[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4752: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4754: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4755: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4756: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
Свободната зона - само за животни! • Виж темата - Как да изберете куче или котка от приют
Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Как да изберете куче или котка от приют

Как да изберете куче или котка от приют

Мнениеот meri » Пет Яну 16, 2015 3:08 pm

Ако сте решили да си вземете куче или котка от приют е много важно решението да се поддържа от близките хора, с които живеете и те да нямат алергия към животните. Възникването на алергични реакции е една от най-разпространените причини, заради която животните се оказват на улицата или в приюта.

Това решение трябва да бъде отговорно, не се поддавайте на първия порив. Оценете своите сили. Уверете се, че вие действително искате да вземете върху себе си всички проблеми, неизбежно следващи от това решение.
Ако искате да вземете голямо куче, помислете имате ли сили, свободно време и финанси да го отглеждате.

Всички животни в приютите имат сложна съдба, някои от тях вече са били изоставени от стопаните си.
Ще бъде тежко и несправедливо да ги вземат и след това да ги върнат обратно в приюта. Не смятайте, че е лесно да върнете животно от приют, защото смятате, че ако животното е живяло там преди това, няма нищо страшно, ако се върне обратно. Това е заблуда! Попадайки в семейството животните много бързо свикват към новите жизнени условия и се привързват към новите стопани. Връщането в приюта за тях е истинска трагедия.

Първата среща с кучето протича в приюта по време на разходка с доброволец или служител на приюта.
За първото си запознаване с животното носете лакомство. Разходката изисква определено време.
Някои кучета ще ви възприемат предпазливо, техният единствен източник на щастие са доброволците.
Те ги разхождат, ласкаят, другите кучета могат да ви възприемат възторжено и да се опитват да ви "целуват" за лакомство.

Имайте предвид, че поведението на кучето при първата среща не говори много. За кучето вие сте чужд човек, но това може да бъде началото на дълъг и щастлив път.

Ако имате друго животно в дома си, задължително изяснете как се държи кучето в приюта, как се отнася към другите животни.
В приютите за осиновяване се предлагат само здравите кучета, болните животни се лекуват, но въпросите по този повод не са излишни. Ако животното се храни по специфичен начин(със специална диета) в случай на хронично заболяване, ще ви предупредят обезателно.

Не всички животни се разбират помежду си. Някои животни при първата среща се държат дружелюбно, докато други проявяват агресия. Този вариант е възможен дори в случаите, когато вашето куче или котка са живеели добре с други домашни животни. Може да не приемат новото. Недоброжелателни могат да се окажат не само вашите стари любимци, но и новото животно. Постарайте се да изясните със служителите от приюта какви взаимоотношения е имало с другите обитатели. Ако взаимоотношенията между вашите любимци не са добри веднага, това не означава, че те не могат да живеят заедно в бъдеще. Но вие трябва да сте готови, че за установяването на мирни отношения между животните, ще трябва да положите известни усилия, започвайки с разделянето им на първо време в различни стаи.

Много животни са попаднали в приюта заради лоши условия на живот, което се е отразило на тяхното здраве, някои животни са постъпили в приюта с тежки травми. Такива животни през целия си живот имат хронични заболявания и могат да се нуждаят от специална диета и редовни посещения при ветеринар.
За това предварително се запознайте какво е здравословното състояние на кучето или котката, което планирате да вземете. Всички животни, които си намират дом могат да живеят пълноценно, без да се налагат особени грижи от стопанина.

Постарайте се да помислите по всички въпроси. Ако вече сте имали куче или котка, за вас няма да бъде голям проблем да оцените своите желания и възможности. Поговорете със свои познати, ако за първи път ще отглеждате животно, нека ви разкажат подоброно какво се е променило в техния живот, когато са си взели любимец.

Ако никога не сте имали куче или котка, обезателно се поинтересувайте как да го отглеждате, с какво да го храните и как да се отнасяте с него. Задавайте всички въпроси, които ви интересуват. Много от животните в приюта някога са били домашни и знаят как да живеят в домашни условия.

Запознайте се с вашия бъдещ любимец отблизо. За да мине приятно запознаването, донесете лакомство. Ако сте дошли за куче, планирайте така времето си, че да можете да се разходите заедно.

Ако вземете окончателно решение да вземете животно от приюта, седмица след вашето посещение елате отново. Бъдете готови да подпишете договор за предаване на животното. Прочетете договора и ако сте съгласни с условията, подпишете договора и станете пълноправен стопанин на избрания от вас любимец.

Не очаквайте, че в първите дни животното от приюта ще се държи идеално във вашия дом и ще прояви чудеса от разбиране и послушание. Да, срещат се такива кучета и котки сред тези, които имат опит в домашни условия, но не трябва да разчитате на това. Ще ви трябва много търпение и въздържание, и много голяма любов. Ако ги проявите, усложненията ще се решат.

Не бързайте, когато избирате животно. Вие избирате за дълго време.

Когато преминавате покрай волиерите на животните, се ослушвайте, вашето куче или котка може би ви очакват именно там. Някои животни са по-несоциализирани, но това е въпрос на време и любов. Ако се нуждаете от помощ служителите от приюта винаги ще ви помогнат и ще отговорят на вашите въпроси.

Когато подпишете договора, вие ставете пълноправен стопанин на животното.
Доброволците и служителите от приюта имат право да ви контролират от време на време как отглеждате животното, за това осигурявайте техния достъп до вашия дом.
Ако поради някаква причина не можете да отглеждате повече животното, свържете се с приюта, никога не изоставяйте животното на улицата.

Хората връщат животните заради различни глупави поводи. Понякога причините не зависят от стопанина, например, спешно трябва да замине и няма на кой да го остави. Постарайте се да прецените правилно силите и възможностите си, преди да вземете животното, за да не извършите в бъдеще престъпление срещу собствената си съвест.

Няма по-благодарно същество на света, отколкото животното, избавено от болката и лишенията. Вие никога няма да можете да купите с пари и да отгледате такова животно, което ще ви обожава и боготвори така, както и куче, преживяло студ, глад, човешко предателство и жестокост. За това, взимайки решение да вземете куче или котка от приют, вие ще направите щастливи не само тях, но и себе си.

Помнете следното за животните- инвалиди: ЖИВОТНИТЕ НЕ СЕ СМЯТАТ ЗА ИНВАЛИДИ, ФИЗИОЛОГИЧЕСКИ ТЕ СА ЗДРАВИ И ВОДЯТ НАПЪЛНО АКТИВЕН НАЧИН НА ЖИВОТ.

За това, ако осиновите такова куче или коте то ще живее пълноценно и ще ви радва дълги години.

Не забравяйте, че много животни в приютите не доживяват, за да намерят своите стопани!

http://wild-ru.natgeotv.com/
http://zoovladimir.ru/
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10394
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Назад към Бездомни животни