[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4752: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4754: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4755: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4756: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
Свободната зона - само за животни! • Виж темата - За бездомните животни...и хората,спасили живот
Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

За бездомните животни...и хората,спасили живот

За бездомните животни...и хората,спасили живот

Мнениеот meri » Съб Яну 24, 2015 1:14 pm

Преди да започна да пиша, искам да отправя един апел към стопаните на домашни животни.

Скъпи стопани, покажете колко много обичате животните си като ги кастрирате.
Покажете на останалите стопани, че вие сте отговорни хора.
С кастрирането на домашните си любимци вие няма да увеличавате популацията на многото бездомни и нещастни животни по улицата.

Аз като стопанин на куче и котка, прибрани от улицата подкрепям кастрацията като хуманен акт за намаляване на броя на бездомните животни. Аз съм кастрирала моите животни, направете го и вие!


Изображение
Бездомните животни са навсякъде около нас. Някои хора дори не ги забелязват, а за други това са същества, които се нуждаят от обич и грижи и за които полагат усилия да им помогнат.
Когато човек си вземе бездомно животно, неговият живот се променя коренно. Особено, ако този човек е самотен или се нуждае от приятел. Но дори и да не е такъв, отглеждането на животно винаги доставя радост не само на възрастните, но и на децата. Винаги съм казвала и го потвърждавам на практика, че децата са много по-щастливи, когато в дома има някакво животно. Приказките за това, как трябвало да ги учим на отговорност и за това трябва да отглеждаме животно не са много точни, нито пък аз съм склонна да се съглася с това твърдение. За всичко си има време, по-важното за мен е децата какъв пример виждат в лицето на възрастните- дали да обичат животните и да се отнасят към тях с човечност, или да бъдат жестоки, както за жалост се случва доста често.
Децата са огледало на родителите си, и ако ние ги научим на правилно отношение към живите същества, те ще израснат добри хора, и обратното, ако ги възпитаме да бъдат като нас и да мразят животните, да се отнасят лошо с тях- те едва ли ще станат добри човеци.

Бездомните животни не са страшни, когато вече са във вашия дом те стават домашни любимци. Животните усещат топлината, грижите и любовта на човека и обратното- стремят се да избягват лошите хора. Винаги ме е тормозела мисълта: защо трябва да мразя някое същество само защото е на улицата, защо трябва да го измъчвам, убивам....Защо да не го обичам, да не му помогна....нима не се нуждае от това? Нима е виновно, че е изхвърлено там?
Не разбирам хората, които учат другите как да убиват, измъчват и тормозят животните....всъщност те за мен не са хора.

Нима смятате, че бездомното животно ще бъде същото, когато го вземете във вашия дом? Нима смятате, че то е неблагодарно (всъщност съвсем неправилен израз, защото животните не могат да бъдат неблагодарни или пък да си отмъщават).
Никое животно няма да се "оплаче" от хубавия и топъл дом, храна на корем, грижи и любов. Никое животно няма да иска да напусне този дом, дори ако за жалост не е случило на стопани, защото доста хора, отглеждащи животни не се отнасят добре с тях.
Както всяко живо същество, и животното се разболява. И тогава то се нуждае от нашите грижи и ветеринарна помощ, колкото и да ни струва това. Нима живота има цена?

Изображение

Отглеждайки животно в дома си, ние трябва да се грижим за него, да го водим на лекар, да му даваме лекарства и да го пазим от опасностите. Животното ни вярва и ние не трябва да предаваме неговата вяра.
Животното в нашия дом е радост и утеха, безкрайна преданност и любов. Животните ни обичат такива каквито сме, те не се интересуват колко пари имаме, в какви къщи живеем, какви коли караме. Те ни обичат безкористно и предано. За тях ние сме целият им свят и ако поради някаква причина този техен свят се разруши, те страдат.
Ние не трябва да ги изоставяме, не трябва да ги измъчваме.... те също изпитват болка, тъга и страх. Изоставяйки животното ние го обричаме на смърт, на студ, на глад, на лоши хора...
Как е възможно да се приберем след това у дома и да ядем, да спим, да обичаме ближния си?
Как е възможно да се наричаме човеци?

