[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4752: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4754: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4755: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4756: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
Свободната зона - само за животни! • Виж темата - Кучешки професии: какво могат кучетата?
Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Кучешки професии: какво могат кучетата?

Кучешки професии: какво могат кучетата?

Мнениеот meri » Съб Ное 02, 2013 9:51 am

Изображение

В различно време хората се нуждаели от кучета- по този начин при кучетата се родили професиите. Има породи кучета, които изпълняват няколко професии, но главната кучешка професия е да бъдат компаньони и добри приятели на човека.

Изображение

Кучета-спасители

Кучетата-спасители имат много тънък нюх, кучетата-спасители без труд откриват хората под лавини и руини. Учените от Швейцария провели опит. На участък с площ 10 000 кв.м на дълбочина 2 метра те скрили пострадал. Специално оборудваната група от хора-спасители търсила пострадалия 4 часа. Кучето-спасител намерило човека за 12 мин. Тези кучета работят във всякакви условия- и на суша, и във вода, в студ и дъжд. Дори в най-лошото време те намират хората.

Изображение

Впрегатните кучета


Тези кучета притежават изключителна издръжливост, могат да превозят хората с товар на различни по отдалеченост разстояния. На Новосибирските острови били открити древни кучешки амуниции, възрастта на находката е около 8 000 год. С помощта на впрегатните кучета е усвоен полюса Земя. Долината на гейзерите на Камчатка била открита с помощта на кучетата. На ден кучетата са способни да пробягат разстояние около 100 км дори в най-дълбокия сняг, с товар и куче-водач. Кучетата отглеждани за впрегатна дейност трябва да притежават отлична козина и да бъдат студоустойчиви, самостоятелни, за да могат да вземат решения сами в критични ситуации. Кучетата са незаменими на север, защото там няма пътища и техника за пътуване. Тези кучета не само са транспорт, но и предани приятели.

Кучетата- пазачи

Обикновени пазачи- това са работни кучета от служебни породи, молосоидите също подхождат за пазачи. Кучето-пазач трябва да умее да действа, да подава глас, да задържа нарушителя и да бъде издръжливо и смело. Устойчивостта на характера и увереността в себе си- това са качества, които трябва да притежава добрия пазач. Кучетата-пазачи трябва да бъдат недоверчиви към чужди и да умеят да проявяват агресия, за да дадат отпор на врага. Ключово качество, което се цени при тези кучета - това е тяхната невзискатлност, те трябва да бъдат приспособени да работят неуморно, ако се налага.

Изображение

Кучетата-водачи

Заслужена професия, на която кучетата се обучават от детството си. Кучетата от тази професия помагат на слепите хора да се придвижват. Кучетата се обучават да избгягват препятствия и дори означения, които висят на нивото на човешката глава, умеят да спират около ями или на светофара и да предупреждават стопанина за опасностите. Такова куче не само ще води човека покрай локвата, но и в най-тесните проходи или където клоните на дърветата висят ниско. Те без команда повдигат и подават предмети, паднали от ръката от стопанина. Такива кучета се избират строго още в детството, те трябва да бъдат сдържани, търпеливи и много дружелюбни. Те не трябва да се суетят или да бъдат темпераментни, защото трябва да се държат внимателно със стопанина.

Кучета-следотърсачи

С помощта на нюха кучето ще открие практически всичко, от гъби трюфели до взрив и наркотици. Кучетата-следотърсачи ще ви заведат на 30 км при загубен човек, дори след 12 часа. Обучението на тези кучета е сложно. Кучетата-следотърсачи изпълняват сложна работа- например, те намират забранени вещества около движещ се автомобил, в автобус, понякога при скупчване на хора. Кучето-следотърсач не може да бъде заменено от техниката, за това до сега тези породи са актуални. Кучетата-следотърсачи трябва да бъдат трудолюбиви и спокойни.

Изображение

Ловни кучета

От древни времена кучетата са използвани за лов. Някои видове лов не могат да минат без помощник. Например, лов на глухари не може без спациално подготвено куче. Такова куче, усещайки потомството на глухара, трябва да го вдигне във въздуха. Кучетата-ловци правят лова необикновен хазарт, увлекателн и изгоден за човека. За различните видове лов се използват кучета от различни породи- те са много. Едни от тях вървят по следите, други- влизат в дупките, трети правят стойка, показвайки мястото на плячката.

http://kotopes.ru/
превод:meri
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10394
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Назад към Любопитни факти от Света на животните