Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Отиде си и моята топчица..

Отиде си и моята топчица..

Мнениеот Expressing » Чет Дек 04, 2014 11:37 pm

Отиде си и моята малка топчица на 30.11.2014, точно 2 месеца от както я имам (и 3 месечна възраст). Аз съм момче на 21г. в момента и за пръв път в живота си имах възможност да си имам домашен любимец(които искам от много малък, но дълга история), които бе подарен. В деня който го получих се зачетох сериозно в отглеждането му, така му угаждах и му се радвах .. нямаше търпение да се прибера от лекции и да му дам сенце и да го пусна да тича и да дойде после да се гуши в мен.. по цял ден седеше навън, колкото и да ме опишкваше. Сутрин само чакаше да шавна в леглото и започваше да хапе клетката и да я друса та да ставам да му се радвам, никога не ме е хапала, винаги искаше да я галя и да й обръщам внимание и дойде шибания ден в който я загубих по моя вина [mood_feelings_hurt.gif] С приятелката ми вечерта трябваше да излизаме, преди това си бях почти цял ден вкъщи и цял ден беше пусната да тича и да си играем, гледахме дори мач двамата, беше толкова жизнена и игрива.. дойде часа да излизам, дадох и сено и я прибрах, а тя хапваше с такова удоволствие без видими проблеми. Докато не се прибрах в 3 през нощта - пил, когато я заварих милата сгушена, но реших че е късно и просто спи (толкова глупаво и неадекватно мислене).. оставих и сено и легнах да спя и сутринта я намерих, милата ми душичка - мъртва.. 4-ти ден плача вече като се сетя, не мога да я преодолея, толкова готина топчица! А аз с такава глупава грешка я загубих ;( Милата ми душичка, толкова много съжалявам, какво ли не бих дал да дойдеш да ме напишкаш пак, само 2 месеца те имах, а толкова много те обичам ! ;( Дано си на едно по-добро място, душичката ми! Почивай в мир и винаги ще те помня!

Съдете ме, аз съм осъзнал грешката си, просто имах нужда да излея мъката си ..
Аватар
Expressing
Животинче с въпрос
 
Мнения: 4
Регистриран на: Съб Окт 04, 2014 8:52 am

Re: Отиде си и моята топчица..

Мнениеот humanity » Пон Апр 06, 2015 11:03 pm

Ужасно е.............Вчера и моето бебенце умря.... Част от сърцето ми зарових с него ....
Преди 11 дни брат ми, който е на 9 ми наду главата да отидем за хамстер, бях против но в крайна сметка се озовахме в зоомагазина, ужасяваше ме мисълта, че нещо може да ми умре. Отидохме за хамстер, но като видях зайчетата, бяха много и повечето бяха много малки но тогава вобще не се замислих, че не трябва да продават толкова малки зайчета, много са уязвими още, а имунната им система е слаба. Бях толкова възхитена взехме си го купихме всичко нужно, платихме и си го отнесохме без никакви документации. Бързо свикна с новата обстановка прекарвахме си цялото време с него, беше колкото дланта ми, имаше едно петно точно до нослето. Така и не разбрах какъв пол е, кръстих го Сънчо, много спеше понякога ми изглеждаше лениво но го отдавах на това, че е бебе. На третия ден получи разстройство, притесних се и веднага го заведохме при препоръчан ветеринар, огледа го само външно и то за малко каза, че е здраво и ако продължи това да му звънна. Вечерта изпражненията му станаха нормални. Постоянно ядеше и пиеше много вода, заради това мислех, че е здраво. Бебето ми, взе ми сърцето... Любимото ми нещо беше да го гледам докато си мие лапичките, после муцунката, а накрая си дърпаше ушичките надолу и си ги чистеше. Разузнаваше навсякъде, беше толкова послушно не гризеше нищо само го душкаше и мен ме напишкваше и оакваше, но толкова го обичах, че нямах против. Направи първия си скок. Беше най-прекрасното нещо, което съм виждала.
Вчера 05.04.2015 се случи толкова бързо и неочаквано. Занимавах се и го наблюдавах с часове стори ми се мързеливо и го оставих да си почива. Отидох да му занеса от любимата му храна стана ми странно, че не отиде веднага при купичката, дори начинът по който лежеше беше странен взех го да го гушна и тогава....... Усетих, че е в безтегловност миличкото, очичките му започнаха да се притварят сложих го на земята започнах да викам да плача изпаднах в паника, но това не попречи на бързината ми веднага звъннах на ветеринаря, беше си у тях, но веднага тръгна. За 2 минути бяхме там, не можех ..... Беше толкова гадно.... Гърчеше се и се огъваше бебето ми ......... сърчицето му издържа няколко минути, накрая ветеринаря каза: "Финишира". Още не мога да повярвам, че наистина се е случило. Ходех с клетката по улицата, гледах го, тази гледка..... Никога няма да я забравя. Погребахме го на едно място в квартала, слагах върху клетката му едно бебешко чаршафче. Сложих го на земята и взех малкото ми бебче беше толкова леко ... Сложих го върху чаршафчето и го увих с него. Изплаках си очите, но моето зайче байче го няма. Взели сме го болно, не са го били обезпаразитили, кой знае колко зайчета умират ей така това няма да остане така. Ще им затворим скапания зоомагазин, ще има скандали и разправии, но какво от това като вече го няма ....... Повече никога няма да си имам нищо, никога никога никога ........ Сънчо умря
А за зоомагазините каквото и да кажа ще е малко. Но няма да остане така.
Аватар
humanity
Животинче с въпрос
 
Мнения: 1
Регистриран на: Пон Апр 06, 2015 5:54 pm

Re: Отиде си и моята топчица..

Мнениеот meri » Вто Апр 07, 2015 8:38 am

Съжалявам за загубата ти. [mood_feelings_hurt.gif]
Вината не е в теб, а в печалбарите, които продават толкова малки зайчета(и не само) и не спазват никаква изисквания за тяхното отглеждане.
Не трябва да се купуват животни в зоомагазините(жалко е че никой не ги наказва, нито ги спира да продават). Случва се така, защото дори и здрави животни, поставени в тези клетки в магазина, без да са дезинфекцирани, животните се разболяват, ако преди това е имало болно животно там. За жалост малките зайчета са много уязвими и бързо умират.
За това, освен, че не трябва да се купува, трябва да се подаде оплакване, за да им се направи проверка(и ти също го направи).Не трябва да им се размине, до следващия път, когато пак ще продадат болно животно и ще страда друг човек.
Когато се случи да си купите животно от такова място, веднага го водете на лекар за преглед, обезпаразитяване и ако са необходими анализи за предпазване от такива проблеми. Ето защо ваксинирането е изключително важно за здравето на всички животни....

Ще им затворим скапания зоомагазин, ще има скандали и разправии, но какво от това като вече го няма ..

Винаги има смисъл, за да не страда и друг като теб...Пиши за кой магазин става въпрос, за да не си купуват хората от там животни.
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10381
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm


Назад към В тяхна памет

cron