Да, за някои хора това е естественото им отношение към всичко живо, те се отнасят пренебрежително към животните, за тях това е едно мръсно, смърдящо и противно същество, до което не искат дори да се доближат, да не говорим за помощ. Виждала съм какви ли не животни- блъснати от кола, стреляни, лошо гледани домашни, които не се лекуват или се отглеждат в лоши условия. На някои помагах, на други- не можах...
Много истории за животни знам- кои с хубав край, кои с лош....
А животните бяха прекрасни, и те заслужаваха хубав дом и добър човек до себе си....но не всички го получиха.

Винаги съм обичала бездомните животни, и не само защото съм ги съжалявала, че са принудени да живеят на улицата по наша вина, на хората. Винаги съм виждала в тях живо същество, което се нуждае не само от малко храна, но и от добра дума, ласка, дом и топлина. Винаги много ме е измъчвала мисълта, че не мога да помогна на повечето от тях, че съм принудена да се прибера в нас, а те да останат навън. Но за жалост човек не е всесилен. За това пък, ако се съберат повече хора, които биха помогнали, нямаше да има толкова бездомничета навън. Не мога да разбера- толкова ли е трудно да отделиш един залък, както се казва и да нахраниш гладен? Толкова ли е трудно да се отнасяш добре с животното, та нали искаш и с теб да се държат добре? Какво ли би било, ако и с теб се държаха по същия начин, както ти се държиш с животните? Как би се чувствал, ако някой те рита, бие, гони, ако нямаш топла постелка и купичка с храна? Защо хората не се замислят над постъпките си, защо се ръководят от омраза....и как може да мразиш някой само защото съществува, а не ти е сторил нищо? Как може да мразиш, да си лош, да причиняваш болка и да вярваш, че няма да ти се върне?
А колко малко трябва на човек, за да бъде добър, да прави добро....

Наслушах се на изрази като:"Щом ги обичате, вземете си ги у вас."
Лесно е да се каже, но трудно да се осъществи. Този, който смята така дава ли си сметка как се отглеждат и изхранват толкова много животни, как се лекуват?
Преди да говорим каквото и да било, по-добре да се замислим дали е реално наистина, това което казваме.
Дори е още по-добре, ако се опитаме да помогнем по някакъв начин.
Даваме ли си сметка, че точно така смятат и тези, които постоянно чифтосват кучетата и котките си поради някакви си техни причини, нямащи нищо общо с реалността. И те така смятат, изхвърляйки ненужното поколение на улицата:" Все ще се намери някой да го вземе и да се погрижи", като че ли това е грижа на обществото, а не негова лична. Нима смята, че щом отглежда животно някой друг трябва да поеме неговата отговорност?
Нима хората са длъжни да се грижат за техните прищевки?
После точно тези хора най-много крещят, че улиците били пълни с животни, които им пречели.....парадокс и истина.

И на мен ми пречат такива хора, писнало ми е постоянно да се натъквам на гладни, мръзнещи и нещастни животни, само защото някой си смята, че не му трябват и улицата е "добро решение".
А пък животните не са виновни....кога ще го проумеят тези хора, които мислят, че са нещо кой знае какво, че са нещо повече от животните....тези постъпки доказват точно обратното.
И не обществото трябва да поеме грижа за тяхната постъпка, а те самите....
И тогава няма да има толкова много животни по улицата....може би някой ден...

Може още много да се пише, но най-важното е хората да разберат само едно.... бъдете добри, за да ви се връща добро.
Лошотията винаги се наказва, колкото и да не ви се вярва.... Много по-лесно е да бъдеш добър, да вършиш добрини, а ако не искаш....поне не върши злини....запомни го човече, за да имаш правото да се наричаш такъв....
Всяко живо същество има право да съществува на тази земя, щом се е родило на нея и ти не си никой, за да му отнемаш това право!

