[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4752: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4754: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4755: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4756: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
Свободната зона - само за животни! • Виж темата - На път с домашния любимец
Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

На път с домашния любимец

На път с домашния любимец

Мнениеот meri » Чет Мар 12, 2009 11:30 am

Когато започне почивката ви, значи е време за страхотни изживявания с вашето семейство, приятели и... домашен любимец.

Ако ще планирате пътуване с домашния си любимец, трябва да имате предвид някои подробности. Първо, трюбва да осигурите на любимото си животно идентификация - паспорт или лична карта, в която да са посочени вашето и неговото име, адрес и телефонен номер.

Трябва да го заведете и на ветеринар, за да му направи рутинен медицински преглед. Не се препоръчва да давате на любимеца си успокоителни, освен ако ветеринарният лекар не ги е предписал, или ако ви предстои дълго пътуване със самолет или с кола.

Желателно е да вземете със себе си и снимка на вашия "приятел", ако се наложи да го търсите, понеже се е изгубил.

Когато правите хотелската си резервация, оглеждайте се за места, в които допускат животни в стаите, и питайте дали има допълнителна такса при подобен случай.

Ако пътувате с кола, увиререте се, че домашният ви любимец се чувства добре в клетката си, като не забравяйте да постелите пода й с меко одеало и да оставите вътре някаква играчка. Пригответе си и аптечка с памук и алкохол, в случай, че "спътникът" ви пострада.

Животните имат навика да пият повече, когато пътуват, така че се уверете, че сте се запасили с достатъчно вода, която да давате периодично. И отново - посетете ветеринар преди пътуването. Някои авиокомпании не допускат животни, които нямат сертификат за здравословно състояние и удостоверение, че са им поставени всички нужни ваксини.

При полети, ако имате възможност, вземете домашния си любимец на борда с вас. Естествено, има строги изисквания за допускане на животни от страна на авиодиспечерите, но си струва да опитате. Ако ще пътувате с голямо куче обаче, най-вероятно на него ще му се наложи да лети в багажното отделение. Тогава просто трябва да направите всичко възможно, за да се уверите, че то ще се чувства добре и че сигурността му е гарантирана.

Източник: http://www.petslovershotels.com

http://curious.actualno.com/news_226129.html
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10394
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Re: На път с домашния любимец

Мнениеот meri » Пон Апр 18, 2011 11:08 am

Пътуване с домашни любимци – предимства и недостатъци

Пътуването с домашни любимци е често срещана практика. Но колкото и да е забавно, пътуването с домашни любимци има своите предимства и недостатъци. Обмислете ги внимателно преди да подложите себе си и питомците си на това изпитание.

Като част от семейството, домашните любимци често придружават стопаните си на близки и далечни разстояния. В случай, че отивате на къмпинг, палатка или пикник, присъствието на кучето е съвсем приемливо, а котето може да прекара деня само вкъщи, без да се притеснявате как ще се чувства. Но ако заминавате на по-далечно разстояние, съжителството с домашни любимци се превръща в проблем заради множеството въпроси, които възникват около грижите за четирикраките косматковци по време на престоя ви извън дома.

Помислете за необходимите имунизации, за регистрацията на домашните любимци , за правилата и законите на мястото, което ще посетите, както и за всички нужди на питомеца ви. Информирайте се дали може да ви придружи и помислете как ще го транспортирате безопасно до там. Бъдете подготвени за промени в поведението му, предизвикани от смяната на средата и разполагайте с необходимите средства за успокоение. Преди да се решите на пътуване с домашни любимци, трябва да се уверите, че сте се напълно подготвени за това приключение.

Пътуване с домашни любимци – предимства

Някои домашни любимци имат по-голяма нужда от семейството – отсъствието на познатите лица на стопаните може да се отрази върху здравословното състояние на домашните любимци.

Пътуване с домашни любимци - предимства и недостатъциМоже да започнат да проявяват признаци на раздразнителност, тревога, депресия, особено ако бъдат поверени на грижите на други хора в друг дом. До вас те се чувстват по-сигурни.

Домашните любимци са забавни – по време на пътуването кучето или котето може да отвлича вниманието на немирните по-малки членове на семейството. Особено ако детето и домашният любимец са силно привързани един към друг.

По-изгодно е сами да се грижите за домашните любимци – професионалните грижи докато отсъствате са скъпи, а поверяването на питомците на някой друг (приятел, роднина, съсед) е прекалено голяма отговорност и за двете страни.

Освен това, въпреки мерките за здравословно състояние и паразити, никога няма гаранция, че котето или кучето ви няма да бъде засегнато, особено ако има контакт с други животни.

Удобствата за домашни любимци вече са популярни – поради нарастващите предпочитания на туристите да пътуват с домашни любимци, много хотели и почивни бази вече осигурават необходими удобства и средства и за четириногите питомци. Така няма да се притеснявате къде ще спи, ще се разхожда или ще се храни вашият космат приятел.

