[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4752: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4754: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4755: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4756: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
Свободната зона - само за животни! • Виж темата - Отглеждане на паяк Brachypelma albiceps
Страница 1 от 1

Отглеждане на паяк Brachypelma albiceps

МнениеПубликувано на: Сря Юли 16, 2014 8:51 am
от meri
Brachypelma albiceps подхожда за уверени в себе си начинаещи любители!

В природата живее под камъните, крие се под различни корени или копае дупки. Дълбочината на такава дупка може да бъде до половин метър. Всички паяци са активни през нощта, а през деня се крият.

Маскималния размер в размаха на краката е 16 см. Възрастния паяк може да достигне 7 см на дължина. Продължителността на живот е голяма, женските в добри условия на отглеждане могат да доживеят до 20 години, а мъжките живеят около 3 години. Полова зрелост при мъжките на 2-2,5 години, а при женските на 3-4 години.

Изображение

По характер те са мирни, понякога могат да проявяват агресия. Тряба да бъдете уверени в себе си, за да отглеждате този паяк, защото трябва да сте готови за редките прояви на агресия.

Brachypelma ruhnaui е бавен паяк, за това винаги ще успеете да реагирате. Възрастните паяци с часове седят на едно и също място и се придвижват много лениво. По-внимателни трябва да бъдете с младите, защото са по-пъргави и могат да се опитат да ви ударят.

http://ekzotika-doma.ru/wp-content/uplo ... 046789.jpg

Изображение

Този паяк няма токсична отрова. Ако случайно ви ухапе, няма да има никакви сериозни последици за здравето.
Този паяк има дразнещи косъмчета за самоотбрана. Ако вземете паяка в ръце, след общуване с него задължително измийте ръцете си с гореща вода и сапун. Не допускайте попадане на дразнещите косъмчета по лигавиците.

За възрастния паяк е необходим терариум хоризонтален тип с размери 30х 30 х 30 см, можете да използвате вместо терариум пластмасов контейнер с аналогични размери. На височина може да бъде малко по-малък, но площта на дъното трябва да бъде или същата, или по-голяма. На дъното насипете 5 см кокосов субстрат и поставете черупка от кокос или малък корен. В единия ъгъл на терариума трябва да поставите широка, но не много дълбока поилка.

За малкия паяк е необходима малка кутия или пластмасов контейнер с площ на дъното 15 Х 15 х 15 см. На дъното насипете 2-3 см кокосов субстрат, а за поилка подхожда капачка от пластмасова бутилка. Желателно е да поставите укрития.

Температурата в терариума трябва да се поддържа на ниво 24-28 С, а влажността трябва да бъде 60-70%. Ако нямате хидрометър - то 70% това е леко влажна земя. Паяка може да живее и при 60% влажност, но както показва практиката при 70% влажност окраската е по-ярка.

За хранителни обекти подхождат щурци, брашнени червеи, зоофобус, мраморни хлебарки, червеи, ларви, черешови хлебарки, скакалци.
Големите паяци можете да храните веднъж на 10 дни, а младите паяци за интензивен растеж трябва да се хранят на всеки 3-4 дни. Размера на хранителния обект трябва да бъде приблизително равен на размера на корема на паяка. Ако паяка е силно гладен, ще се нахвърли на плячка със собствените си размери.
Паякът може да отказва храна преди и след линеене за дълго време, няма нищо страшно в това.

Преди чифтосването трябва да нахраните женската, за да не се опита да изяде мъжкия. След това мъжкия се поставя при женската, когато чифтосването приключи се изважда от терариума. След чифтосването може да мине много време от 4 до 8 месеца, и чак тогава женската започва да плете пашкула, в който могат да се намират до 700 яйца. Срока на инкубация е 1-1,5 месеца.

http://ekzotika-doma.ru/
http://vdbr.ru