[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4752: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4754: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4755: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4756: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
Свободната зона - само за животни! • Виж темата - Когато си купите пор от пазара или зоомагазина
Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Когато си купите пор от пазара или зоомагазина

Когато си купите пор от пазара или зоомагазина

Мнениеот meri » Чет Окт 06, 2011 9:28 pm

Ще започнем с това, че опитните стопани не препоръчват да купувате малки на пазара и в зоомагазините.Имат ли основание?

Изображение

Когато купувате животни от такива места е голяма вероятността животното да е болно: от рахит,глисти,ушни акари или нещо по-сериозно.Преди появата на животното,трябва да прочетете повече литература за заболяванията и поведението на болните животни.Също така много често се продават животни в еструс,бременни женски.На новака ще му бъде доста трудно да се справи с такива животни.

Пор,купен на такива места,може да бъде агресивен.Някой продавачи на пазара са прекупчици и купуват бракувани животни от фермите.

Възрастта на такива животни винаги е под въпрос.Не трябва да вярвате на думите (могат да ви предложат многократно раждало животно и да кажат,че е на 2,5 месеца).

Преди покупката:
Даже и да не ви притеснява този нюанс,все пак помислете: необходимо ли ви е това?
- ...да влагате средства за лечение излиза много по-скъпо,отколкото цената на самото животно?


Списък на продавачи,от които трябва да се държите по-далече:

1.Продавача ви уверява,че грижите за пора не са по-сложни,отколкото за котка.Може да добави,че можете да храните пора с обикновен "Уискас"и малко пилешко.Не се учудвайте,ако заедно с "Уискас" ви предложат и храна за гризачи.

2.Продавача ви уверява,че пора може да се отглежда със всякакви животни,включително гризачи,птици и т.н.

3.Продавача не ви дава консултация за грижите,според него вие трябва да си знаете.

4.Продавача не ви дава да подържите пора в ръце.

5.Продавача ви уверява:" Никаква кастрация.Женската трябва да познае радостта от майчинството."
По-късно може да последва история за това как е родила,отгледала малките,а на продавача останало само да събере малките и да ги продава.

Но ако въпреки всички опасности,успеете да намерите по-неинформиран човек,значи ви е провървяло.Освен това поведението на малкото може да ви държи нащрек,когато се озовете с него у вас.
Може да се случи пора да не може да яде и пие нормално.През първите дни малкото може да яде много малко поради стреса.Ако няма подобрение,спешно посетете ветеринар.Задължително обърнете внимание на походката.1,5 месечния пор е тромав,но все пак е доста активен.Ако малкото не ходи добре,посетете лекар,защото е възможно развитие на рахит.Възможно е да не посещава тоалетната поради смяна на условията,наказанията са безполезни,този навик бързо преминава,когато животното се адаптира в новия дом.
Когато хапе вече подрастващ пор,това е заради възпитанието и отношението към него,преди да го купите.

На пазара и в зоомагазините едва ли има животни с чиста окраска,защото развъдчиците не се замислят какви животни чифтосват.И накрая не се получава нищо добро от това.Появата на "грозни" окраски по вина на развъждача са проблем,който не трябва да се игнорира.

Не ви отказваме от покупката,не ви осъждаме за купеното животно.Просто задължително трябва да знаете с какво ви предстои да се сблъскате.

http://horeman.ru/news/2008-09-30-34
превод:meri
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10394
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Re: Когато си купите пор от пазара или зоомагазина

Мнениеот Pixell » Чет Окт 06, 2011 10:09 pm

Има ли Грозни украски според вас? Кои са те? Всеки ферет е индивидуален и с някаква визуална особеност, която ги прави уникални. Затова и ми харесват толкова - няма стереотип за пропорции, цветове и т.н. както при породите кучета - да кажат че едно куче е по-породисто от друго, значи е по-добро. Много е грозно това. Феретите също се делят на няколко основни вида - сейбъл, блейз, шампанско, канела, шоколад, черен, албино, мит, панда и т.н. но рядко се срещат два напълно еднакви вида. И точно в разнообразието им е шармантността! :ay:

