Предполагам, че ще ви е интересна тази статия

Мен лично много ме вълнува, тъй като Пухелино все още не е ходил на вет и имам съмнения относно пола му. Довечера ще изтествам написаното. Приятно четене!
Определянето на пола на зайчето не е никак сложно. Обикновено може да различите мъжкото от женското зайче още на триседмична възраст. По-възрастните мъжки зайци могат да се различат дори много по-лесно. Главата и тялото им са по-едри и набити отколкото тези на женските зайци. При женските зайци от средните и по-едрите породи често се появява удебелена кожна гънка точно под брадичката, която прилича на двойна гуша. По-възрастните женски обикновено са доста по-големи от мъжките при една и съща порода. Тестисите при мъжките зайци са лесно различими при по-топло време. Необходима е определена температура, за да се стимулира спермогенезата. При по-висока температура, тестисите изпъкват, а при по-ниска - се прибират към тялото. По този начин тяхната телесна температура се регулира.
За да определите пола на зайчето отблизо, е необходимо да го държите в скута си по гръб както е показано на снимката. Ако го направите по този начин, зайчето ще се успокои и ще ви бъде по-лесно да го огледате. При по-големите зайчета е неободимо да ги държите в скута си, а по-малките може да ги хванете с една ръка.

За да определите по-лесно пола, използвайте показалеца и средния си пръст, за да разтворите отвора точно под ануса. И при женските и мъжките зайци тази зона ще изпъкне при натиск. При женските ще се появи цепка или централна линия от началото до края. Всяка страна на цепката е в розов цвят.
При мъжките зайци, ако са по-малки от 5 седмици, ще се появи куха бяла тръбичка (пенис), на която няма централна линия и няма розово оцветяване по нея. При по-възрастните зайци, тръбичката (пениса) е розова и със заострен връх, подобно на куршум.

Мъжки заек на 4 седмици

Женски заек на 4 седмици

Мъжки заек на 9 месеца

Женски заек на 9 месеца
Взето от:
http://www.debmark.com/rabbits/sexing.htm