[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4752: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4754: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4755: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4756: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
Свободната зона - само за животни! • Виж темата - Как да помогнете на бездомно животно
Страница 1 от 1

Как да помогнете на бездомно животно

МнениеПубликувано на: Пон Авг 13, 2012 12:05 pm
от meri
Ако сте намерили животно и искате да му помогнете,внимателно прочетете тази тема.

Задължително заведете животното на ветеринар:за да провери за лишей,състоянието на фекалиите,наличие/липса на ушни акари и др. заболявания,да му измерят температурата,да направят общ преглед,пълно изследване и да предпишат лечение.Не се притеснявайте да задавате въпроси на ветеринаря и да търсите съвети за здравословното състояние на животното.

Ако сте намерили новородено кученце/котенце

Най-правилно ще бъде да намерите приемна майка,която да кърми малкото.Но задължително трябва да сте сигурни,че за всички кученца/котенца трябва да има достатъчно мляко.
За да намерите приемна майка,проверете обявите,свържете се с познати,пуснете обява.След като котенцата/кученцата пораснат,започнете да им търсите стопани.

Когато намерите приемна майка,първото,което трябва да направите е да заведете малкото на лекар,за проверите здравословното му състояние.
Когато заведете малкото при приемната майка,не забравяйте да поддържате връзка със стопанина на кърмещото животно,за да знаете какво се случва с малкото.Ако вие ще търсите дом на животното и от вас зависи бъдещия му живот,търсете добри и отговорни хора.

Ако не е намерена приемна майка,или все още търсите,в този период трябва да осигурите пълноценно хранене и грижи на малкото.

Храненето е най-отговорният процес.

Ако сте намерили активно животно- кученце/котенце,което се храни самостоятелно

Задължително го заведете на ветеринар,който ще го прегледа за инфекциозни и гъбични заболявания,ще определи здравословното състояние.Повечето заболявания при животните не са опасни за човека,а други се срещат много рядко.

Животното задължително трябва да се обработи от глисти и бълхи.Уверете се,че очите и ушите са чисти.

След като се уверите,че животното е здраво,ще трябва да му намерите приемен или постоянен дом,или да го вземете със себе си.
След като сте определили какво ще правите със животното,трябва да го снимате.Качествената снимка е залог за успех в търсенето на стопани.

Ако сте намерили животно: здрава активна котка/куче

Ако искате да му помогнете на принципа "от съжаление" помислете за това,действително ли животното иска да го поставите в клетка,в жилище или да го водите на чуждо място.

Както и в другите случаи,задължително заведете животното на лекар за преглед.
Обработете животното срещу паразити,направете му снимка и търсете дом.

Ако намерите куче/коте,което е болно,има плешивини на кожата,не яде и т.н.

Ако намерите болно животно,прегледа при ветеринаря е задължителен,колкото по-бързо го направите,толкова по-добре.Задължително снимайте животното, пуснете обява за финансова помощ.При наличие на снимка повече хора откликват,отколкото,ако няма.

Повечето заболявания не са опасни за хората,но могат да бъдат опасни за вашите домашни любимци.За това,ако решите да вземете животното при себе си- спазвайте предпазни мерки,изолирайте животното от вашите любимци.При необходимост потърсете клетка,медикаменти,финансова помощ за лечение.

Ако давате животното в приемен дом,задължително вземете всички документи и препоръки на вет.лекар и предупредете за здравословното състояние приемното семейство.

Ако е проведено качествено и навременно лечение,повечето животни оздравяват,особено възрастните.
След като животното оздравее- ще трябва да търсите стопани.Преди да дадете животното на новите стопани,можете да го кастрирате предварително-тогава шансовете да намерите стопани се увеличават.Но помнете,че кастрираните котки не трябва да се пускат на улицата- защото не могат да се грижат за себе си,да си намират храна и могат да бъдат изгонени от другите животни.

Ако сте намерили ранено/бито животно

Ако сте намерили безпомощно,ранено,бито животно,не отминавайте.

Уверете се,че животното е живо и веднага го заведете във вет.клиника.
Направете всички необходими изследвания,снимки и спазвайте точно указанията на лекаря.

Когато животното оздравее,трябва да му намерите стопанин.
Направете му снимка и пуснете обява.

http://vk.com/topic-6406070_24747226
превод:meri