Много е добро това, повечето продавачи са супер некомпетентни - пак ще дам за пример мойте лелки дето не смееха да извадят малкото бебе ферет от клетката дори с ръкавица! И си го извадих аз и си го взех. Но в много случай продавачите не са развъдчици, нито ветеринари, просто сложени хора там да пазат и прибират парите. Колкото до болестите - не е никаква гаранция ,че от семейство също няма да имат акари, глисти, дирофиларий или плоски червеи. Нито е гаранция че семейството ще е по-запознато, тука в тоя форум видях няколко дето имат бебета и ми казват - помощ порката ми роди! :ai: WTF!? Втрещяват ме такива, после се сърда за антиродилните пропаганди, то с такива хора какво друго...
We are not what you think we are!
We are ferrets! We are ferrets!!
Аватар
Pixell
В глутницата
 
Мнения: 469
Регистриран на: Пон Юни 13, 2011 1:25 pm

Re: Когато си купите пор от пазара или зоомагазина

Мнениеот meri » Пет Окт 07, 2011 8:50 am

Продавачите в зоомагазините трябва да имат елементарни познания за животните,които се предлагат там.Много често хората,когато купуват искат съвети именно от тях,доста често съм била свидетел на некомпетентни отговори от тяхна страна.
За жалост повечето купувачи разчитат да получат сведения именно от тях,както за отглеждането,така и за храненето.А един неправилен съвет води до много негативи в последствие.

Грозните окраски не е в буквалния смисъл на грозота, не напразно думата е в кавички,а неправилно подбрани двойки за чифтосване,когато при поколението се получават различни дефекти.
Също така много собственици на животни,въпреки,че отглеждат такива, не знаят всичко,човек трябва непрекъснато да се информира за новостите и всичко останало.
Не е гаранция, че и в семейството може да има глисти,акари и т.н., но разликата в грижите и отглеждането са на ниво,поне при повечето,особено когато не са развъждачи с цел печалба.
Освен това водят животните на лекар,което не може да се каже за тези в зоомагазините и на пазара.Там стоката лесно се заменя с друга или се пробутва на наивници, след това лечението е в пъти повече от самата стойност на животното.Именно и поради това някой хора се "отървават" от животните си......изхвърлят ги.

Някой животни се продават за много по-малки,отколкото са в действителност.Други не се хранят правилно и се продават много рано,докато все още няма симптоми на рахит или други заболявания.
Други продават животни от ферми,на много по-евтина цена,като по този начин привличат наивни клиенти.В такива ферми никой не си прави труда да социализира животните,нито да ги приучава да бъдат общителни и когато някой си купи такова животно,което е било представено за добро и ръчно,"приятно" се изненадва,когато животното започне да го хапе и напада.В повечето случаи това се случва от страх и недоверие,поради лошо отношение.

Понякога се случва да поставят успокоителни инжекции на порчетата,за да не личи колко са диви,по този начин лъжат хората,че животните са спокойни и мили.И даже да ги гушнете,няма да ви ухапят...и ето заблудата.

Най-различни случаи има по пазарите, и да не забравяме,че повечето от тези животни се продават и в зоомагазините,където са попаднали или от недобросъвестни стопани или от ферми.
Много често документите са фалшиви,ваксини няма и се лъже за родителите.С всички животни е така, не само с поровете.

Купувачите не трябва да се предоверяват и да вярват на всичко,което им се каже.
Ако човек не е запознат с даденото животно и условията му на отглеждане,лесно може да се заблуди и да си мисли,че ще има чудесен домашен любимец.
И в един момент се оказва,че това всъщност си е животно,което не е научено на нищо и е много агресивно.
И ето така се появяват обявите,че животното се продава или подарява,хората не могат да се справят с тях,именно защото никой не им е обръщал внимание.

Да не говорим колко често поровете се продават за гризачи и съветите към купувачите са да ги отглеждат като такива и да се предлага храна за гризачи.И когато стопанина бъде ухапан от животното,започват да се мислят варианти за "отърваване",защото не се е оказало това,което искат.

Не трябва да бъдем наивни и да вярваме на всяка дума.Когато човек реши да си вземе животно,първо трябва добре да се осведоми за вида,външния вид и начин на отглеждане.Когато отива да си купи пор,поне да знае как изглежда и какво е необходимо.Сега поне информация има, само човек трябва да има желание да се научи.
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10394
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm


Назад към Порчета - Mustelidae

cron