[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4752: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4754: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4755: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4756: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
Свободната зона - само за животни! • Виж темата - Децата и пора
Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Децата и пора

Децата и пора

Мнениеот meri » Вто Авг 02, 2011 4:39 pm

Много хора имат невярна представа,че поровете не могат да се сприятелят с децата и даже че ги нападат.Истината е,че пора не напада повече от всяко друго животно.Достатъчно е безопасно да запознаете детето с пора и да позволите на детето да играе с него.
Но има определени условия,които трябва да осигурите,за да намалите опасността както за пора,така и за детето.

Вие трябва да запознаете с детето само обучен и социализиран пор.Играта на пора и детето е прекрасна за наблюдение,но подрастващите порчета имат тенденция да хапят.За това трябва да се въздържате от запознаване на детето с порчето,докато обучението на пора не бъде завършено.Ухапването на пора най-вероятно няма да засегне силно,но може да изплаши детето.Ако имате по-възрастен послушен пор,той е идеалния вариант да запознаете детето с него.

Някой порове се отнасят подозрително към децата,особено ако са имали неуспешен опит в общуването си с детето или са били подложени на насилие.Шума и настойчивостта на децата могат да бъдат неприятни и плашещи за пора.Ако мислите,че имате възможност и пора се страхува от детето,ограничете контакта с него.

Първия път,когато запознавате пора и детето,трябва винаги да държите пора.Те обичат да душат краката на хората и детето може да се разтревожи от това,да отскочи или да настъпи пора.Когато държите пора поставете ръката си под предните лапи,тогава ще можете или да поддържате задните лапи с другата ръка,или да сложите тялото по вашата предмишница.

Когато детето гали пора,покажете му че трябва да използва два пръста-показалеца и средния пръст.Това гарантира че няма да компресира пора, а само леко ще го погали.Ако се страхувате,че пора ще ухапе детето,преобърнете го така,че неговия гръб да бъде пред детето,и дайте на детето да го погали по гърба.Ако наоколо има няколко деца,позволете им да погалят пора поред,а не едновременно.Наличието на много ръце може да го разтревожи,а поведението му да стане непредсказуемо,ако почувства заплаха.

Изображение

Ако детето иска да подържи пора,не му го давайте направо:малките деца трябва да седнат.Обяснете на детето,че пора ще го подуши, за да не се стресне,когато това се случи.Покажете му как да държи пора,да поддържа задните лапи и да не го стиска силно.Уверете се че детето разбира,че ако пора иска да слезе,трябва да му позволи и не трябва да се опитва да го хване.

Не оставяйте пора и детето без надзор,защото детето може случайно да причини болка на пора.Малките деца често нямат координация на движение,но имат достатъчно сили да наранят пора.Когато сте до тях ще можете да ги контролирате.

Играта на детето с пора трябва да бъде под ваш контрол,никога не разрешавайте на децата да играят с пора,извън дома.Извиващия се пор може лесно да избяга от ръцете на детето и няма да можете да го хванете.Ако сте на улицата и детето моли да го подържи,обяснете му,че това може да стане само вътре в дома.

Никога не трябва да оставяте домашното животно с детето.
Запознаването на детето с пора става само ако държите пора.
Не трябва да разрешавате на пора да тича свободно около детето.
Даже ако детето хване пора за козината, няма да може да му нанесе значителна телесна повреда,просто махнете ръката на детето от пора,ако започне да се хваща за козината.

Има много неправилни представи за пора,но никога не позволявайте на непознати (деца или възрастни) да общуват с пора,ако не е ваксиниран против бяс. Ако чуждо дете иска да погали вшаия пор,трябва да сте сигурни,че родителите присъствуват и са съгласни на това.

Запознанството на детето с пора не е толкова безопасно и забавно.
Играта с пора и други домашни животни преподава на децата ценен урок за взаимодействието с животните.За детето това също е голям шанс да узнае повече за пора.

Винаги помнете,че ключа към успешното запознаване на детето и пора -това е чувството за безопансност на пора и инструктаж към детето как да общува с него.

http://хорькидв.рф/index.php?option=com_content&view=article&id=112:2011-01-15-13-55-58&catid=37:2011-01-15-04-53-24&Itemid=121
превод:meri
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10394
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Назад към Порчета - Mustelidae