[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4752: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4754: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4755: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4756: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
Свободната зона - само за животни! • Виж темата - Основни правила за осиновяване на животно
Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Основни правила за осиновяване на животно

Основни правила за осиновяване на животно

Мнениеот meri » Чет Апр 10, 2008 2:11 pm

Когато даваме едно животно за осиновяване, ние винаги си задаваме доста въпроси, на някой от които нямаме отговори.Затова ето някой основни правила ,които трябва да се спазват при даването, за да няма проблеми, не че не биха могли да възникнат въпреки всичко:

-Защо искате това куче?/ търсете ентусиазъм, добронамереност и заинтересованост. истината е, че първите 5-6 изречения са решаващи за по-нататъшния развой на разговора - обикновено веднага се познава дали това е подходящия човек./

-Гледали ли сте куче преди? /търсете адекватни обяснения, най-добре да чуете история за починало от старост куче, предпочитат се хора с опит в породата, начина на отглеждане,хранене, ваксини, обезпаразитяване, паспорт/

-Мислите ли, че ще бъдете добри стопани за него? /поразително е колко сериозно хората отговарят на този въпрос и колко често си признават или дори за първи път разбират, че не биха били, колко са неподготвени за някой ситуации,които биха възникнали в процеса на отглеждане/

-Трябва да ви предупредя за възможни проблеми с него /тук обяснете, че кучето е с неясен бекграунд, че това крие рискове и т.н. - очаквам разбиране на този факт, но и яснота, че предстоят и трудни дни, в които новите стопани ще трябва да се справят с някой проблеми ,готови ли са да отделят повече време за възпитанието му, приучаване на хигиенни навици, послушание и всичко необходимо за добър начин на живот./


-Какво е работното ви време? /търсете дом, в който кучето да остава само не повече от 4-5 часа на ден, предпочита се семейство с деца - не само защото децата са си вкъщи, но и защото това показва известна степен улегналост, но не винаги, децата често са непредвидими, затова се постарайте да разберете повече за начина им на живот , доколко могат да се справят и с деца и с животно, ще му се обръща ли достатъчно внимание ,ще се разхожда ли както трябва и най- важното няма ли да бъде малтретирано от децата, защото ги има различни все пак/


-Нали знаете, че за животните трябват и известни разходи?/ не само за храна, но и за ваксини и ветеринарни нужди, понякога се налагат непредвидени разходи,трябва редовно да посещава ветеринар , а не от време на време или никак, имате ли средства за качествена храна, не е проблем ,ако се храни и с човешка, защото доста животни така ги хранят,какво мислите за кастрациите, бихте ли го кастрирали, за му спестите много проблеми, а ако не защо не желаете?/


-Кога ще дойдете да го видите? /не давайте кучета и котки на хора, които не са дошли да се запознаят с животното поне веднъж преди да решат дали това е тяхното животно, нямат никакъв интерес да се запознаят с него, а искат направо да им го закарате,съберете ги да се запознаят , за да видите допадат ли си и ако евнтуално има дргуги животни в къщата дали могат да съжителстват съвместно,искайте да ви предоставят достъп до дома си, за да видите къде и как ще живее, на двор или вътре, за да прецените дали точно това животно е подходящо за условията ,които предлагат предполагаемите осиновители/


-Подготвихте ли къщата си за да приемете новия член на семейството? /тук е важно хората да разберат, че за животното трябват някой неща от първа необходимост---купи за вода и храна, за котките тоалетна, питайте запознати ли са как точно да ги отглеждат и хранят,подготвиха ли му място за спане, много е важно да са наясно, че особено малките животни скимтят ,когато са отделени от майката, някой се нуждаят от специални грижи,наясно ли са със всичко, защото колкото и елементарно да звучи, някой хора не знаят и прости неща./

И така вече сте преценили човека дали е подходящ или не, решили сте дали да дадете животното или не, дано това да е било правилното решение и да не се измъчвате от угризения дали не сте сгрешили, въпреки, че няма никакви гаранции за това.Остава да сте попаднали на истинските и подходящи хора за осиновители и да се надявате,че животното ще има нужните грижи, обич, пълноценен живот и дълги и щастливи години със новите си стопани.

Направете договор с ясни и точни правила за двете страни, помолете да ви върнат кучето, ако поради някаква причина не го искат повече, вместо да го изхвърлят или дават в приют.
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10394
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Re: Основни правила за осиновяване на животно

Мнениеот meri » Чет Юни 16, 2011 12:51 pm

Как се търси дом на бездомно животно?

Когато намерите малко куче/коте, заек....или някакво друго животно и желаете да се погрижите за него,трябва да направите следното:

1.Ако има къде да приберете животното,чудесно(най-добре ще бъде у вас при възможност или приемен дом),защото на улицата рядко оцеляват.

2.Когато намерите животното,и вече сте го прибрали,първото което трябва да направите е да го заведете на ветеринар,който ще оцени общото му състояние, ще го обезпаразити и ще направи схема за ваксинация.

3.Започвате да търсите дом,пускате обяви, разпитвате близки и познати,като през това време интензивно се грижите за животното,като осигурявате храна.

4.За да намерите дом на едно животно,задължително е да бъде прибрано на сигурно място,за да може да го наблюдавате и социализирате.

5.Грижите за едно животно не се заключават само в хранене и от време на време да отидете да видите какво прави.

6.Грешка е да се грижите за животното на улицата,там е подложено на всякакви опасности и може да не оцелее,освен това при намиране на евентуален осиновител трябва да сте сигурни, че животното ще е живо и здраво, за да отиде в новия си дом.

7.Когато давате животно на някой, по възможност задайте въпроси и направете проверка къде и в какви условия ще живее.

8.Ако нямате възможност да осигурите всичко,помолете някой да ви помогне,ако не...опитайте на стационар или хотел,стига да можете да си го позволите финансово.

9.Когато човек поема отговорността да се грижи и намери дом на едно животно, следва да спази всичко необходимо,за да има шанс животното да бъде осиновено.

10.Задължително кастрирайте възрастните и животните станали на възраст за кастрация, за да няма повече поколение на улицата,има безплатни кастрации.

11.И не на последно място, едно от най-важните неща е никога да не обявявате някаква порода в обявите,хората често взимат такива кучета за размножаване и след това ги продават за породисти на наивници,от които печелят.А тези,които са си купили такова куче и то не отговаря на изискванията много често пак ги връщат на улицата,получава се омагьосан кръг.

Това е една малка част от нещата , които трябва да се направят при търсене на дом....
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10394
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm


Назад към Бездомни животни

cron