Автор:Мария Костова- стопанин на бездомно куче и котка
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10394
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Re: За бездомните животни...и хората, спасили живот

Мнениеот meri » Пон Май 11, 2015 8:24 am

Добрината е навсякъде около нас. Заедно с хората, които мразят животните, има и такива, които ги спасяват.
Това е една история за спасяване, на пръв поглед една от многото, които се случват всеки ден, но въпреки всичко сама по себе си е изключителна и трогателна.
Колко по-хубав би бил животът ни, ако всички правехме добро и спасявахме живот, както тази жена и много други неизвестни хора по цял свят...

Лесно е да извършиш злина срещу беззащитен, но още по-трудно е да направиш добро, да спасиш живот....

Жена, спасена по време на войната от куче, спасила бездомно куче

За спасяването на бездомното куче, 92-годишната жена организирала цяла акция.
Кучето Ела се заселило в изгоряла къща на улица Беговой преди няколко години, а в началото на ноември родила девет малки. Младата майка се грижела за кученцата колкото можела, но не успяла да опази едно от тях- то пропаднало в мазето на изгорялата къща.

Изображение

- Дойдох да ги нахраня и нямаше едно кученце. Тогава Ела ме отведе до ямата, а там малкото скимти и не може да излезе- разказва Мария Наумова.- Стана ми много мъчно.

Жената искала сама да се спусне, но не могла- вече е много възрастна. След две седмици ще стане на 92 години. Вече седемдесет години тя има специално отношение към животните. Когато започнала Великата Отечествена война, тя работела като фелдшер при противотанковата дивизия. Изнасяла ранените под огъня, а веднъж извадили нея. Загубилата съзнание Мария била спасена от куче.

- Нас тогава ни разстрелваха, и бомбардираха. Аз стоях до нашето ремарке, когато наблизо избухна взрив. Изхвърли ме в гората, под елите. Нашите трябваше да отстъпят, а мен не можеха да ме намерят. И тогава пуснаха кучето, овчарка. Тя хвана следата и буквално ме изтегли, ослепяла, оглушала, при хората,- старае се да сдържа сълзите си Мария. Аз съм й задължена за цял живот.

Изображение

Докато Мария разказва, Ела се ласкае на своята спасителка. Наумова не оставила кученцата в беда. Вдигнала на крак всички съседи и градската спасителна служба. Когато жената им разказала своята история, всички тръгнали да спасяват кучето.

- Нашите служители пристигнаха около три часа и с помощта на въже извадиха животното от погреба,- разказват в "Sarspase".

Кученцата били толкова хубави, че един от специалистите не се сдържал и си взел едно за себе си. "Пострадалото" кученце временно приютила Мария Степановна.

- Бих го оставила за себе си, но не мога. Ако умра, то пак ще се окаже на улицата,- обяснява жената.

http://fishki.net/


Хората, искали да удавят кученцата, но се намерили добри хора, които ги спасили.
https://www.youtube.com/watch?v=nHcpRPdJocM


Животни на пътя. Добрината на хората!
https://www.youtube.com/watch?v=6AsbINVAVXM
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10394
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Re: За бездомните животни...и хората,спасили живот

Мнениеот meri » Пон Май 25, 2015 11:50 am

В Колумбия полицаи спасили куче от бурната река

Заради неспиращите дъждове в Колумбия река Либуриана излязла от бреговете и се превърнала в мощен кален поток. Стихията отнесла отслабено куче.

Животното не се съпротивлявало на течението. Водната лавина няколко пъти го изхвърляла на камъните. Нещастното животно било забелязано от полицаи, които се опитали да го спасят, буквално рискувайки живота си.

Извадили кучето на брега и провели истински реанимационни мероприятия. Животното се съвзело. Сега кучето се чувства добре и живее при неговия спасител полицая.

Изображение

https://www.youtube.com/watch?v=ew95gU0IU0A

http://goodnewsanimal.ru/news/v_kolumbi ... 05-24-4673
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10394
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm


Назад към Бездомни животни