Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Лошо поведение при възрастно куче

Лошо поведение при възрастно куче

Мнениеот miass » Съб Яну 30, 2016 6:08 pm

Имам мопс на 7 години. Никога не съм имала проблеми с него по отношение на ходенето му по нужда, дори когато беше бебе - пикаеше и акаше на пелена и никъде другаде, докато не започнахме да го извеждаме навън. След като порасна се е случвало в редки случаи, например много лошо време, да го изкарам веднъж на 24 часа и никога не е правел бели в къщи, до скоро. Преди може би година започна да прави номера - не иска да се изхожда по време на разходка - извеждаш го, той стои до теб и не мърда, не пика, не ака - нищо, в момента, в който тръгнеш да се прибира и се изаква на стълбището или в коридора / като това може да го направи и още при излизането / След това от около половин година започна да пишва, буквално, просто по няколко капки, в на детето стаята. Ще уточня, че двамата са на почти една и съща възраст и според мен не може да става въпрос за ревност. Детето не го тормози по никакъв начин, защото зорко следя за такива прояви. Преди 2 месеца някъде му откриха дискова херния и киста, в следствие на които му беше много трудно ходенето и не можеше да ходи естествено по малка нужда, а ние го изпишквахме като му натискахме пикочния мехур / по оказан от лекар начин /, направихме операция, от която се възстанови много бързо, но след нея започна пак същите неща - пишка в на детето стаята или в коридора и то не по много - все едно маркира, като го изкараме на вън пишка, не е като да е на зор, просто на инат. Първо мислехме, че просто не може да се контролира в следствие от операцията, но в такъв случай щеше да пишка навсякъде, ние го държахме предимно в спалнята, защото трябваше известен период да е обездвижен и там не прави нищо, но пуснем ли го извън спалнята, влезе ли в на малкия стаята, задължително ще пусне по някоя капка. Просто вече нямам сили и търпение да чистя след нещо и къщата ми да мирише на тоалетна. Другото, което започна да прави е, да яде на котката храната - нея я имаме от 2 години и сме го научили да не я пипа, но откакто взе да прави другите бели, само ни дебне, за да отиде да й изяде храната. Какво да правя, кажете, явно е, че го прави нарочно - два-три дни не беше пикал никъде и днес пак, скарах му се и след малко се беше изпишкал. [smile218.gif]
miass
Животинче с въпрос
 
Мнения: 6
Регистриран на: Пет Апр 03, 2009 9:34 am

Re: Лошо поведение при възрастно куче

Мнениеот meri » Съб Яну 30, 2016 10:44 pm

Вариантите са два: качвате храната на котката на високо, за да не може да я достига кучето и този проблем е решим много лесно. Не е полезно да яде котешката храна.
Другият вариант е ограничаване на достъпа до стаята на детето, или купуването на клетка в която да живее, не като наказание или друго.
И разбира се, консултация с ветеринар отново за изключване на нови проблеми.
Ако е поведенчески проблем, ще ви трябва консултация със специалист, защото сами може и да не се справите, без да се обиждате.
Когато се изключат медицинските причини,остават поведенческите. Трябва да се опитате да установите по възможност причината за това поведение, какво го провокира да го прави.Може да е нещо съвсем невинно на пръв поглед, което да предизвиква такова поведение. Ако откриете причината, внимателно се опитайте да коригирате поведението със забранителни команди. Сменете маршрута на разходката, за да може да си маркира ново място за тоалетна.Важно е с каква храна го храните, какъв е метаболизма и дали няма проявен нов медицински проблем, направете му изследвания отново. Може да има проблем с простатата.А може би не осъзнава какво прави, за жалост се случва, колкото и да не вярват стопаните. С възрастта протичат редица промени в организма и това да се дължи на някой от тях. След като познавате навиците и начина му на живот, опитайте да определите причината, предизвикваща това поведение.
Имайте предвид, че кучетата не правят нищо нарочно, както смятат стопаните.
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10363
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm


Назад към Обучение и Спорт

cron