Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Моля за мнение

Моля за мнение

Мнениеот plamsiii » Пон Окт 01, 2018 3:07 am

Здравейте,кучето ми преди 5 дни започна да има една кашлица или по скоро като задаване и преди също се е случвало да го чуя,но не смятах,че е проблем докато преди 5 дни не се засили. Заведох го на ветеринар и след преглед той ми казва,че има задържана вода в белите дробове и дочува шум в сърцето. Изписа му фурантрил и още едни таблетки,но не знам точно какви защото ми отряза от блистера.Кашлицата спря още същия ден след приема. Следващият ден реших да се консултирам с друг специалист и да направим кардиограма и рентген.От снимката се установи,че сърцето му е уголемено според него от стеснена трахея и не вижда да има вода в белия дроб.Незнам възможно ли е за ден и тя да изчезне.След като се пребрахме отказваше да се храни,започна много да трепери и по късно повърна веднъж,според може би от стреса от рентгена и кардиограмата,но все пак се консултирам с ветеринаря по телефона и той ми каза да спра тези другите таблетки можело да е от тях.Дори на следващия ден(вчера) не му дадох и фурантрил и кученцето беше по добре дори си хапна доста,но е отпаднало. А преди да го заведем на ветеринар кучето си беше жизнено,хранеше се,нямаше проблеми,освен тази кашлица.Моля ако някой може да даде мнение или е минал по този път,ще съм благодарна за съвет.
plamsiii
Животинче с въпрос
 
Мнения: 2
Регистриран на: Съб Окт 17, 2009 10:03 am

Re: Моля за мнение

Мнениеот meri » Вто Окт 02, 2018 3:18 pm

Рентгеновата снимка е на сърце и бял дроб ли? Защото ако има стеснена трахея снимката е друг вид. За кой град става въпрос, къде живееш? Фурантрила е за отводняване на организма при задържане на течности. Каква порода е кучето, на каква възраст е? От колко време е тази кашлица, постоянна ли е, периодична...
Стеснена трахея, или така наречения колапс: viewtopic.php?f=218&t=17879

Ако си от София мога да препоръчам клиника. Кашлицата е само симптом на някое заболяване, не е причина за него. А кашлица може да се получи поради много причини...Много объркана ситуация се е получила, затова ходенето при различни лекари крие риск от поставянето на различни диагнози и лечение, които могат взаимно да си пречат. Освен това трябва да се направят и кръвни изследвания и ако се налага и още нещо.
Не винаги на рентгеновата снимка може да се установи проблема. Освен това при проблеми със сърцето, ако има такива, се прави ехокардиография. Даването на лекарствата се извършва само по лекарско предписание без да се спират/увеличават/намаляват или променят дозировките, което е много опасно, особено ако няма установена диагноза както при вас. Трябва да се открие причината, иначе лечението е безполезно, затова се извършват куп изследвания, за да се установи точната диагноза. Важен фактор е къде живее кучето(вътре, на двора), на каква възраст е, има ли някакви заболявания, ваксинирано ли е, обезпаразитява ли се, с какво се храни. Имало ли е контакт с болно куче?
Не може ей така да се каже, че има сърдечно заболяване и да се дават лекарства, особено за отводняване, даването на фурантрил за дълъг период от време не е желателно, има доста странични ефекти. И е много опасно да го спираш или започваш в дозировки каквито ти решиш, не го прави. Може да има проблем със стомаха или черния дроб, затова трябва да се направят изследвания, може да има тумор и т.н.Кучетата повръщат поради много причини...и кашлят ...също поради такива, а при вас не са установени, затова и лечението може да не помага.
Не се хващай само за кашлицата и не се стреми да я лекуваш нея, както ти казах, тя е само симптом на заболяване, което трябва да се установи по-бързо. Някак не ми харесва това несигурно лекарско мнение, никога не може да се постави диагноза без изследвания, да си го знаеш.
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10377
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Re: Моля за мнение

Мнениеот zoomaniak » Вто Окт 16, 2018 2:55 pm

Кучешка кашлица - ваксина правено ли му е.
Опитвам се да овладея Хаоса.
zoomaniak
Пчела работник
 
Мнения: 11303
Регистриран на: Пон Май 17, 2004 4:52 pm


Назад към Проблеми с кучета