Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Колко храна събира хамстера в бузите си

Колко храна събира хамстера в бузите си

Мнениеот meri » Нед Яну 18, 2015 11:14 am

Не е за вярване, но.....

Хамстера е животно, което се запасява. Той се храни всеки ден като за последно. Учените с помощта на лесен експеримент и рентген установили какъв обем храна може да събере един възрастен хамстер. Резултатите ще ви учудят.

Изображение

Около 20 ядки и парчета захаросани плодове може да събере в своите бузи грижливия хамстер. За да изчислят това, а също да покажат на зрителите как се разпределя храната в бузите на гризача, журналистите от телевизионния канал ВВС използвали специална рентгенова камера.

Хамстера станал един от героите в новия документален проект на ВВС -" Любимци с диви сърца". Журналистите поставили купа пред него, където имало захаросани орехи и бадеми. Хамстера започнал да събира храна в бузите си, за да я пренесе след това в своя дом.

Когато им се сторило, че бездънната "яма" вече е пълна, пред хамстера имало още едно парче. Гризача го хванал със зъби и се опитал да се промъкне през тясната тръба на своето жилище.

В началото парчето захаросан плод не преминавало през тесния отвор, за това хамстера трябвало да се потруди. Но упоритостта и целеустремеността на гризача накрая дали реузлтат.

https://www.youtube.com/watch?v=jbYBGKSxyac#t=35

http://goodnewsanimal.ru/
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10370
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Назад към Любопитни факти от Света на животните