[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4752: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4754: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4755: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4756: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
Свободната зона - само за животни! • Виж темата - Мода на породите кучета в различно време
Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Мода на породите кучета в различно време

Мода на породите кучета в различно време

Мнениеот meri » Вто Авг 06, 2013 12:54 pm

Изображение

Кой би помислил, че за породите кучета съществува същата мода, както и за вещите- но в различните епохи и в различно време предпочитание се отдава на различните породи.

Модата за породите кучета- това добре ли е или не?
Не може да има еднозначен отговор на този въпрос. От една страна популярността на различните породи в различно време продължава живота на всяка порода и дава възможност да се покаже на пиедестал. От друга страна, същата мода унищожава породите, защото провокира безконтролното размножаване вътре в нея заради парите и води до покупка на кучета само според модата.

Филмите за кучета винаги са били популярни, особено сред децата. Спомнете си филмите : " Бетховен"; "Сто и един далматинци" ; "Комисар Рекс" и др. Кой не иска такова умно куче като Рекс? Или предано и любящо като Хачико? Благодарение на киното популярността на някои породи в различно време е достигала невероятни височини, и.... това се е оказало пагубно за тях.

Изображение

В същото време, когато по телевизията върви сериалът "Комисар Рекс", много деца вече молели родителите си за кученце овчарка, толкова умно и преданно- почти като човек. Овчарките започнали да се появяват тук-там. Но не всички хора могат да си позволят овчарка за определена сума, и не всички подхождали съзнателно към избора. Всички искат кучето да бъде умно, красиво, породисто, и да не струва скъпо.

Лоши развъдчици

Кучешкият бизнес започнал да носи печалба за непрофесионалните развъдчици, които не се грижат за целостта на породата, а развъждат кучетата заради парите. Докато има запитване за породата, ще има хора, които ще я развъждат заради нея. Това е особено забележимо, когато запитванията за различните видове породи нараства.

С какво заплашва такова развъждане?
Развъдчиците на кучетата "икономичен клас", по-просто казано развъждачи, често не проследяват историята на породата, не взимат под внимание генетиката и селекцията, не знаят нищо за правилата за развъждане. Те просто взимат овчарка и я чифтосват с друга овчарка, и получават кученца с различни проблеми, започвайки от рахит и завършвайки с пълна инвалидност. Но дори в този случай, те успяват да продават тези кученца, обещавайки качество на купувача.

Изображение

Пазарът

Хората без да гледат купуват от пазара кученца от безотговорни развъждачи, дори само ако продавача им гарантира на думи, че от кученцето ще порасне същият Рекс, както по телевизията. Но Рекс не израства, много от купените кученца се оказват болни, не породости, и завършват живота си на улицата. Увеличава се броят на бездомните кучета, увеличава се броят на продаваните от една или друга порода безпородни кучета.

Безотговорни стопани

Кучетата, закупени под влияние на модата могат да се окажат само каприз и прищявка на хората. Това води до не по-малко катастрофални последици, защото породата започва да се купува и от хората, които не са готови за отглеждане на кучета и нямат ни най-малка представа за това, как да отгледат здраво и умно куче. Очаквайки да получат готов Рекс, Бетховен или Хачико, хората се разочароват.

Измамна мода

Новаците започват да купуват такива породи като акита, очаквайки преданност и вярност, но получават проблеми с поведението, ухапвания и непослушание. Човек купува безумно красиво черно-бяло хъски със сини очи, очаква послушание, и получава сноп от енергия, скъсани мебели и бягства. Купувайки овчарка, човек се надява, че от раждането е приучена да носи чехлите и да изпълнява различни трикове, но често получава неуправляемо куче, което трябва да извежда само с намордник през нощта.

И във всички тези случаи не е виновна породата, а е виновна модата за породи, която отнема разума на хората, приписвайки такива качества на кучетата, които на практика не съществуват.

http://kotopes.ru/
превод:meri
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10394
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Назад към Любопитни факти от Света на животните