drebcho i glamcho написа:hsuh Може ли корубката им, така де - пластрона и карапакса, да се почистват с четка за зъби?![]()
drebcho i glamcho написа:Че внимаваме, внимаваме!!! Много хлъзгави сават от време на време. Понякога имат нещо като бял налеп. Водата сменяме на два дни. Каква е заветната цел всъщност, пак ли нещо не сме разбрали?
katar написа:и още нещо имали тъкива които си остават мини
drebcho i glamcho написа:Трябва ли да се прави почивка и колко време се дава елексира "Vita terra Turtle elexsir"?
Да варваш в свърхестественият извор на злото не е задължително.Хората сами по себе се са способни на всякакви злини.
Да варваш в свърхестественият извор на злото не е задължително.Хората сами по себе се са способни на всякакви злини.
mimi написа:Не намерих това но взех туртле елексир. Ще свърши ли работа?
mimi написа:Аххх тея продавачиза мазане било
Аз вече намазах костенурката. Надявам се не е беля?
road_master написа:храня я с едни многоцветни гранулки от година и половина и не съм имал проблеми. но сега нещо не е добре. а събота и неделя не работят зоомагазините и няма откъде да й купя нищо
nority написа:ами то беше само идна люспичка ... и сложих във водата калции ... тоест една бяла костенурка от зоомагазина ... а тук бях чела ,че калция трябва да се яде ... последно как е ??
nority написа:... аз пускам храната направо в аквариума ... там ли да сложа калция?!
nority написа:... аз пускам храната направо в аквариума ... там ли да сложа калция?!
silvi написа:колко време издържат червенобузите костенурки без храна?предстои ни отсъствие за една седмица и трябва да знам дали да търся някой да ги гледа или ще издържат да не ядат?
silvi написа:колко време издържат червенобузите костенурки без храна?предстои ни отсъствие за една седмица и трябва да знам дали да търся някой да ги гледа или ще издържат да не ядат?
pussycat_doll_nicole написа:Обичат ли да ядат мухи, червейчета и такива неща?
Qn4o написа:Костенурката ми има мека къщичка днес като я мих видях това ме притеснява някои ако може да ми даде съвет как да постъпя калции ли да му давам витамини ли незнам моля помогнете.
Qn4o написа:Еми взех я преди месец но се притеснявам също че може да е от това че не излиза да се пече но не съм сигурен защото докато ме няма тя може да излиза аи възможно ли е от това
eli i mark написа:Аз съм доста опитна със костенурките имам една от 4 години ,една от 2 и половина години, и една от 1 и половина години. Храня ги със сурово месо,риба,зеленина,и специална за тях храна. Много са ми големи.На наи-голямата костенурка ноктите са и като на вещица големи.Моите си живеят във обикновен лиген без някакви отоплители или други неща. Само наи-малката е във аквариум. АКО НЕЗНАЕТЕ НЕЩО ЗА ТЯХ АЗ СЪМ НАСРЕЩА!
eli i mark написа:Не мисля на тях им е по-добре така аз засега не съм видяла да има прблеми пък и в природата според теб как им е някои топли ли им водата. Те не са риби та да ги топлиш със отопление.
drebcho i glamcho написа:Мисля, че седмица е достатъчно време
nii4eto@ написа:Каква е разликата между червеноуха и червенобузеста костенурка?
Няма разлика. Едно и също животно е.
Колко време може да не яде костенурчето?
Защо ти е да мислиш за това. Малкото костенурче по време на своето развитие, за да се развие правилно трябва да яде винаги. Възрастна костенурка може и да не яде 24 часа 3 - 7 - 10 дни. Но не е желателно!!! Гладът е опасен рисков фактор за всяко животно, не е желателно да поемате такива рискове.
А може ли когато си го купя да не яде повече от седмица заради стреса?
Може и е нормално. Но все пак трябва да се наблюдава и всеки новоразвиващ се стопанин да има едно на ум и ако станат много дните да отиде на доктор...или да се замисли с какво храни костенурката си!!!
phen0me написа:Хора, искам да Ви помоля за отговор на един проблем който ме мъчи вече от около 20 часа. Костенурката ми (5 см, бебе) не се храни. В аквариума има 2 парченца пилешки гърди и не ги е и поглеждала. Преди малко махнах старата храна и я замених с нова защото мислех, че е от нея. Моля Ви кажете, защото се притеснявам. Благодаря предварително.
zoomaniak написа:Колко темперетура е водата и.............
Ще трябва или Кака да ми бае или момовет да ме ваксинира против такива въпроси........
Колко е висок водният и стълб...........
drebcho i glamcho написа::ai:![]()
![]()
![]()
Абе как бе
5,5 см........къде ти плува животното
![]()
![]()
...И храната не стои по цял ден да се плъцика във водата
Водата на 30 градуса - сега,
на поне 15 см дълбочина и храната отвън
zoomaniak написа:Ааааааааааааааааааа без сирене - освен ако не е пармезан - 8лв 100гр![]()
![]()
phen0me написа:Aйде кажете, моля Ви, притеснил съм се за това животно ...