[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4752: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4754: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4755: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4756: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
Свободната зона - само за животни! • Виж темата - Агресивно Кане Корсо
Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Агресивно Кане Корсо

Форум за взаимопомощ между Стопаните на животни и домашни любимци

Агресивно Кане Корсо

Мнениеот cunde » Пет Юли 11, 2014 8:44 pm

Здравейте на всички любители на кучета и на други домашни любимци във Форума.Имам проблем със кучето на сестра ми ,то е от породата Кане Корсо ,и е на 9 месеца !!!Проблема е в това ,че ме гледа странно все едно ,че иска да ме захапе и постоянно си ме ръмжи даже и като му давам храната ,поради тая причина си разделихме и къщата той седи на първия а аз на втория етаж в къщата ,не го пускам на двора защото имаме кавкаска овчарка доста агресивна към други кучета независимо от пола им ,но пък за сметка на това всеки ден го извеждам по три пъти което е съпроводено с ръмжене от негова страна !!Спокоен е единствено в колата като го возя постоянно гледа през прозореца и не ми обръща внимание !!!!Проблема е ,че ще бъдем заедно още 2 седмици докато сестра ми и зет ми се приберат от почивката си и не знам как да процедирам с Арес така се казва !!Аз си мисля ,че той има некви спомени от мене и затова още не ме е захапал щото като беше на 2 месеца пак го гледах близо една седмица и нещо и другото което си мисля че е много разглезен -не знам може ли куче да се разглези иначе хигиенните му навици са безупречни и не прави поразий в къщи или спи или яде или гледа през прозореца или ако съм наоколо си ме ръмжи друго не съм забелязъл да прави и с играчките не си играй!!!Въпроса ми е ако някой е имал същия проблем като мене да сподели защото за две седмици няма как да ме заобича поне малко от малко да има някво разбирателство с него !!!Благодаря ви!! :az:
Аватар
cunde
Животинче с въпрос
 
Мнения: 5
Регистриран на: Вто Юни 24, 2014 1:19 am

Re: Агресивно Кане Корсо

Мнениеот zoomaniak » Съб Юли 12, 2014 7:40 am

Всички около кучето имате сериозен проблем. Въпроса е дали искате правилно социализирано куче с човешкото общество или куче пазач. Има различни стратегии за промяна и обучение на кучето според това за какво ще се използва.
Опитвам се да овладея Хаоса.
zoomaniak
Пчела работник
 
Мнения: 11303
Регистриран на: Пон Май 17, 2004 4:52 pm

Re: Агресивно Кане Корсо

Мнениеот zoomaniak » Нед Юли 13, 2014 10:31 am

Не е зле да кажете с каква цел отглеждате кучето. Темата може да се развие доста сериозно и да помогне на доста хора с МОДНИ породи. Мога и да поканя специалист да се изкаже.
Опитвам се да овладея Хаоса.
zoomaniak
Пчела работник
 
Мнения: 11303
Регистриран на: Пон Май 17, 2004 4:52 pm

Re: Агресивно Кане Корсо

Мнениеот cunde » Нед Юли 13, 2014 4:16 pm

Здравейте ,много благодаря за полу4ения отговор от вас ,ку4ето се отглежда както подобава на породисто ку4е ,то е купено от Италия от развьдник на Кане Корсо !!!Сесра ми и зет ми оби4ат ку4ета както и цялото ни семейство винаги сме имали ку4е ,сега имаме кавкаска ов4арка на 2 години и повярвайте през какви ли не специалисти сме минали с нея да я социализираме спрямо други ку4ета не става и не става ,накрая един ветеринарен доктор от Пловдив каза 4е това си му е ген и нищо не може да се направи с агреията кьм 4ужди хора и ку4ета !!! С Арес проблема е в това 4е си ме рьмжи постоянно кьм сестра ми и зет ми няма нищо такова ,даже и друго ми направи впе4атление ,когато сьм бил на гости в тяхната кьща идва при мене само за да ме подищи и заминава никога не излаял или изрьмжал срещу мене в тяхно присьствие !!!Затова си мисля 4е или е разглезен много от сестра ми или 4увства липсата им ,защото те са на по4ивка с круйзен кораб за 3 седмици , и аз не знам ве4е ,даже в4ера пуснах гласа на сестра ми като се обади по домащния телефон на високоговорител да му видя реакцията -и полудя по4на да ти4а на горе на долу и лай ,зна4и те явно му липсат и я познава по гласа !!!!Целта с който отглегдат ку4ето ,е просто за домащен любимец ,те още нямат деца не е привьрзан кьм някое дете не знам само защо страни и от други хора и ку4ета !!!Благодаря ви още ведньж!!
Аватар
cunde
Животинче с въпрос
 
