Здравейте :) фенове на жабите :).
Правя си терариум от стария ми аквариум(с много електроника, контрол на средата, температура, влажност и осветеност
общ изглед ).Ще е с тропически растения влажност около 80%( с ултра звуков изпарител), температурата се регулира в рамките 24С - 31С в зависимост от часа( и съответно осветеността) както и водна помпа за нещо като малък водопад.
Та на конкретния въпрос.В момента съм в Хамбург и имах късмета да посетя няколко магазина(по скоро складове, огромни са :), имаха най-малко 3 вида пепелянки :( ) за терариумни животни.
Харесах си няколко вида poison dart frog.Страшно красиви създания(макар, че имам фобия от жаби), страхотни цветове и много контактни жабчета :)."Продавач Консултантите" в магазина ме информираха, че този вид жаби са защитен вид и че няма проблем да ми ги продадат, но можело да ми ги вземат на летището.
Запознати ли сте дали наистина има подобни рестрикции???И ако да какви документи трябва да изискам при покупката на животните ?:)
Второ.Мисля от тук да си купя кокосов субстракт за терариума.Какъв точно трябва да взема?Три плочки по 2см дебели с размер 30Х40см струват 6 евро :), както и какво друго полезно мога да си взема за терариум, в който ще отглеждам жаби?
Трето.При евентуална покупка на животинките от тук, трябва ли да взема специални мерки при транспортирането им със самолет(май най-големия проблем е по-ниското атмосферно налягане в самолета)?Полета ще е директен около 2:30мин до Варна.
Знам, че задавам много въпроси, но се надявам на малко помощ за начало :).
Дълги години съм гледал сладководни риби, а сега ми липсва зеленината в стаята, та затова реших да направя нещо по въпроса :).