Преди две-три седмици го захраних с Роял Канин - стартовия пакет, в началото имаше голям апетит, ядеше по 4-5 пъти на ден. От 2-3 дни не иска да яде, мисля, че не му се яде от тази храна, като му дам от ръчичка - хапва, иначе в купичката трудно, не знам глези ли се или какво. По принцип им слагам малко вода, да умекнат, обаче забелязвам, че понякога като не иска и като му ги дам сухи, яде повече, после пък мокри ги яде... Странна работа, вчера е изял едва две купички... (На едно ядене му слагам една супена лъжица гранули и това имам предвид под една купичка) Брат ми също има такова куче, вече е на 9 месеца и ми каза, че и тя в един момент е спряла да яде Роял Канин и са минали на друга храна. Иначе е игрив, няма глисти, здрав е... Моля за съвет.
Вторият проблем е, че постоянно ме хапе по ръцете, отучвам го, като му казвам не, не му давам да го прави, има някакъв напредък, но продължава да го прави. Като му се карам, само го хващам над холката и му казвам не, но напоследък все ръмжи и се озлобява и не ми дава да го хвана там. Въпросът ми е относно началното възпитание, какво точно трябва да направя, за да му забраня нещо и как точно да го похваля, когато направи нещо хубаво и как да направя така, че да не се озлобява?
И третият въпрос е относно игрите, можете ли да ми препоръчате подходящи игри за неговата възраст.
Благодаря предварително :)