Мнения: 5
Регистриран на: Вто Юни 24, 2014 1:19 am

Re: Агресивно Кане Корсо

Мнениеот zoomaniak » Пон Юли 14, 2014 7:47 am

Никога в ГЕНЕТИКАТА не е имало ГЕН на Агресията :ab: доктора лъже - но за това ще пиша като намеря време. Само помислете ако имаше ГЕН на АГРЕСИЯТА - до сега да няма агресивни кучета. Просто гените инженери ще се погрижат да променят този ген. Може би един ден и това ще стане. Но не и днес.
Опитвам се да овладея Хаоса.
zoomaniak
Пчела работник
 
Мнения: 11303
Регистриран на: Пон Май 17, 2004 4:52 pm

Re: Агресивно Кане Корсо

Мнениеот zoomaniak » Пон Юли 14, 2014 10:47 am

Всъщност учените работят вече по откриването и промяната на този ГЕН...

Цитирам информация от 25 яну 2003

Учени откриха ген в мишките, който изглежда играе важна роля при формирането на нервното и агресивно поведение, предаде Ройтерс. Тъй като хората имат подобни гени, учените се надяват, че откритието им може да помогне при изследването на човешката агресия и състоянията на агресивни смущения.

Генът се нарича Pet-1 и отговаря за правилното развитие на клетките, произвеждащи серотонин - химикал, свързван с депресивните състояния. В изследването, публикувано в 23-я брой на списание "Неврон", през януари, учените са създали мишка, при която този ген липсва. Животинчето не е успяло да развие нервните клетки, произвеждащи серотонин и е имало изключително ниско ниво от химикала в мозъка си.

При възрастните индивиди, мишките, които нямат този ген, са били много агресивни в сравнение с нормалните екземпляри и по-често са избягвали отворените и незащитени пространства в клетките си - знак за увеличена нервност.
"Това е първият ген, който очевидно има влияние върху емоционалното поведение, посредством специфичен контрол на развитие на веществото серотонин", заяви водещият проучването д-р Еван С. Денерис, от Университета "Case Western Reserve" в Кливлънд, Охайо.

Необходими са още проучвания, за да се определи дали у хората съществуват вариации на гена Pet-1, които биха могли да повлияят на нивото на серотонина и респективно на поведението.

"Ако някои определени генетични вариации на Pet-1 бъдат свързани с излишна нервност или агресия при хората, тогава тестовете за установяване на тези вариации биха могли да са полезни за ранната диагноза при хората, които могат да развият такива анормални състояния", допълни Денерис.

Но при кучетата нещата не са така както при ХОРАТА.
Опитвам се да овладея Хаоса.
zoomaniak
Пчела работник
 
Мнения: 11303
Регистриран на: Пон Май 17, 2004 4:52 pm

Re: Агресивно Кане Корсо

Мнениеот zoomaniak » Пон Юли 14, 2014 4:59 pm

Ще се опитам накратко да опиша защо едно куче е агресивно и стопаните в 90% от кучетата решават, че това е заради породата.

1 - фактор, който е важен е ВЪЗПИТАНИЕТО - това не е обучение на команди
- Възпитанието е процеса на социализация на всяко куче с хората около него или със заобикалящият го свят. Породата е без значение. Грешката която правят всички, е че не знаят, че времето за възпитание е неограничено. Тоест от 45 дневна възраст се взима кучето и се подлага на възпитание до 4 годишна възраст - примерно това е горе долу възрастта, която описва всяко куче като РАЗВИТ ОРГАНИЗЪМ. Тя варира от 2 до 4 годишна възраст, според много фактори.
- Когато този процес липсва или се прекъсва повече от 3-5 месеца ВЪЗПИТАНИЕТО се забравя и животното/кучето започва да изгражда своят характер САМОСТОЯТЕЛНО според заобикалящите го хора и природна среда.
- Ако вие не успеете да сте постоянни - ще изпуснете кучето да си изгради своят характер само - това е грешка, защото никой няма да знае какъв характер ще развие на 4 годишна възраст.
- Агресията се отхвърля. Тя се наблюдава страшно внимателно. Тя не се допуска никога към никой - тя е фактор за спиране от РАЗПЛОД - дори евтаназия.
- Кучето като тяло и външен вид не е ценно - най-ценното е неговят характер. Това прави красотата на всяко куче, без значение породата.
2 - фактор е ВРЕМЕТО, което ще ви е необходимо вие да изградите този характер. Ако не го направите - поемате рискове. Изграждането е ежедневен процес на контакт с кучето и подлагането му на различни тестове при оформянето на характера.

