[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4752: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4754: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4755: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4756: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
Свободната зона - само за животни! • Виж темата - Транспортиране на таралежа
Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Транспортиране на таралежа

Транспортиране на таралежа

Мнениеот meri » Нед Фев 14, 2016 6:28 pm

Без видими и обективни причини, да изнасяте таралежа извън пределите на вашия дом, т.е. на улицата, не трябва.

Всяко преместване на таралежа може да бъде свързано с:

- посещение при ветеринар
- преместване на ново или временно местожителство

Други случаи като разходка или да се повозите, не трябва да възникват в главата на всеки отговорен стопанин на таралеж.

Всяко транспортиране е стрес, особено ако пътуването е дълго.

На малки разстояния животното не се нуждае от храна, но трябва да бъде нахранено. За пренасяне на таралежа може да използвате и картонена кутия, но трябва да внимавате животното да не избяга.
През зимата кутията трябва да бъде отоплена, за да не замръзне животното. По-често таралежите са активни през нощта, за това е желателно да ги транспортирате през деня, по време на сън.

Какво е необходимо за транспортиране:

1.Просторна и безопасна преносима клетка, предназначена за морски свинчета или зайци, с плътен капак, с добра вентилация.

ИзображениеИзображение

2.Топла флисова тъкан, която трябва да поставите на дъното на клетката, за да има възможност таралежа да се закопае под нея, да спи и да не замръзне.

Ако предстои да пътувате в студено време, задължително покрийте преносимата клетка с топла тъкан от външната страна, за да не замръзне животното.

Изображение

Купа и бутилка с чиста вода, за да има възможност животното да пие. Не трябва да поставяте купа в клетката, достатъчно е да я отворите, да налеете вода в предназначената за таралежа купа и да му дадете да пие. Ако предстои дълго пътуване, може да вземете със себе си храна и да нахраните таралежа по пътя. По време на път хранете таралежа само със суха храна, не съдържаща риба или варено месо.

4.Транспортно средство- личен автомобил или такси. Метро и обществен транспорт, особено в студеното време на годината, не е добра идея. Там е прекалено студено, и има много чужди миризми. Животното няма да се чувства уютно и ще нервничи много.

5.Температурата на въздуха в транспортното средство трябва да бъде същата, както и във вашия дом, т.е. да не е прекалено горещо, но не и много студено. Трябва да избягвате течение от пребиваването на улицата, да не давате на животното възможност да се простуди. Ако пушите, ограничете се, докато животното е с вас.

Превозването на таралежа във влак не е препоръчително.

Ако пътуването е дълго и отнема не един и не два дни, то животното ще изпитва стрес през целия път. За това, най-доброто е да търсите развъдчик в близкия град и да имате възможност самостоятелно, с най-малък стрес и максимални удобства да го превозите до вас.

Помнете, че таралежа не може да се пренася като котенце в дрехата, и да му давате възможност да изважда нос на улицата.

Транспортирането на таралежа със самолет се извършва в багажното отделение, но превозвача не носи отговорност за неговото здраве. Ако превозвате таралежа извън граница, трябва да имате необходимите документи, в зависимост от законодателството на страната, в която пътувате.

Ако временно заминавате на друго място, например, отивате за няколко дни, погрижете се пътуването да бъде максимално бързо и да има готово жилище.

http://ezhik-mir.ru/
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10394
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Назад към Таралежи