Никой ветеринар не е забогатял от ваксините на животните. Освен това смъртоносно опасните заболявания като мискоматоза и вирусна хеморагична болест, пастьорелоза, кокцидиоза, особено чернодробната, са изключително опасни, и не само те. Лечение няма. От лостериоза и паратиф боледуват не само зайците, но се заразяват и хората... това е статистиката и истината, а не пропагандата.
Освен това ваксината е напълно безопасна за заека. Не съм чула или видяла някой да се оплаква, че заека е пострадал след ваксинирането си. Именно за това правилното изпълнение, поставянето на ваксина на здрав заек, гарантира, че няма да има проблем. Медицината вече не е в 15 век, имайте го предвид.
Източниците на заразяване са по време на разходка, където не знам как бихте го ппредпазили, от насекоми, други домашни животни, вие може да пренесете заразата с дрехите си, обувките.....да не смятате, че е невъзможно. Който си обича животното, го предпазва.
Това, че заека излиза на двора не гарантира в никакъв случай неговата безопасност.
Освен това ваксинирането не е мъчение за заека или за което и да било животно. Ваксинирането само предпазва от тежки заболявания, нека не забравяме, че много зайчета умират в млада възраст, защото са се заразили в зоомагазина, такива случаи има много.Аз лично не пропагандирам ваксината, а говоря от личен опит, макар че отглеждам други животни, не заек, съм се убедила в нейната полза, с което не съм направила по-багат вет. си лекар.
Такива твърдения са смешни....
Никаква пропаганда, а от личен опит казвам....Недейте да смятате, че вас ще ви подмине, или че щом толкова години всичко е наред, така и ще бъде....понякога бедата се случва бързо.Ваксината е предпазна мярка, нищо друго. Няма как да се опази едно животно от такива заболявания.
1 Задача: Колко животни умират без да са ваксинирани.
2 Задача: Колко животни умират с ваксина.
Отговор на 1 въпрос- много повече от 2 въпрос.
Нали гледате телевизия, задайте си следния въпрос: защо ваксинират някои диви животни? А домашните не са предпазени от заболявания, какво като се отглеждат в домовете ви. Пренасянето на заразата става по много начини, които не можем да предовратим.
Заек болен от мискоматоза