Моля ви помогнете, имам сериозен проблем с котето взех го на 40 дена мъжко персийче е. Сега вече е на 1 годинка живеем си в къщи на село и попринцип от малък си ходеше в неговата тоалетна после след време започна да пишка по плочките в къщи, но аз не се притесних много, защото си мислех, че ще е нещо временно и започнах само да му се карам и да го нося до неговата си тоалетна. Но проблема не мина започна и да ака след това смених тоалетната с нова, защото реших, че проблема е в тоалетната сменях пясъка често и започна да си пишка в новата тоалетна но за акане пак на плочките сега стана още по зле взе да цапа и по пътеки и килими ужас кащата е заприличала на тоалетна започнах и да го удрям и да му се карам не става помогнете дайте ми съвет какво да направя как да спра това нещо. Междувременно да допълня че вън има други улични котки и често като види отворена врата излиза и ходи при тях с някои дори започва да се дави и да става агресивен, но кат си е вътре е спокоен плюс това иска постоянно да излиза и понякога мяука безспирно пред входната врата, за да излиза навън дали има връзка проблема с излизането му навън и с контакта с другите котки? Нашите са в чужбина и след месец се връщат ще ме накарат да го махна от вкъщи като видят какво прави, а аз много го обичам не мога да се разделя с него, а този проблем е от 3-4 месеца. Моля ви кажете какво да направя???