Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Болна котка- парвовирус

Болна котка- парвовирус

Мнениеот ralit00 » Сря Дек 23, 2015 4:22 pm

Здравейте! Имам котка на 1година и 4месеца, полуперсийка, с всички ваксинации, обезпаразитявана вътрешно всеки месец и въпреки това се разболя. Вчера вечерта започна с разтройство,а днес сутринта и повръща. Заведох я на ветеринар. Имаше температура 40,3 градуса, кръвните изследвания показаха, че лимфоцитите и са под норма, еритроцитите са повишени. Тъй като е много егресивна и буйна при непознати хора, се налажи да я упоят леко, за да могат да и влеят малко течности, защото е много обезводнена. Също така и сложи 3-4 инжекции(антибиотик, някакво лекарство да спре да повръща, витамини и не знам какво друго). Ветеринаря смята, че е парвовирус. Моите притеснения са, че не е е това, защото е ваксинирана и то преди месец. И абоката започва да я дразни и ме е страх да не се нарани, а освен това каза, че още няколко дни поне ще трябва да я водя да и влива течности, а аз се притеснявам да не и стане нещо, защото пак ще се наложи да я упоят, тя просто няма как да стои на едно място да и сложат система. Някой имал ли е такъв проблем с котката си? Някакъв съвет да ми даде, мнение?
Аватар
ralit00
Животинче с въпрос
 
Мнения: 2
Регистриран на: Сря Дек 23, 2015 3:57 pm

Re: Болна котка- парвовирус

Мнениеот meri » Сря Дек 23, 2015 11:43 pm

Какъв вид ваксина е поставяна? Има някои ваксини,които не са за всички заболявания.
Не е лошо да се провери и за друго заболяване със сходни симптоми. Може да се направи ехография на коремни органи, задължително тест за парвовирус(има бързи тестове,които се правят за този вид тежки заболявания).
Понякога различните заболявания имат сходни или еднакви симптоми. Потърсете и друго мнение.
Понякога системата е жизненоважна, за това се налага да се поставя.Ако котката не стои мирна, упояването е задължително,иначе обезводняването също е много опасно.Абоката стои в лапата постоянно ли? Дразнещо е, но така е по-лесно, за да не я бодат всеки път.Ако я дразни може да се обвие с малко бинт,без да се стяга, за да не го извади. И да се следи да не се запуши, не трябва да стои дълго в крака,не повече от 2-3 дни.
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10363
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Re: Болна котка- парвовирус

Мнениеот ralit00 » Пет Дек 25, 2015 5:20 pm

Блaгодaр, че се включи! Ветеринaрят кaзa, че е сложенa тaкaвa вaксинa зa пaрвовирус. Нaпрaвихме и тест, 2тa чертa беше много бледa, но я имaше. Aбокaто беше увит с бинт, но вчерa лaпичкaтa и се поду леко и го мaхнaхa. Дa не кaзвaм голямa думa, но още вчерa се повлия достa добре от лечението. Не повръщa, спря диaриятa, имa aпетит и то голям, зaпочнa дa си игрaе. Днес беше 3-тия ден, нa който и бихa инжекции, 2 дни и вливaхa течности, от утре е сaмо нa хaпчетa и специaлнa хрaнa. Нaдявaм се товa дa.беше боледувaнето и.
Аватар
ralit00
Животинче с въпрос
 
Мнения: 2
Регистриран на: Сря Дек 23, 2015 3:57 pm


Назад към Проблеми с котки

cron