Тогава вие може да кажете, че имате КУЧЕ - иначе е правилно да се каже, кучето си е намерило хора да го хранят, в което пък няма нищо лошо. Но като видите социализирано - уравновесено и спокойно куче и това не е вашето куче ви прави винаги впечатление в парка нали :ab:

Дано сте ме разбрали. Това е като да възпитаваш дете и да не ти прави впечатление как детето изгражда пред очите ти характера си и като стане агресивно и побойник да кажеш:

- Ами това е от гените му или от породата му или е виновна майка му или баща му или нещо друго........... :ab:
Опитвам се да овладея Хаоса.
zoomaniak
Пчела работник
 
Мнения: 11303
Регистриран на: Пон Май 17, 2004 4:52 pm

Re: Агресивно Кане Корсо

Мнениеот meri » Пон Юли 14, 2014 5:32 pm

Съвсем нормална реакция при куче, което не е свикнало с теб, нито ти с него. Трябва да играете повече заедно, за да се опознаете. Стопаните са го научили да се държи по един начин, а ти искаш друг. Нормално е кучето да е объркано от промяната и лиспата на стопаните. Може да смята, че е изоставено от тях. И дори не ти вярва. Поставяй храна в купата и се отдръпни.Не го закачай, нито се опитвай да го обучаваш, след като кучето е при теб за малко.А то усеща твоята несигурност и се възползва. Кучето тъгува, а какво искат да стане.... това си е работа на стопаните му, и как точно ще го възпитават, все пак те си живеят с него. Това, че ти горе-долу познаваш кучето, съвсем не означава, че то ти вярва и че ще иска да стои с теб. Чак пък гените да са виновни......не са. Кучето свиква с начина на живот на своите стопани, а ти си чужд човек за него,който вижда понякога, за какво доверие можем да говорим тук...Сигурно те свързва с някаква негативна, макар и неволна може би реакция от твоя страна към него, кучетата помнят добре. Не го насилвай за каквото и да било, слагай му храна, играйте ако позволява и това, в никакъв случай не опитвай да го обучаваш или да изискваш да спазва командите ти...едва ли ще се получи. Щом ръмжи, може нещо да не му харесва....постарай се да разбереш какво е това. И двамата сте объркани, това е....
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10394
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Re: Агресивно Кане Корсо

Мнениеот cunde » Пет Юли 18, 2014 4:04 pm

ЗДРАВЕЙТЕ ,благодаря за полу4ените от вас отговори ,вашето мнение наистина ще ни бьде от голяма полза за напред . Имам минимален напредьк с Арес като му давам храна не рьмжи ,стой на страни и 4ака да се отдрьпна не е кои знае ква кра4ка кьм опознаване ама все пак е нещо ина4е като сме на разходка или сам около него да му подхвьрля някоя игра4ка си рьмжи.Ако сме по-дьлго време двамата ще свикне с мен ,ама сестра ми понеделник си го взема !!Искам да споделя 4е в4ера направи нещо ,което никога не беше правил преди ,тькмо потегляхме за разходка с колата и едно моми4е мина покрай колата на другия тротоар с един мопс и той ско4и и отиде при него и по4на да го души и да си вьрти опашката ,на мене ми призля мислех край ще го захапи ,щото до сега като сьм го извеждал никога не е проявявал интерес кьм други ку4ета ,не знам тва на какво се дьлжи ,а моми4ето с мопса ми вдигна скандал и тя ,4е се била оплашила да не я захапе ,а той и на нея и вьртеше опашка !!!Искам да жи попитам как мога да ка4а негова снимка ,ако иска някой от вас да го види !!Благодаря :az:
Аватар
cunde
Животинче с въпрос
 
Мнения: 5
Регистриран на: Вто Юни 24, 2014 1:19 am

Re: Агресивно Кане Корсо

Мнениеот german » Пет Юли 18, 2014 8:50 pm

От тук е лесно да се метне някоя снимка http://prikachi.com/
Ако ти се смеят,защото си различен,ти им се смей,защото те са еднакви
Аватар
german
В пасажа
 
Мнения: 556
Регистриран на: Сря Апр 27, 2011 12:47 pm

Re: Агресивно Кане Корсо

Мнениеот cunde » Пет Юли 18, 2014 10:15 pm

Дали става http://prikachi.com/images.php?images/805/74788
БЛАГОДАРИМ ГЕРМАН!!!
Аватар
cunde
Животинче с въпрос
 
Мнения: 5
Регистриран на: Вто Юни 24, 2014 1:19 am

Re: Агресивно Кане Корсо

Мнениеот cunde » Пет Юли 18, 2014 10:18 pm

Аватар
cunde
Животинче с въпрос
 
Мнения: 5
Регистриран на: Вто Юни 24, 2014 1:19 am

Re: Агресивно Кане Корсо

Мнениеот meri » Съб Юли 19, 2014 9:27 am

Ако кучето изскача през прозореца на колата, това е опасно....много опасно. Кучето не трябва да се вози при напълно отворен прозорец. Забавата бързо може да се превърне в нещастие, особено по време на пътуване.
Снимки се качават в сайт за снимки и се дава линк тук.
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10394
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm


Назад към Полезни животни - Съвети и още нещо