[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4752: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4754: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4755: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4756: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
Свободната зона - само за животни! • Виж темата - Транспортиране на фретката
Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Транспортиране на фретката

Транспортиране на фретката

Мнениеот meri » Пет Окт 30, 2009 7:39 pm

Транспортиране на фретката

Изображение

Благодарение на своите малки размери фретките може лесно да бъдат превозвани заедно със стопаните си.Но не забравяйте,че пътуването на вашия любимец трябва да бъде комфортно и за това е нужно да се подготвите по-отрано.При пътуване на малки разстояния животното може да седи във вас и да разучава околните,като по този начин най-вероятно ще се държи спокойно.Само не забравяйте да му поставите каишка за всеки случай.
Ако пътуването е дълго,ще ви трябва нещо специално за превоз на животни.В зоомагазините ще намерите каквото ви е небходимо и ще можете да изберете най-подходящия вариант.Обърнете внимание на качеството на предлаганите пособия за пренасяне,трябва да бъдат изработени от трайна пластмаса,да се заключват надеждно,да има вентилация и да бъдат достатъчно широки и удобни.Няма да е излишно да купите специална хранилка и поилка,които да закрепите и постоянно да се намират в предмета за пренос.За по-голям комфорт може да поставите малък хамак или табла,но ако не се събира може да я замените със абсорбиращи салфетки.

И така всичко е подготвено,ще ви трябва ветеринарен паспорт,където трябва да са вписани ваксините.Ако пътувате зад граница ще трябва да имате всички необходими документи, ваксини, които се вписват във вет.паспорт преди пътуването.Ако планирате дълго пътуване с малък пор,вземете под внимание,че при първата ваксина ще ви трябва около месец, за да спазите всички правила и необходими ваксини,карантината.

По време на пътуването пора ще има нужда от не по-малко внимание,отколкото у дома.Не забравяйте,че пътуването е стрес за всяко животно и вашата задача е да го намалите до минимум.По време на пътуване пора няма възможност да тича и скача,не след дълго той ще легне да спи и така ще прекара повечето време от пътуването.Като любители на спането те са много удобни животни за пренасяне,но трябва да имат възможност да се затоплят,да извършват физиологичните си нужди,да се хранят и пият.За това не забравяйте редовно да пускате пора за кратка разходка и общуване с вас. В същото време го хранете със любимата му храна,налейте вода в поилката,почистете транспортния съд,погалете го.Ако пътувате с кола няма да ви бъде трудно да спирате от време на време и да си правите малки разходки.
Не забравяйте по пътя да следите за здравето на вашия любимец.Не допускайте прегряване и течение,ако времето е много горещо не е излишно да поставите в транспортния съд една бутилка със студена вода.Помнете какви са мерките за оказване на първа помощ при прегряване и следете в поилката винаги да има вода.
И най-важното- не оставяйте дълго време вашия любимец без надзор.Има случаи на смърт от прегряване,след няколко часов престой в топла кола,бъдете внимателни.

Същесвуват различни видове преносими клетки за животните.Специални клетки за порчетата няма,но клетките за котки подхождат и за транспортиране на пора.

Пластмасови клетки - контейнери с предна вратичка

Изображение

Това е най-удобния и дълговечен вид.Неговите предимства са :здравина и дълговечност,здрави заключалки,които животното не може да отвори,има възможност за поставяне на малка хранилка и поилка вътре.
Недостатъка на този вид е цената.

Обърнете особено внимание на ключалките,защото има два вида: клипер(пружина)и механично заключване на вратата отгоре и отдолу.

По- удобна и недеждна е с клипера,тъй като пора не може да го отвори.За пътуване на дълги разстояния,използвайте само такъв вид заключване.

Пластмасови

Изображение

Те са евтини и непригодни за транспортиране на пора за по-дълго време.Животното лесно отваря покрива на тези модели.Освен това не трябва да поставяте хранилка и поилка.Можете да ги използвате само за къси разстояния.
Освен това са и по-слаби.

От тъкан

Изображение

Не са трайни,а пора много бързо ги "разкопава", при пътуване трябва постоянно да следите животното да не изскочи от чантата.Такъв тип не подхожда,можете да ги използвате като къщичка.

Подготовка на пора за пътуването

Преди пътуване поставете в клетката няколко кърпи.Ако пътувате повече от два часа,поставете поилка и хранилка.Вместо кърпи при продължително пътуване е по-удобно да използвате попиващи пелени.

Ако клетката е достатъчно голяма,можете да поставите хамак или тоалетна,прикрепена към стената.

http://horeman.ru/news/2008-09-30-31
http://www.inferret.ru/page-id-105.html
превод:meri
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10394
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Назад към Порчета - Mustelidae

cron