думи преди да нападне кучето ми бяха:"Няма да го ухапе!"...е,няма да го ухапе,само ще го убие.В следващия момент тая грамада беше тръшнала кучето ми на земята,което се подчини и не се е мъчило да го захапе,но онова го държеше яко за гърлото,докато моето квичеше и се опитваше някак да се измъкне,докато накрая само си остана със скимтенето,без да се бори.Не беше като доминантно поведение-едното като се предаде и легне по гръб другото не го дъвче повече,беше си направо с цел да го убие според мен.Жената не успя да си махне псето,та се наложи да го изпраскам с едно дърво по муцуната,по принцип не бих налагал чуждо куче,но сметнах,че е наложително,колкото да запазя живота на моето и добре че го направих,защото ако онова го държеше още минута за гръкляна и се опитваше да го разкъса под флегматичните забрани на стопанката си, едва ли моето щеше да е живо.
После цял ден вървеше приведено,внимателно и се стряскаше от всичко,ако сте виждали пребито куче,точно така се носеше,днес вече е малко по-добре.Но е кофти някой случаен и безотговорен човек да ти прецака непрекъснатата работа с кучето именно върху това да не е страхливо и този страх да не избива на агресия.Беше преодолял с 300 зора страха си от по-едри кучета,сега се държи неадекватно сред такива.
Та вече официално кучето ми е яко агресивно към големи кучета,звери се срещу всичко дворно и едро,което го лае,това го бяхме поправили пак с доста зор.Днес нападна един дружелюбен самоед на полянката,където ходим вечер,него го познава отдавна,но този път като го видя да приближава се наведе,а след като кучето го подуши нашия го нападна и отново беше натирен и подчинен по гръб,което май е допълнителен стрес и допълнително натрупване на страх,който ще избие отново в агресия към някое невинно в случая животно.
Моя е и грешката,че го вързах,незнаейки,че тая стопанка няма и с какво да си върже нейното.Защо хората смятат,че щом проклетото им псе не е агресивно към хора може съвсем спокойно да се разхожда така безпризорно през уикендите и да тръшка кучетата на хората,които хора все пак работят върху възникналите проблеми с тях и не искат и да допускат заради някой безотговорен кретен кучето им да бъде развалено,нахапано или убито.
Моя пес се отърва само с охлузвания,оскубан врат,удари по краката,заради отчаяните си първоначални опити да се измъкне,рана на ухото по същата причина и не знам колко още време ще се изгуби,за да отново преодолее това.Този път е по стреснат,защото преди години като беше нападнат не го душаха и не е бил толкова пострадал и не е вървял като бит с електрошокова палка.