[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4752: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4754: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4755: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4756: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
Свободната зона - само за животни! • Виж темата - Разходка на таралежа
Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Разходка на таралежа

Разходка на таралежа

Мнениеот meri » Чет Фев 11, 2016 5:57 pm

Таралежа трябва да се движи, това се извършва не само в ограниченото пространство на жилището му.
Мястото за разходка трябва да бъде безопасно, за това в помещението за разходка не трябва да има никакъв боклук на пода, остри, изпъкнали предмети, труднодостъпни места, оголени проводници и др.

Трябва да ограничите достъпа на таралежа между мебелите, всички отвори и дупки, където може да достигне, да поставите нещо тежко и достатъчно високо, за да не може да влезе където не трябва.
Проводниците, ако са на повърхността, трябва да се приберат по-високо или да се изолират напълно от животното. Таралежите не се отнасят към тези животни, които гризат проводниците, но има случаи, когато ги опитват със зъби.

Ако освен таралежа в помещението живее и друго животно и се храни там, то купите с неговата храна и вода също трябва да се премахнат, за да не се полакоми таралежа с чуждата храна.

Тъй като таралежа извършва физиологичната си нужда където и когато иска, трябва да го разхождате или преди хранене, или значително по-късно след хранене. Не трябва да му се карате за това, тъй като той не е в състояние да регулира тази нужда.

В помещението, където се разхожда таралежа, не трябва да има никакво течение, а температурата трябва да бъде не по-ниска от 22 С.

Ако във вашето жилище няма подходящо място за свободни разходки, можете да купите или да направите волиера. Можете да използвате волиери, предназначени за кученца или котенца, важното е решетките да бъдат тесни, за да не може таралежа да излезе или да заседне. На пода може да поставите пеленки или парче линолеум.

Ако имате таралежи от различен пол или няколко таралежа, разхождайте ги отделно или под ваш контрол, защото могат да започнат да се чифтосват или бият.

Всяка разходка трябва да се осъществява само под ваш контрол.

Много често в интернет може да видите снимки на таралежи на масата, на дивана, леглото и други повърхности. Разходката по такива повърхности трябва да се наблюдава от вас, за да не падне животното от високо.

Що се отнася до разхождането на животното на улицата, този въпрос е спорен. Много стопани на таралежи показват снимки и видео, където може да се види, как таралежа се разхожда в гората или на улицата. Ние смятаме, че това не е толкова безопасно и ненужно на животното, отглеждано изключително в домашни условия.
Улицата е опасно място за животното. Разхождайки таралежа по тревата в града или на всяко друго място, вие го подлагате на опасност.
Никой не знае какво е имало там, кой е ходил по него, какво расте и кой за какво го е използвал. На улицата нараства риска от заразяване на животното с различни паразити.

Таралежите много бързо тичат, за това, когато го пускате, той може да избяга или да се скрие някъде.
Ако поставите волиера на улицата, има риск таралежа да изяде нещо или да прихване зараза. Освен това таралежите са добри копачи.
На улицата всяко друго животно може да се доближи до таралежа, да го изплаши или да го нарани.

Помнете, че през топлия период животното трябва да бъде обработено срещу кожни и вътрешни паразити само с безопасни средства и в необходимата за него дозировка.

Опасности на улицата за таралежа:

- Кучета от ловните породи, които могат да го нападнат и да го убият.
- Коли, велосипеди, косачки за трева и др.- смъртоносна опасност за таралежа.
- Огради и ограждения, в които като капан може да попадне таралежа.
- Открити водоеми, кладенци, в които животното може да потъне.
- Консервени кутии също могат да станат капан за таралежа, влязъл вътре.
- Машинно масло, локва бензин и друга химия е смъртоносно опасна за животните, както отровните химикали, с които обработват градините срещу вредители.
- Таралежа може да се скрие в купчина компост, в търсене на червеи, където рискува да пострада.
- Важно е да проверите камината, преди да запалите огън, тъй като таралежите обичат такива места.

https://www.youtube.com/watch?v=Vfe34n9djls

http://ezhik-mir.ru/
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10394
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Назад към Таралежи