Пътуване с домашни любимци – недостатъци

Подготовката и плановете за почивката ще отнемат повече време – пътуването с домашни любимци изисква значително внимание. Ако заминавате извън страната ще ви е необходимо време, за да изготвите необходимите документи за питомеца си, да го заведете на медицински преглед и да проучите особеностите на конкретната страна, отнасящи се до пътуването с домашни любимци.

Пътуването с домашни любимци увеличава задълженията ви – ще се чувствате като родител на още едно дете, което обаче не може да изрази на глас нуждите и усещанията си. Домашният любимец не може да прекара денш в хотелската стая, така че някой от групата ще трябва да се грижи за потребностите му докато останалите са на разходка. Очаквайте да срещнете и хора, които не са любители на животните или които не са достатъчно отговорни.

Лаенето и мяукането някоя нощ могат да предизвикат оплакванията на други гости, а по време на разходка домашният ви любимец може да бъде нападнат от чужд враждебно настроен питомец. Вие като „родители“ сте отговорни за безопасността и доброто поведение на вашия, така че по-голямата част от времето ви за почивка ще бъде ангажирано с него.

Домашните любимци имат свой багаж – подобно на бебетата, и домашните любимци се нуждаят от определени вещи, за да се чувстват здрави и щастливи. Това означава, че към личния си багаж трябва да прибавите и клетката на питомеца си, играчките му, храната му, лекарствата му, леглото и тоалетната му и всичко, с което той е свикнал да има досег в ежедневието си. Ще се затрудните, ако трябва да се съобразявате с ограничения в багажа и пространството.

Пътуването с домашни любимци може е по-скъпо удоволствие – когато пътувате в компанията на четирикрак приятел, таксите за хотел, път и специални нужди нарастват. В зависимост от дестинацията вероятно ще има случаи, в които ще се налага да поверите домашния си любимец на някого срещу заплащане, докато вие приключите делата си.

Пътуване с домашни любимци в автомобил

Ако пътувате с автомобил трябва да помислите за своята безопасност и за тази на домашния си любимец. Котката трябва да пътува в добре вентилирана клетка за домашни любимци, които да не попадат под директна слънчева светлина. Тези животни са особено податливи на стрес по време на пътуване, така че й осигурете удобство – дори постилането на любимото й одеялце в клетката, ще я успокои. Преди път я нахранете със суха храна, за да не се разбунтува стомахчето й.

Чистият въздух е важен фактор при пътуване с домашен любимец в атомобил, особено на по-дълго разстояние. Ако е възможно дръжте прозореца отворен. Но без значение колко много обичат кучетата да си показват главата през процепа, знайте, че това не е полезно. Струята на въздух, с която те имат съприкосновение при движение на автомобила може да засегне обонянието им, а летящи предмети или насекоми може да го наранят.

Пътуване с домашни любимци в самолет

Не всички домашни любимци могат или е правилно да пътуват със самолет. Този вид придвижване е стресиращ за тях, така че добре обмислете ситуацията. Най-важно е да проучите политиката на авиокомпанията – дали четириногият любимец ще пътува в багажното, без оглед на породата и спецификата му, или можете да го държите при себе си в салона, в случай, че разполагате с необходимите средства (намордник, каишка и клетка).

Пътуване с домашни любимци - предимства и недостатъциДомашни любимци с предпочитания към температурата или такива, които очакват поколение, не би трябвало да пътуват със самолет. В някои страни има изисквания и за възрастта им – да е най-малко на 8 седмици и напълно отбито от майка си, за да може да пътува в багажното отделение. Ветеринарите не препоръчват самолетите и за по-възрастните питомци.

Декоративните породи кучета със сплескани муцунки никога не трябва да бъдат оставяни в багажното отделение, тъй като заради лицевата им структурата, може да се наруши притокът на въздух. Това се отнася за породи като мопс, пекинез, някои видове териери.

Възможно е авиокомпанията да откаже достъп на домашния любимец до салона на самолета. Но ако ви позволят, не мислете, че можете да се държите с него както у дома. Според законите не би трябвало да го вадите от клетката по време на полета, а кучетата да имат намордници, за да не смущават другите пътници с лаене.

Може да ви е тежко да оставите питомците си у дома или да ги поверите на чужди грижи, но пътуването с домашни любимци може да се превърне в истински кошмар, ако не сте го подготвили внимателно. Помислете кое ще е най-добро за четириногия ви любимец и за вас.

Цвети Тошева
http://relax.rozali.com/turizam-polezno/p14092.html
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10394
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Re: На път с домашния любимец

Мнениеот larinka » Съб Авг 27, 2011 5:09 pm

Много полезна информация :ay:
larinka
 


Назад към Всичко останало